Якщо у вас залишилася після вечері пшоняна каша , то на сніданок дуже швидко і легко можна приготувати корисне і смачне блюдо, яке напевно припаде до душі і дорослим і дітям.
З пшоняної каші можна зробити рум'яні биточки, додаючи в них, для різноманітності смаку, сир і свіжу зелень, а для солодких биточків – родзинки, сухофрукти, цукати або горіхи. Подають їх до столу, приправивши сметаною або варенням, медом або згущеним молоком.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати биточки з пшоняної каші.
Биточки пшоняні з сиром
Інгредієнти: пшоно – 120 г; молоко – 360 г; твердий сир – 100 г; яйце – 1 шт.; зелень кропу – 15-20 г; сухарі для панірування – 60 г; масло рослинне – 75 мл; сіль – за смаком. Приготування У зварену на молоці з додаванням солі і охолоджену пшоняну кашу додаємо яйце, тертий сир і дрібно нарізану зелень кропу. Гарненько перемішуємо, формуємо круглі коржі, потім в сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Пшоняні биточки також можна запекти в духовці, так страва вийде більш дієтичне.
Солодкі пшоняні биточки – рецепт в мультиварці
Інгредієнти: пшоно – 120 г; молоко – 360 г; цукор – 25-30 г; сухарі для панірування солодкі – 60 г; масло рослинне – 75 мл; сіль – щіпка. Приготування Для приготування солодких пшенных биточків в мультиварці варимо кашу з додаванням цукру. З охолодженої каші, ліпимо котлетки круглої форми, присипаємо сухарями і поміщаємо в змащену маслом чашу мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» або «Смаження» на 20 хвилин. У процесі приготування биточки один раз перевертаємо. Подаємо на стіл, полив сметаною, згущеним молоком або варенням.
Пшоняні биточки при бажанні можна зробити пісними, якщо кашу зварити на воді, а подати на стіл з варенням або джемом.