Багато людей дотримуються посту з-за релігійних переконань, а кому-то це доводиться робити за станом свого здоров'я. Але чи знаєте ви, що навіть прісна їжа може бути смачною і апетитною. Приготуйте пісну картопляну запіканку з грибами за нашими рецептами, і переконаєтеся в цьому самі.
Рецепт картопляної запіканки з грибами
Інгредієнти: біла картопля – 1 кг; свіжі печериці – 500 г; цибулина – 3 шт.; спеції; свіжа зелень – 1 пучок; помідор – 2 шт.; пісний майонез ; олія оливкова. Приготування Для приготування запіканки очищаємо від шкірки картоплю, викладаємо його в каструлю з водою і відварюємо, трохи підсолюємо. Потім перетворюємо овоч в пюре і залишаємо остигати. Печериці обробляємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо в оливковій олії до напівготовності. Після цього додаємо до них цибулю, подрібнений кубиками і пасеруємо до рум'яного кольору. Далі збиваємо обжарку блендером до однорідного стану. Форми для випічки промазуємо маслом, викладаємо шар картопляного пюре, потім розподіляємо цибульно-грибну суміш, покриваємо зверху кільцями помідорів і присипаємо всі рубаною петрушкою. В самому кінці викладаємо залишився картоплю і промазуємо верхівку пісним майонезом. Готуємо смачну картопляну запіканку з грибами 40 хвилин в розігрітій духовці.
Картопляно-грибний запіканка
Інгредієнти: картопля – 7 шт.; печериці свіжі – 250 г; цибулина – 2 шт.; часник – 4 зубчики; масло рослинне – 50 мл; спеції. Приготування Картопля очищаємо, відварюємо і розминаємо в пюре. Чистимо цибулину, нарізаємо кубиками і пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Гриби промиваємо, обробляємо, шаткуємо пластинами і викладаємо до
луку. Збільшуємо вогонь і тушкуємо овочі приблизно 5 хвилин до випаровування рідини. Після цього зменшуємо полум'я, приправляємо спеціями і додаємо видавлений часник. Все добре перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її маслом і викладаємо тонкий шар картопляного пюре. Потім рівномірно розподіляємо смажені гриби з цибулею і закриваємо начинку картопляною масою. Щоб скоринка вийшла більш рельєфною, обережно робимо зверху хвилі ложкою. Ставимо нашу картопляну запіканку з печерицями в гарячу духовку і засікаємо 25 хвилин. Подаємо готове блюдо з овочевим салатом або нарізкою.