Буває так, що після попередньої трапези залишилося пристойну кількість картопляного пюре . Не викидати ж його, треба якось вигідно і економно утилізувати. З картопляного пюре можна приготувати смачні і ситні биточки – хороше рішення для ланчу. Звичайно ж, нам потрібні і деякі інші продукти.
Як з пюре зробити картопляні битки?
Власне кажучи, приготування биточків з картопляного пюре – справа нескладна, загальна ідея така: на основі з картопляного пюре додаємо компонент (зазвичай це яйце і/або борошно, тертий сир), також можна ввести до складу суміші якісь вкусообразующие наповнювачі. Далі обсмажуємо биточки в сковороді або запікаємо в духовій шафі, що значно корисніше з точки зору дієтології.
Биточки з картопляного пюре з сиром і грибами
Інгредієнти: картопляне пюре – 300 г; яйце куряче – 2 шт.; печериці свіжі – 5-8 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; сир твердий тертий – 3 ст. ложки; борошно або крохмаль. зелень ; мелені спеції; масло рослинне або курячий жир перетоплений. Приготування Очищений цибулю і гриби нарізаємо дрібно і пасеруємо або злегка обсмажуємо в сковороді на олії. Протушиваем протягом 15 хвилин, додаємо спеції.
У робочій мисці з'єднуємо картопляне пюре, цибульно-грибну суміш, тертий сир і яйця. Додаємо подрібнену зелень. Енергійно перемішуємо виделкою (якщо суміш рідка, коригуємо консистенцію борошном або крохмалем).
Найзручніше формувати биточки з допомогою спеціальних круглих кілець з нержавіючої сталі, які непогано б завести в господарстві, хоча б для цієї мети. Якщо кілець немає, формуємо биточки мокрими
руками з допомогою столової ложки. Злегка обсмажуємо биточки в сковороді на маслі з переворотом.
Набагато краще биточки з картопляного пюре запекти в духовці. Приготування В заздалегідь розігріту духовку ставимо деко або форму змащену маслом, на якій викладені биточки. Запікаємо протягом близько 20 хвилин.
Готові битки з картопляного пюре добре подавати з соусами, з м'ясними та рибними стравами, салатами з овочів, різноманітною їжею. Хліб краще не подавати.