Биточки по-селянськи
Биточки по-селянськи – дуже ситне і смачне блюдо української кухні. Рецепти їх приготування читайте нижче.
Інгредієнти:
фарш яловичий – 550 г;
свіжі гриби – 350 г;
ріпчаста цибуля – 400 г;
томатний соус – 70 г;
пшеничне борошно – 100 г;
лавровий лист ;
сіль;
часник – 2 зубчики;
перець чорний (горошок) ;
вода – 30 мл
Приготування
У яловичий фарш вливаємо воду, додаємо половину подрібненої цибулі, солимо і перемішуємо. З отриманої маси ліпимо биточки і паніруємо їх у борошні. Тепер їх обсмажуємо до отримання скоринки. Окремо обсмажуємо нашатковану півкільцями цибулю і після цього перекладаємо його в сотейник. Гриби відварюємо, даємо їм охолонути, а 1 літр відвару відливаємо і остуджуємо. Відварені гриби нарізаємо скибочками і також чекаємо поки охолонуть. Тепер у сотейник на цибулю викладаємо битки, один на одного їх класти не потрібно, вони повинні бути розміщені в 1 ряд. Зверху викладаємо гриби. Тепер робимо соус: борошно пасеруємо на сухій сковороді, потім додаємо томатний соус, грибний відвар і перемішуємо. Додаємо лавровий лист, перець горошком. Заливаємо отриманою масою биточки по-селянськи з грибами і ставимо на 15 хвилин у духовку.
Інгредієнти:
свинина – 240 г;
яловичина – 230 г;
печериці – 340 г;
цибуля – 300 г;
рис – 50 г;
борошно – 15 г;
вершки 20% жирності – 320 мл;
молоко – 20 мл;
сметана – 100 г;
рослинна олія – 25 мл;
свіжа петрушка – 15 г;
сіль;
перець.
Приготування
М'ясо і цибулю пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна. Відварюємо До напівготовності рис. З'єднуємо всі інгредієнти, вливаємо молоко, солимо, перчимо і гарненько перемішуємо. З отриманого фаршу робимо биточки, паніруємо їх і обсмажуємо. Залишився цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Смажимо його в тій же сковороді, де раніше смажилися биточки. Хвилини через 3 додаємо нарізані скибочками гриби і готуємо, поки не піде вся рідина. В кінці додаємо борошно і перемішуємо. Додаємо сметану, вершки, подрібнену петрушку, сіль і перемішуємо. Якщо соус вийшов густуватим, можна влити трохи води. Викладаємо биточки в форму і поливаємо соусом. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо 30 хвилин. А ще биточки в грибному соусі можна протушити і на плиті на середньому вогні під закритою кришкою.
Биточки по-селянськи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У яловичий фарш вливаємо воду, додаємо половину подрібненої цибулі, солимо і перемішуємо. З отриманої маси ліпимо биточки і паніруємо їх у борошні. Тепер їх обсмажуємо до отримання скоринки. Окремо обсмажуємо нашатковану півкільцями цибулю і після цього перекладаємо його в сотейник. Гриби відварюємо, даємо їм охолонути, а 1 літр відвару відливаємо і остуджуємо. Відварені гриби нарізаємо скибочками і також чекаємо поки охолонуть. Тепер у сотейник на цибулю викладаємо битки, один на одного їх класти не потрібно, вони повинні бути розміщені в 1 ряд. Зверху викладаємо гриби. Тепер робимо соус: борошно пасеруємо на сухій сковороді, потім додаємо томатний соус, грибний відвар і перемішуємо. Додаємо лавровий лист, перець горошком. Заливаємо отриманою масою биточки по-селянськи з грибами і ставимо на 15 хвилин у духовку.
Биточки м'ясні з грибами
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо і цибулю пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна. Відварюємо До напівготовності рис. З'єднуємо всі інгредієнти, вливаємо молоко, солимо, перчимо і гарненько перемішуємо. З отриманого фаршу робимо биточки, паніруємо їх і обсмажуємо. Залишився цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Смажимо його в тій же сковороді, де раніше смажилися биточки. Хвилини через 3 додаємо нарізані скибочками гриби і готуємо, поки не піде вся рідина. В кінці додаємо борошно і перемішуємо. Додаємо сметану, вершки, подрібнену петрушку, сіль і перемішуємо. Якщо соус вийшов густуватим, можна влити трохи води. Викладаємо биточки в форму і поливаємо соусом. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо 30 хвилин. А ще биточки в грибному соусі можна протушити і на плиті на середньому вогні під закритою кришкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняні биточки
З такої простої і дуже корисною крупи пшоно можна готувати не тільки каші. Далі ми розповімо вам, як зробити пшоняні биточки. Навіть ті, хто не
Биточки з свинини
Биточки з свинини - смачне, ситне і ніжне м'ясне блюдо, яке ваші рідні і гості оцінять по достоїнству. Приготувати їх зовсім не складно, а насичений
М'ясні биточки з підливою
Існує безліч різноманітних рецептів биточків з підливою або без. Який з цього достатку вибрати і який рецепт стане улюбленим ви дізнаєтеся тільки
Биточки з картопляного пюре
Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком
Картопляні биточки
Любите смачні гарніри? Значить ви повинні знати таке чудове і просте блюдо як биточки з картоплі. Їх можна готувати на пару, на сковороді і навіть в
Биточки з фаршу
Любите готувати страви з фаршу? Значить ви напевно чули про биточках. Це надзвичайно ніжне і ситне блюдо відмінно підійде до вечері. На гарнір можна