Зрази з печінкою
Зрази - традиційне блюдо в польської, литовської, білоруської і української кулінарних традиціях (існує версія про спершу італійському походження). Зраза являє собою котлету або м'ясний рулетик з начинкою.
Звичайно зрази готуються з відбитого яловичого або свинячого м'яса. Варіантів начинки безліч - від різноманітних овочів, тушкованих грибів, яєць, до різних каш.
Існує й інший варіант: картопляні зрази з м'ясною начинкою, наприклад, з печінки - дуже зручне блюдо - одночасно і м'ясо і гарнір.
Інгредієнти:
картопля - близько 1кг;
борошно пшеничне високосортна - 4-5 ст. ложок;
печінка куряча або/і вирощувати індичат - близько 06 кг;
яйце куряче - 5 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
спеції сухі мелені (по вашому смаку, можете використовувати готові суміші без глутамату натрію та інших некорисних добавок);
зелень свіжа різна (петрушка, кріп, цибуля та ін);
олія соняшникова або інший жир для обсмажування.
Приготування
Начинка. Відваримо круто 2 курячих яйця, остудимо в холодній воді, очистимо від шкаралупи і дрібно наріжемо або нарубим. Очищену цибулю дрібно наріжемо і спассеруем в сковороді до появи легкого золотистого відтінку.
Печінка відваримо в трохи підсоленій воді протягом 10-15 хвилин (не більше, інакше буде жорсткою, як гума). Остудимо печінка в бульйоні і подрібнити будь-яким зручним способом (з допомогою м'ясорубки, кухонного процесора, блендера, терки або ножа).
Приготуємо начинку, з'єднавши печінковий фарш, цибулиння пасеровку, рубані яйця + 1 сире яйце, приправимо спеціями, трохи присолим і ретельно перемішати. Якщо отримана маса суховата, можна додати ще одне яйце і трохи бульйону.
Очищений і промитий картопля наріжемо великими шматками і відваримо в трохи підсоленій воді. Можна в принципі зварити картоплю «в мундирі» - нам потрібно пюре - зробимо його за допомогою товкачика або блендера.
У картопляне пюре додаємо 2 сирих яйця і 3-5 ст. ложок борошна. Ретельно перемішуємо (найзручніше виделкою). Ділимо картопляне тісто на невеликі приблизно однакового розміру грудочки, з яких формуємо овальні коржики.
Викладаємо по центральній осі кожної коржі порцію начинки і загортаємо краї зрази так, щоб картопля рівномірно облягав начинку. Зрази обвалюємо в борошні або панірувальних сухарях, загортаємо у плівку (або просто викладаємо на дощечку, так, щоб не стикалися) і поміщаємо в холодильник мінімум хвилин на 40. Охолоджені таким чином зрази обсмажуємо в сковороді рівномірно на середньому вогні до легкого золотистого відтінку. Подаємо зі сметанним соусом, міцним виноградним вином, кминної горілкою, ягідної настойкою або пивом.
Звичайно зрази готуються з відбитого яловичого або свинячого м'яса. Варіантів начинки безліч - від різноманітних овочів, тушкованих грибів, яєць, до різних каш.
Існує й інший варіант: картопляні зрази з м'ясною начинкою, наприклад, з печінки - дуже зручне блюдо - одночасно і м'ясо і гарнір.
Рецепт картопляних зраз з курячою печінкою
Інгредієнти:
Приготування
Начинка. Відваримо круто 2 курячих яйця, остудимо в холодній воді, очистимо від шкаралупи і дрібно наріжемо або нарубим. Очищену цибулю дрібно наріжемо і спассеруем в сковороді до появи легкого золотистого відтінку.
Печінка відваримо в трохи підсоленій воді протягом 10-15 хвилин (не більше, інакше буде жорсткою, як гума). Остудимо печінка в бульйоні і подрібнити будь-яким зручним способом (з допомогою м'ясорубки, кухонного процесора, блендера, терки або ножа).
Приготуємо начинку, з'єднавши печінковий фарш, цибулиння пасеровку, рубані яйця + 1 сире яйце, приправимо спеціями, трохи присолим і ретельно перемішати. Якщо отримана маса суховата, можна додати ще одне яйце і трохи бульйону.
Очищений і промитий картопля наріжемо великими шматками і відваримо в трохи підсоленій воді. Можна в принципі зварити картоплю «в мундирі» - нам потрібно пюре - зробимо його за допомогою товкачика або блендера.
У картопляне пюре додаємо 2 сирих яйця і 3-5 ст. ложок борошна. Ретельно перемішуємо (найзручніше виделкою). Ділимо картопляне тісто на невеликі приблизно однакового розміру грудочки, з яких формуємо овальні коржики.
Викладаємо по центральній осі кожної коржі порцію начинки і загортаємо краї зрази так, щоб картопля рівномірно облягав начинку. Зрази обвалюємо в борошні або панірувальних сухарях, загортаємо у плівку (або просто викладаємо на дощечку, так, щоб не стикалися) і поміщаємо в холодильник мінімум хвилин на 40. Охолоджені таким чином зрази обсмажуємо в сковороді рівномірно на середньому вогні до легкого золотистого відтінку. Подаємо зі сметанним соусом, міцним виноградним вином, кминної горілкою, ягідної настойкою або пивом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зрази з сиром
Зрази - страва слов'янське. Саме тому воно поширене на території Росії і країн СНД. Звичайно, варіантів приготування цієї страви дуже багато, але ми
Зрази з гарбуза
Зрази являють собою довгасту котлету з начинкою. Традиційна це м'ясна котлетка з начинкою з яєць або цибульно-грибної суміші. А сьогодні ми підкажемо
Зрази з грибами - рецепт
Апетитні зрази з грибами - це ситне і швидке блюдо на кожен день, встояти перед яким неможливо навіть під час дієт. Рецепт справжніх картопляних зраз
Тарталетки з печінкою тріски
Тарталетки з печінкою тріски - це соковите і ніжне блюдо з безліччю корисних речовин, відмінно підходить для організації вечірок, фуршетних столів.
Картопляні деруни - рецепт
Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з
М'ясні зрази з яйцем
Зрази - це популярне блюдо російської, білоруської, української кухні. Являє собою просту котлету з начинкою. І зараз ми вам розповімо, як смачно і