» » Пісна картопляна запіканка з грибами

Пісна картопляна запіканка з грибами

Пісна картопляна запіканка з грибами
Багато людей дотримуються посту з-за релігійних переконань, а кому-то це доводиться робити за станом свого здоров'я. Але чи знаєте ви, що навіть прісна їжа може бути смачною і апетитною. Приготуйте пісну картопляну запіканку з грибами за нашими рецептами, і переконаєтеся в цьому самі.

Рецепт картопляної запіканки з грибами


Інгредієнти:

  • біла картопля – 1 кг;

  • свіжі печериці – 500 г;

  • цибулина – 3 шт.;

  • спеції;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • помідор – 2 шт.;

  • пісний майонез ;

  • олія оливкова.


  • Приготування
    Для приготування запіканки очищаємо від шкірки картоплю, викладаємо його в каструлю з водою і відварюємо, трохи підсолюємо. Потім перетворюємо овоч в пюре і залишаємо остигати. Печериці обробляємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо в оливковій олії до напівготовності. Після цього додаємо до них цибулю, подрібнений кубиками і пасеруємо до рум'яного кольору. Далі збиваємо обжарку блендером до однорідного стану. Форми для випічки промазуємо маслом, викладаємо шар картопляного пюре, потім розподіляємо цибульно-грибну суміш, покриваємо зверху кільцями помідорів і присипаємо всі рубаною петрушкою. В самому кінці викладаємо залишився картоплю і промазуємо верхівку пісним майонезом. Готуємо смачну картопляну запіканку з грибами 40 хвилин в розігрітій духовці.

    Картопляно-грибний запіканка


    Інгредієнти:

  • картопля – 7 шт.;

  • печериці свіжі – 250 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Картопля очищаємо, відварюємо і розминаємо в пюре. Чистимо цибулину, нарізаємо кубиками і пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Гриби промиваємо, обробляємо, шаткуємо пластинами і викладаємо до
    Пісна картопляна запіканка з грибами
    луку. Збільшуємо вогонь і тушкуємо овочі приблизно 5 хвилин до випаровування рідини. Після цього зменшуємо полум'я, приправляємо спеціями і додаємо видавлений часник. Все добре перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її маслом і викладаємо тонкий шар картопляного пюре. Потім рівномірно розподіляємо смажені гриби з цибулею і закриваємо начинку картопляною масою. Щоб скоринка вийшла більш рельєфною, обережно робимо зверху хвилі ложкою. Ставимо нашу картопляну запіканку з печерицями в гарячу духовку і засікаємо 25 хвилин. Подаємо готове блюдо з овочевим салатом або нарізкою.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:18
    Переглядів: 1480