Грибна запіканка може стати справжнім порятунком для будь-якої господині, якій потрібно приготувати смачну вечерю без участі м'ясних продуктів.
Грибна запіканка - рецепт з картоплею
Інгредієнти: свіжі гриби (або печериці) - 500 г; картопля - 400 г; борошно - 3 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; яйце - 3 шт.; сметана - 300 г; сіль - 5 р; перець - 5 р; майонез - 100 р. Приготування Готується грибна запіканка з картоплею гранично просто. Для початку необхідно відварити гриби в підсоленій воді, що займе приблизно 7 хвилин часу. Якщо ви готуєте запіканку з печериць, цей крок можна пропустити.
Також необхідно відварити картоплю, тільки в окремому посуді. Готову картоплю потрібно натерти на тертці і відкласти його в бік.
Цибулю необхідно нарізати дрібними кубиками, після чого додати до нього гриби і смажити 10 хвилин.
Поки гриби готуються, в глибокій ємності слід збити яйця з сіллю, поступово додати до них борошно, сметану, майонез, відкладений убік картоплю і спеції і ретельно все перемішати.
Форму для запікання потрібно змастити маслом, викласти на дно грибну суміш, після чого додати до неї картопляну масу. Готувати картопляну запіканку з грибами запіканку слід при 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Картопляно-грибний запіканка з сиром
Ще одним цікавим варіантом приготування запіканки може стати наступний рецепт, який обов'язково сподобається любителям сиру.
Інгредієнти: картопляне пюре - 300 г; гриби - 200 г; цибуля - 2 шт.; вершки 20% - 150 мл; масло вершкове - 50 г; сіль - 5 р; перець - 5 р; сир тертий - 80 р. Приготування Для початку необхідно дрібно порубати цибулю і гриби, поперчити і посолити їх, і обсмажити на вершковому маслі.
У форму для запікання, попередньо змащену маслом, необхідно викласти пюре, після чого покрити його грибний масою і залити її вершками, змішаними з тертим сиром. Випікати страву слід не більше 40 хвилин при 170 градусах.
Також гриби можуть виступати основним інгредієнтом в овочевий запіканці , вийде дуже смачно. Приємного апетиту!