Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибна запіканка

Грибна запіканка

21-03-2015, 20:52
3 425
Грибна запіканка
Грибна запіканка може стати справжнім порятунком для будь-якої господині, якій потрібно приготувати смачну вечерю без участі м'ясних продуктів.

Грибна запіканка - рецепт з картоплею


Інгредієнти:

  • свіжі гриби (або печериці) - 500 г;

  • картопля - 400 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 3 шт.;

  • сметана - 300 г;

  • сіль - 5 р;

  • перець - 5 р;

  • майонез - 100 р.


  • Приготування
    Готується грибна запіканка з картоплею гранично просто. Для початку необхідно відварити гриби в підсоленій воді, що займе приблизно 7 хвилин часу. Якщо ви готуєте запіканку з печериць, цей крок можна пропустити.
    Також необхідно відварити картоплю, тільки в окремому посуді. Готову картоплю потрібно натерти на тертці і відкласти його в бік.
    Цибулю необхідно нарізати дрібними кубиками, після чого додати до нього гриби і смажити 10 хвилин.
    Поки гриби готуються, в глибокій ємності слід збити яйця з сіллю, поступово додати до них борошно, сметану, майонез, відкладений убік картоплю і спеції і ретельно все перемішати.
    Форму для запікання потрібно змастити маслом, викласти на дно грибну суміш, після чого додати до неї картопляну масу. Готувати картопляну запіканку з грибами запіканку слід при 180 градусах протягом 45-50 хвилин.

    Картопляно-грибний запіканка з сиром



    Ще одним цікавим варіантом приготування запіканки може стати наступний рецепт, який обов'язково сподобається любителям сиру.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 300 г;

  • гриби - 200 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • вершки 20% - 150 мл;

  • масло вершкове - 50 г;
  • Грибна запіканка

  • сіль - 5 р;

  • перець - 5 р;

  • сир тертий - 80 р.


  • Приготування
    Для початку необхідно дрібно порубати цибулю і гриби, поперчити і посолити їх, і обсмажити на вершковому маслі.
    У форму для запікання, попередньо змащену маслом, необхідно викласти пюре, після чого покрити його грибний масою і залити її вершками, змішаними з тертим сиром. Випікати страву слід не більше 40 хвилин при 170 градусах.
    Також гриби можуть виступати основним інгредієнтом в овочевий запіканці , вийде дуже смачно. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гречана запіканка
    Гречана запіканка
    На заміну набридлому гарніру можна приготувати запіканку з гречаних крупів: смачно, корисно і не складніше ніж кашу зварити. Таке блюдо чудово
    Запіканка з пюре
    Запіканка з пюре
    Якщо у вас після вечері або свята залишилося картопляне пюре, то з нього можна приготувати чудову запіканку, додавши ще кілька простих інгредієнтів.
    Рибна запіканка з картоплею
    Рибна запіканка з картоплею
    Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних
    Човники з кабачків
    Човники з кабачків
    Сезон кабачків в самому розпалі, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цього універсального овоча. Приготування одного з таких
    Картопляна запіканка з ковбасою
    Картопляна запіканка з ковбасою
    Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його