» » Картопляні зрази з куркою

Картопляні зрази з куркою

Картопляні зрази з куркою
Зрази з картоплі – один з тих класичних страв, які кожному з нас доводилося пробувати ще в дитинстві. Якщо подорослішавши ви так і не втратили інтерес до картопляним котлеткам з різними начинками, то зверніть увагу на наступні рецепти.

Картопляні зрази з куркою – рецепт


Інгредієнти:

  • картопля - 900 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 40 г;

  • хлібна крихта;

  • курятина - 380 г;

  • морква - 100 г;

  • селера - 60 г;

  • цибулю білий - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • рослинна олія - 15 мл


  • Приготування
    Вимиті картопляні бульби відварюємо в мундирах, злегка остуджуємо і чистимо. Розтираємо картоплю з яйцем і борошном, додавши дрібку солі, підсумкова консистенція маси повинна бути досить щільною, щоб під час ліплення картопля не прилипала до долонь.
    Курятину пропускаємо через м'ясорубку. Пасеруємо подрібнену моркву, селеру і цибулю разом хвилин 6-7 кладемо до них часник, а через півхвилини і саму куру. Коли м'ясо буде готове, викласти його на невелику коржик з картоплі і з'єднайте її краї так, щоб вся начинка виявилася покрита картоплею. Занурте зрази в яйце і посипте паніровкою, після чого обсмажте з обох боків до рум'янцю. При бажанні, начинку можна урізноманітнити практично будь-якими добавками, приготувавши картопляні зрази з куркою і сиром, наприклад.

    Картопляні зрази з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • картопля - 750 г;

  • гриби - 225 г;

  • курячий фарш - 225 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • паприка - 3 г;

  • часник - 2 зубчики;
    Картопляні зрази з куркою

  • хлібна крихта.


  • Приготування
    Відваривши картоплю в шкірці, перетворите її в пюре і остудіть його до теплого стану.
    Подрібнюємо гриби і смажимо з часником і паприкою. Додаємо до грибний засмажки курку і чекаємо, поки м'ясо приготується. Викладаємо куру на коржик з картопляного пюре, защипуємо краю, занурюємо зрази в яйце і посипаємо паніровкою. Розігріваємо духовку до 180 градусів і готуємо картопляні зрази з куркою в духовці 25 хвилин.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:28
    Переглядів: 1302