Картопляна запіканка з грибами – це оригінальне і неймовірно смачне блюдо. Воно дуже ситне, достатню легке в приготуванні і не вимагає спеціальних умінь. Якщо вам набридли повсякденні страви, пропонуємо розглянути наші рецепти і зробити рум'яну картопляну запіканку з грибами.
Пісна картопляна запіканка з грибами в духовці
Інгредієнти: біла картопля – 1 кг; свіжі великі печериці – 500 г; цибулина – 3 шт.; спеції; помідор – 2 шт.; свіжа петрушка; олія оливкова; майонез пісний. Приготування Картопля промиваємо, очищаємо від шкірки, перекладаємо в каструлю з фільтрованою водою, підсолюємо трохи і варимо до м'якості. Потім обережно зливаємо рідину, залишаючи трохи, і розминаємо овоч в пюре. Свіжі печериці обробляємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо в оливковій маслечко. Хвилин через 5 додаємо до них подрібнений кубиками цибулю і пасеруємо до м'якості. Далі овочеву суміш подрібнюємо за допомогою блендера. Духовку включаємо, розігріваємо до 180°С. Краю форми промазуємо злегка маслом і викладаємо підготовлені інгредієнти шарами. Спочатку покриваємо дно картопляним пюре, потім кладемо цибульно-грибну суміш. Зверху розкладаємо порізані кільцями помідори і присипаємо рубаною петрушкою. В кінці викладаємо рівномірно залишився картоплю і промазуємо все пісним майонезом. Відправляємо запіканку на 35 хвилин у духовку, а потім подаємо до столу.
Смачна картопляна запіканка з грибами і бринзою
Інгредієнти: картопля – 1 кг; шампіньйони – 3 кг; цибулина – 2 шт.; молоко; масло вершкове; бринза – 300 г; сир твердих сортів – 200 г; свіжий кріп – 50 г; масло вершкове – 50 г. Приготування Очищену картоплю відварюємо, а потім розминаємо в пюре, додавши трохи теплого молока і масла. Печериці обробляємо і нарізаємо разом з цибулею кубиками. Потім викладаємо овочі в сотейник, наливаємо трохи олії і пасеруємо до рум'яного кольору. Свіжий кріп рубаємо як можна дрібніше ножем. Форму для випічки промазуємо маслом і викладаємо запіканку шарами: спочатку трохи пюре, притрушеного свіжою зеленню, потім терту бринзу, кріп, овочеву обжарку, сир і знову картоплю. Зверху викладаємо шматочки замороженого вершкового масла і відправляємо посуд в гарячу духовку. Запікаємо страву близько півгодини при 180°С.
Картопляна запіканка з маринованими грибами
Інгредієнти: картопля – 8 шт.; яйце – 1 шт.; мускатний горіх – щіпка; сметана 15 % – 2 ст. ложки; панірувальні дрібні сухарі – 2 ст. ложки; яєчний жовток – 1 шт.; спеції. Для начинки:
мариновані опеньки – 500 г; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; густі вершки – 100 мл Для соусу:
натуральний йогурт – 250 мл; кріп свіжий – 1 пучок; зелена цибуля; часник – 1 зубчик; спеції. Приготування Картоплю чистимо і відварюємо у воді, злегка підсолюємо її за смаком. Потім збиваємо його блендером в пюре, додавши сметану,
яйце, спеції і мускатний горіх. Мариновані грибочки промиваємо під струменем холодної води і розрізаємо на шматочки. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо гриби і смажимо, помішуючи, 10 хвилин. Трохи пюре викладаємо у змащену маслом і посипану сухарями форму, а потім розподіляємо рівним шаром гриби. Поливаємо все густими вершками, накриваємо начинку залишилися картоплею і промазуємо верхівку запіканки жовтком. Відправляємо форму в духовку і запікаємо страву при 180°С 30 хвилин. Цим часом готуємо заливку: зелений лук, кріп і часник дрібненько рубаємо, змішуємо з натуральним йогуртом і підсолюємо за смаком. Картопляну запіканку з солоними грибами подаємо з молочним соусом.