Грибна запіканка
Грибна запіканка може стати справжнім порятунком для будь-якої господині, якій потрібно приготувати смачну вечерю без участі м'ясних продуктів.
Інгредієнти:
свіжі гриби (або печериці) - 500 г;
картопля - 400 г;
борошно - 3 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
яйце - 3 шт.;
сметана - 300 г;
сіль - 5 р;
перець - 5 р;
майонез - 100 р.
Приготування
Готується грибна запіканка з картоплею гранично просто. Для початку необхідно відварити гриби в підсоленій воді, що займе приблизно 7 хвилин часу. Якщо ви готуєте запіканку з печериць, цей крок можна пропустити.
Також необхідно відварити картоплю, тільки в окремому посуді. Готову картоплю потрібно натерти на тертці і відкласти його в бік.
Цибулю необхідно нарізати дрібними кубиками, після чого додати до нього гриби і смажити 10 хвилин.
Поки гриби готуються, в глибокій ємності слід збити яйця з сіллю, поступово додати до них борошно, сметану, майонез, відкладений убік картоплю і спеції і ретельно все перемішати.
Форму для запікання потрібно змастити маслом, викласти на дно грибну суміш, після чого додати до неї картопляну масу. Готувати картопляну запіканку з грибами запіканку слід при 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Ще одним цікавим варіантом приготування запіканки може стати наступний рецепт, який обов'язково сподобається любителям сиру.
Інгредієнти:
картопляне пюре - 300 г;
гриби - 200 г;
цибуля - 2 шт.;
вершки 20% - 150 мл;
масло вершкове - 50 г;
сіль - 5 р;
перець - 5 р;
сир тертий - 80 р.
Приготування
Для початку необхідно дрібно порубати цибулю і гриби, поперчити і посолити їх, і обсмажити на вершковому маслі.
У форму для запікання, попередньо змащену маслом, необхідно викласти пюре, після чого покрити його грибний масою і залити її вершками, змішаними з тертим сиром. Випікати страву слід не більше 40 хвилин при 170 градусах.
Також гриби можуть виступати основним інгредієнтом в овочевий запіканці , вийде дуже смачно. Приємного апетиту!
Грибна запіканка - рецепт з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Готується грибна запіканка з картоплею гранично просто. Для початку необхідно відварити гриби в підсоленій воді, що займе приблизно 7 хвилин часу. Якщо ви готуєте запіканку з печериць, цей крок можна пропустити.
Також необхідно відварити картоплю, тільки в окремому посуді. Готову картоплю потрібно натерти на тертці і відкласти його в бік.
Цибулю необхідно нарізати дрібними кубиками, після чого додати до нього гриби і смажити 10 хвилин.
Поки гриби готуються, в глибокій ємності слід збити яйця з сіллю, поступово додати до них борошно, сметану, майонез, відкладений убік картоплю і спеції і ретельно все перемішати.
Форму для запікання потрібно змастити маслом, викласти на дно грибну суміш, після чого додати до неї картопляну масу. Готувати картопляну запіканку з грибами запіканку слід при 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Картопляно-грибний запіканка з сиром
Ще одним цікавим варіантом приготування запіканки може стати наступний рецепт, який обов'язково сподобається любителям сиру.
Інгредієнти:
Приготування
Для початку необхідно дрібно порубати цибулю і гриби, поперчити і посолити їх, і обсмажити на вершковому маслі.
У форму для запікання, попередньо змащену маслом, необхідно викласти пюре, після чого покрити його грибний масою і залити її вершками, змішаними з тертим сиром. Випікати страву слід не більше 40 хвилин при 170 градусах.
Також гриби можуть виступати основним інгредієнтом в овочевий запіканці , вийде дуже смачно. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гречана запіканка
На заміну набридлому гарніру можна приготувати запіканку з гречаних крупів: смачно, корисно і не складніше ніж кашу зварити. Таке блюдо чудово
Запіканка з пюре
Якщо у вас після вечері або свята залишилося картопляне пюре, то з нього можна приготувати чудову запіканку, додавши ще кілька простих інгредієнтів.
Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних
Човники з кабачків
Сезон кабачків в самому розпалі, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цього універсального овоча. Приготування одного з таких
Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його