Пшоняні биточки

З пшоняної каші можна зробити рум'яні биточки, додаючи в них, для різноманітності смаку, сир і свіжу зелень, а для солодких биточків – родзинки, сухофрукти, цукати або горіхи. Подають їх до столу, приправивши сметаною або варенням, медом або згущеним молоком.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати биточки з пшоняної каші.
Биточки пшоняні з сиром
Інгредієнти:
Приготування
У зварену на молоці з додаванням солі і охолоджену пшоняну кашу додаємо яйце, тертий сир і дрібно нарізану зелень кропу. Гарненько перемішуємо, формуємо круглі коржі, потім в сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Пшоняні биточки також можна запекти в духовці, так страва вийде більш дієтичне.
Солодкі пшоняні биточки – рецепт в мультиварці
Інгредієнти:

Приготування
Для приготування солодких пшенных биточків в мультиварці варимо кашу з додаванням цукру. З охолодженої каші, ліпимо котлетки круглої форми, присипаємо сухарями і поміщаємо в змащену маслом чашу мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» або «Смаження» на 20 хвилин. У процесі приготування биточки один раз перевертаємо. Подаємо на стіл, полив сметаною, згущеним молоком або варенням.
Пшоняні биточки при бажанні можна зробити пісними, якщо кашу зварити на воді, а подати на стіл з варенням або джемом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Биточки з свинини
Биточки з свинини - смачне, ситне і ніжне м'ясне блюдо, яке ваші рідні і гості оцінять по достоїнству. Приготувати їх зовсім не складно, а насичений

Биточки з картопляного пюре
Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком

Биточки манні
Не знаєте, що робити з манкою, яка залишилася від сніданку? Викинути шкода? Тоді приготуйте найніжніші биточки манні. Як це зробити, ми розповімо вам

Биточки з фаршу
Любите готувати страви з фаршу? Значить ви напевно чули про биточках. Це надзвичайно ніжне і ситне блюдо відмінно підійде до вечері. На гарнір можна

Пшоняні млинці
Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих

Запіканка з пшоняної каші
Запіканка - смачне і просте у приготуванні блюдо. Різновидів її дуже багато: м'ясна, рибна, овочева, солодка. І сьогодні ми поговоримо про корисною