Картопляна запіканка з грибами в духовці
Картопляна запіканка з грибами – це оригінальне і неймовірно смачне блюдо. Воно дуже ситне, достатню легке в приготуванні і не вимагає спеціальних умінь. Якщо вам набридли повсякденні страви, пропонуємо розглянути наші рецепти і зробити рум'яну картопляну запіканку з грибами.
Інгредієнти:
біла картопля – 1 кг;
свіжі великі печериці – 500 г;
цибулина – 3 шт.;
спеції;
помідор – 2 шт.;
свіжа петрушка;
олія оливкова;
майонез пісний.
Приготування
Картопля промиваємо, очищаємо від шкірки, перекладаємо в каструлю з фільтрованою водою, підсолюємо трохи і варимо до м'якості. Потім обережно зливаємо рідину, залишаючи трохи, і розминаємо овоч в пюре. Свіжі печериці обробляємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо в оливковій маслечко. Хвилин через 5 додаємо до них подрібнений кубиками цибулю і пасеруємо до м'якості. Далі овочеву суміш подрібнюємо за допомогою блендера. Духовку включаємо, розігріваємо до 180°С. Краю форми промазуємо злегка маслом і викладаємо підготовлені інгредієнти шарами. Спочатку покриваємо дно картопляним пюре, потім кладемо цибульно-грибну суміш. Зверху розкладаємо порізані кільцями помідори і присипаємо рубаною петрушкою. В кінці викладаємо рівномірно залишився картоплю і промазуємо все пісним майонезом. Відправляємо запіканку на 35 хвилин у духовку, а потім подаємо до столу.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
шампіньйони – 3 кг;
цибулина – 2 шт.;
молоко;
масло вершкове;
бринза – 300 г;
сир твердих сортів – 200 г;
свіжий кріп – 50 г;
масло вершкове – 50 г.
Приготування
Очищену картоплю відварюємо, а потім розминаємо в пюре, додавши трохи теплого молока і масла. Печериці обробляємо і нарізаємо разом з цибулею кубиками. Потім викладаємо овочі в сотейник, наливаємо трохи олії і пасеруємо до рум'яного кольору. Свіжий кріп рубаємо як можна дрібніше ножем. Форму для випічки промазуємо маслом і викладаємо запіканку шарами: спочатку трохи пюре, притрушеного свіжою зеленню, потім терту бринзу, кріп, овочеву обжарку, сир і знову картоплю. Зверху викладаємо шматочки замороженого вершкового масла і відправляємо посуд в гарячу духовку. Запікаємо страву близько півгодини при 180°С.
Інгредієнти:
картопля – 8 шт.;
яйце – 1 шт.;
мускатний горіх – щіпка;
сметана 15 % – 2 ст. ложки;
панірувальні дрібні сухарі – 2 ст. ложки;
яєчний жовток – 1 шт.;
спеції.
Для начинки:
мариновані опеньки – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
густі вершки – 100 мл
Для соусу:
натуральний йогурт – 250 мл;
кріп свіжий – 1 пучок;
зелена цибуля;
часник – 1 зубчик;
спеції.
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо у воді, злегка підсолюємо її за смаком. Потім збиваємо його блендером в пюре, додавши сметану, яйце, спеції і мускатний горіх. Мариновані грибочки промиваємо під струменем холодної води і розрізаємо на шматочки. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо гриби і смажимо, помішуючи, 10 хвилин. Трохи пюре викладаємо у змащену маслом і посипану сухарями форму, а потім розподіляємо рівним шаром гриби. Поливаємо все густими вершками, накриваємо начинку залишилися картоплею і промазуємо верхівку запіканки жовтком. Відправляємо форму в духовку і запікаємо страву при 180°С 30 хвилин. Цим часом готуємо заливку: зелений лук, кріп і часник дрібненько рубаємо, змішуємо з натуральним йогуртом і підсолюємо за смаком. Картопляну запіканку з солоними грибами подаємо з молочним соусом.
Пісна картопляна запіканка з грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Картопля промиваємо, очищаємо від шкірки, перекладаємо в каструлю з фільтрованою водою, підсолюємо трохи і варимо до м'якості. Потім обережно зливаємо рідину, залишаючи трохи, і розминаємо овоч в пюре. Свіжі печериці обробляємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо в оливковій маслечко. Хвилин через 5 додаємо до них подрібнений кубиками цибулю і пасеруємо до м'якості. Далі овочеву суміш подрібнюємо за допомогою блендера. Духовку включаємо, розігріваємо до 180°С. Краю форми промазуємо злегка маслом і викладаємо підготовлені інгредієнти шарами. Спочатку покриваємо дно картопляним пюре, потім кладемо цибульно-грибну суміш. Зверху розкладаємо порізані кільцями помідори і присипаємо рубаною петрушкою. В кінці викладаємо рівномірно залишився картоплю і промазуємо все пісним майонезом. Відправляємо запіканку на 35 хвилин у духовку, а потім подаємо до столу.
Смачна картопляна запіканка з грибами і бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Очищену картоплю відварюємо, а потім розминаємо в пюре, додавши трохи теплого молока і масла. Печериці обробляємо і нарізаємо разом з цибулею кубиками. Потім викладаємо овочі в сотейник, наливаємо трохи олії і пасеруємо до рум'яного кольору. Свіжий кріп рубаємо як можна дрібніше ножем. Форму для випічки промазуємо маслом і викладаємо запіканку шарами: спочатку трохи пюре, притрушеного свіжою зеленню, потім терту бринзу, кріп, овочеву обжарку, сир і знову картоплю. Зверху викладаємо шматочки замороженого вершкового масла і відправляємо посуд в гарячу духовку. Запікаємо страву близько півгодини при 180°С.
Картопляна запіканка з маринованими грибами
Інгредієнти:
Для начинки:
Для соусу:
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо у воді, злегка підсолюємо її за смаком. Потім збиваємо його блендером в пюре, додавши сметану, яйце, спеції і мускатний горіх. Мариновані грибочки промиваємо під струменем холодної води і розрізаємо на шматочки. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо гриби і смажимо, помішуючи, 10 хвилин. Трохи пюре викладаємо у змащену маслом і посипану сухарями форму, а потім розподіляємо рівним шаром гриби. Поливаємо все густими вершками, накриваємо начинку залишилися картоплею і промазуємо верхівку запіканки жовтком. Відправляємо форму в духовку і запікаємо страву при 180°С 30 хвилин. Цим часом готуємо заливку: зелений лук, кріп і часник дрібненько рубаємо, змішуємо з натуральним йогуртом і підсолюємо за смаком. Картопляну запіканку з солоними грибами подаємо з молочним соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні котлети з сиром
Смачні і рум'яні картопляні котлети з сиром припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Готуються швидко, обходяться дешево і подобаються всім. Чим не
Пісна картопляна запіканка з грибами
Багато хто думає, що пісна їжа повинна бути не дуже смачною, прісної і нудною. Але це зовсім не так. Існує безліч страв, які допоможуть
Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних
Рецепт картопляної запіканки
Здавалося б, картопляна запіканка - саме звичайне, всім знайоме блюдо. Тим не менш, смачно готувати її вміють не всі господині. Ми навчимо вас не
Запіканка з квасолі
Запіканка з квасолі - дуже корисною і смачне блюдо! Готувати таку запіканку можна як з м'ясом, так і виключно з овочами, що безсумнівно оцінять і