Пісні картопляні зрази
Розповімо, як приготувати пісні картопляні зрази. Рецепт цієї страви буде цікавий не тільки тим, хто поститься і вегетаріанцям. Пісні картопляні зрази можна їсти не тільки в піст, їх можна подати до м'яса і риби, причому в цьому випадку, можна і без гарніру. Ще зрази гарні для фуршетів і «шведських» столів.
Загальна ідея приготування така: картопляне пюре змішуємо з склеює компонентом (сир, або крохмаль), з цієї маси формуємо коржик, в яку загортаємо начинку, наприклад, з рибного фаршу або з грибів та овочів.
Інгредієнти:
картопляне пюре – 600-800 г;
сир твердий тертий або плавлений – 3-5 ст. ложок (можна замінити густим розчином крохмалю);
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
капуста (наприклад, брокколі або білокачанна) -200 р
печериці – 200 г;
часник – 2 зубчики;
зелень;
мелені спеції;
масло вершкове або рослинне.
Приготування
Змішуємо картопляне пюре з крохмальним розчином або тертим сиром (можна використовувати частину, щоб інша частина пішла в начинку). Трохи приправляємо суміш спеціями.
Капусту треба добре подрібнити. Дрібно нарізані цибулю і гриби в сковороді пасеруємо на олії, додаємо капусту і протушиваем протягом 20 хвилин. В начинку додаємо подрібнену зелень, приправляємо часником, можна додати тертий сир і спеції. Ретельно перемішуємо.
З картопляної маси формуємо коржі, на кожну з яких загортаємо начинку, тобто ліпимо, таким чином, зрази, намагаючись надавати їм форму маленького круглого пиріжка. В принципі, зрази вже їстівні і в такому вигляді. Тепер ми можемо обваляти зрази в борошні (кукурудзяного або пшеничного або їх суміші) або в панірувальних сухарях і обсмажити в сковороді до золотисто-коричневих відтінків. Ще краще запекти зрази в духовій шафі, виклавши в змащену маслом форму і обливши соусом на основі жирних вершків.
Загальна ідея приготування така: картопляне пюре змішуємо з склеює компонентом (сир, або крохмаль), з цієї маси формуємо коржик, в яку загортаємо начинку, наприклад, з рибного фаршу або з грибів та овочів.
Пісні картопляні зрази з начинкою з капусти і грибів
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо картопляне пюре з крохмальним розчином або тертим сиром (можна використовувати частину, щоб інша частина пішла в начинку). Трохи приправляємо суміш спеціями.
Капусту треба добре подрібнити. Дрібно нарізані цибулю і гриби в сковороді пасеруємо на олії, додаємо капусту і протушиваем протягом 20 хвилин. В начинку додаємо подрібнену зелень, приправляємо часником, можна додати тертий сир і спеції. Ретельно перемішуємо.
З картопляної маси формуємо коржі, на кожну з яких загортаємо начинку, тобто ліпимо, таким чином, зрази, намагаючись надавати їм форму маленького круглого пиріжка. В принципі, зрази вже їстівні і в такому вигляді. Тепер ми можемо обваляти зрази в борошні (кукурудзяного або пшеничного або їх суміші) або в панірувальних сухарях і обсмажити в сковороді до золотисто-коричневих відтінків. Ще краще запекти зрази в духовій шафі, виклавши в змащену маслом форму і обливши соусом на основі жирних вершків.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні зрази з куркою
Картопляні зрази люблять і готують практично в кожній родині! Нічого дивного, адже вони готуються дуже просто. В якості начинки - куряче філе. Готові
Картопляні зрази з сиром
Картопляні зрази можна приготувати з свіжозвареної картоплі або ж із залишків пюре. Головне підібрати хорошу начинку. Пропонуємо начинити зрази
Картопляні зрази з капустою
Картопляні зрази з капустою - досить просте у приготуванні і дуже економічне блюдо, яке вразить вас своїм насиченим і яскравим смаком. Такі зрази
Пісна картопляна запіканка
Під час посту не можна їсти тваринну їжу, але живити організм корисними продуктами все-таки треба, тому вмілі кулінари придумали безліч апетитних і
Зрази з сиром
Зрази - страва слов'янське. Саме тому воно поширене на території Росії і країн СНД. Звичайно, варіантів приготування цієї страви дуже багато, але ми
Зрази з печінкою
Зрази - традиційне блюдо в польської, литовської, білоруської і української кулінарних традиціях Являє собою котлету або м'ясний рулетик з начинкою.