Вернуться назад Распечатать

Пшоняні биточки

Пшоняні биточки
Якщо у вас залишилася після вечері пшоняна каша , то на сніданок дуже швидко і легко можна приготувати корисне і смачне блюдо, яке напевно припаде до душі і дорослим і дітям.
З пшоняної каші можна зробити рум'яні биточки, додаючи в них, для різноманітності смаку, сир і свіжу зелень, а для солодких биточків – родзинки, сухофрукти, цукати або горіхи. Подають їх до столу, приправивши сметаною або варенням, медом або згущеним молоком.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати биточки з пшоняної каші.

Биточки пшоняні з сиром


Інгредієнти:

  • пшоно – 120 г;

  • молоко – 360 г;

  • твердий сир – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • зелень кропу – 15-20 г;

  • сухарі для панірування – 60 г;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    У зварену на молоці з додаванням солі і охолоджену пшоняну кашу додаємо яйце, тертий сир і дрібно нарізану зелень кропу. Гарненько перемішуємо, формуємо круглі коржі, потім в сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Пшоняні биточки також можна запекти в духовці, так страва вийде більш дієтичне.

    Солодкі пшоняні биточки – рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пшоно – 120 г;

  • молоко – 360 г;

  • цукор – 25-30 г;

  • сухарі для панірування солодкі – 60 г;

  • масло рослинне – 75 мл;
  • Пшоняні биточки

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування солодких пшенных биточків в мультиварці варимо кашу з додаванням цукру. З охолодженої каші, ліпимо котлетки круглої форми, присипаємо сухарями і поміщаємо в змащену маслом чашу мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» або «Смаження» на 20 хвилин. У процесі приготування биточки один раз перевертаємо. Подаємо на стіл, полив сметаною, згущеним молоком або варенням.
    Пшоняні биточки при бажанні можна зробити пісними, якщо кашу зварити на воді, а подати на стіл з варенням або джемом.