Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Пшоняні биточки

5-07-2015, 23:05
1 795
Пшоняні биточки
Якщо у вас залишилася після вечері пшоняна каша , то на сніданок дуже швидко і легко можна приготувати корисне і смачне блюдо, яке напевно припаде до душі і дорослим і дітям.
З пшоняної каші можна зробити рум'яні биточки, додаючи в них, для різноманітності смаку, сир і свіжу зелень, а для солодких биточків – родзинки, сухофрукти, цукати або горіхи. Подають їх до столу, приправивши сметаною або варенням, медом або згущеним молоком.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати биточки з пшоняної каші.

Биточки пшоняні з сиром


Інгредієнти:

  • пшоно – 120 г;

  • молоко – 360 г;

  • твердий сир – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • зелень кропу – 15-20 г;

  • сухарі для панірування – 60 г;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    У зварену на молоці з додаванням солі і охолоджену пшоняну кашу додаємо яйце, тертий сир і дрібно нарізану зелень кропу. Гарненько перемішуємо, формуємо круглі коржі, потім в сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Пшоняні биточки також можна запекти в духовці, так страва вийде більш дієтичне.

    Солодкі пшоняні биточки – рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пшоно – 120 г;

  • молоко – 360 г;

  • цукор – 25-30 г;

  • сухарі для панірування солодкі – 60 г;

  • масло рослинне – 75 мл;
  • Пшоняні биточки

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування солодких пшенных биточків в мультиварці варимо кашу з додаванням цукру. З охолодженої каші, ліпимо котлетки круглої форми, присипаємо сухарями і поміщаємо в змащену маслом чашу мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» або «Смаження» на 20 хвилин. У процесі приготування биточки один раз перевертаємо. Подаємо на стіл, полив сметаною, згущеним молоком або варенням.
    Пшоняні биточки при бажанні можна зробити пісними, якщо кашу зварити на воді, а подати на стіл з варенням або джемом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Биточки з свинини
    Биточки з свинини
    Биточки з свинини - смачне, ситне і ніжне м'ясне блюдо, яке ваші рідні і гості оцінять по достоїнству. Приготувати їх зовсім не складно, а насичений
    Биточки з картопляного пюре
    Биточки з картопляного пюре
    Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком
    Биточки манні
    Биточки манні
    Не знаєте, що робити з манкою, яка залишилася від сніданку? Викинути шкода? Тоді приготуйте найніжніші биточки манні. Як це зробити, ми розповімо вам
    Биточки з фаршу
    Биточки з фаршу
    Любите готувати страви з фаршу? Значить ви напевно чули про биточках. Це надзвичайно ніжне і ситне блюдо відмінно підійде до вечері. На гарнір можна
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих
    Запіканка з пшоняної каші
    Запіканка з пшоняної каші
    Запіканка - смачне і просте у приготуванні блюдо. Різновидів її дуже багато: м'ясна, рибна, овочева, солодка. І сьогодні ми поговоримо про корисною