Биточки по-селянськи – дуже ситне і смачне блюдо української кухні. Рецепти їх приготування читайте нижче.
Биточки по-селянськи – рецепт
Інгредієнти: фарш яловичий – 550 г; свіжі гриби – 350 г; ріпчаста цибуля – 400 г; томатний соус – 70 г; пшеничне борошно – 100 г; лавровий лист ; сіль; часник – 2 зубчики; перець чорний (горошок) ; вода – 30 мл Приготування У яловичий фарш вливаємо воду, додаємо половину подрібненої цибулі, солимо і перемішуємо. З отриманої маси ліпимо биточки і паніруємо їх у борошні. Тепер їх обсмажуємо до отримання скоринки. Окремо обсмажуємо нашатковану півкільцями цибулю і після цього перекладаємо його в сотейник. Гриби відварюємо, даємо їм охолонути, а 1 літр відвару відливаємо і остуджуємо. Відварені гриби нарізаємо скибочками і також чекаємо поки охолонуть. Тепер у сотейник на цибулю викладаємо битки, один на одного їх класти не потрібно, вони повинні бути розміщені в 1 ряд. Зверху викладаємо гриби. Тепер робимо соус: борошно пасеруємо на сухій сковороді, потім додаємо томатний соус, грибний відвар і перемішуємо. Додаємо лавровий лист, перець горошком. Заливаємо отриманою масою биточки по-селянськи з грибами і ставимо на 15 хвилин у духовку.
Биточки м'ясні з грибами
Інгредієнти: свинина – 240 г; яловичина – 230 г; печериці – 340 г; цибуля – 300 г; рис – 50 г; борошно – 15 г; вершки 20% жирності – 320 мл; молоко – 20 мл; сметана – 100 г; рослинна олія – 25 мл; свіжа петрушка – 15 г; сіль; перець. Приготування М'ясо і цибулю пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна. Відварюємо До напівготовності рис. З'єднуємо всі інгредієнти, вливаємо молоко, солимо, перчимо і гарненько перемішуємо. З отриманого фаршу робимо
биточки, паніруємо їх і обсмажуємо. Залишився цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Смажимо його в тій же сковороді, де раніше смажилися биточки. Хвилини через 3 додаємо нарізані скибочками гриби і готуємо, поки не піде вся рідина. В кінці додаємо борошно і перемішуємо. Додаємо сметану, вершки, подрібнену петрушку, сіль і перемішуємо. Якщо соус вийшов густуватим, можна влити трохи води. Викладаємо биточки в форму і поливаємо соусом. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо 30 хвилин. А ще биточки в грибному соусі можна протушити і на плиті на середньому вогні під закритою кришкою.