Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляні деруни - рецепт

Картопляні деруни - рецепт

4-01-2015, 17:14
1 581
Картопляні деруни - рецепт
Картопляні деруни - традиційне блюдо білоруської кухні, яке отримало широке поширення і популярність у багатьох країнах СНД. Це незвичайна страва було винайдене в середині XIX століття під впливом німецької кухні. Подають їх гарячими, зі сметаною, вершковим маслом або соусом. Давайте розглянемо з вами, як приготувати картопляні деруни.

Картопляні деруни з сиром


Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сир - 100 г;

  • приправи - за смаком;

  • сметана для подачі.


  • Приготування
    Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на дрібній терочке. Далі беремо будь-який твердий сир, на свій смак і теж подрібнюємо на тертці. У мисці з'єднуємо картоплю, сир, додаємо куряче яйце, солимо і перчимо за смаком. Потім всипаємо борошно і ретельно все перемішуємо до однорідності. Після цього ставимо сковороду на плиту газову і розігріваємо в ній рослинне масло.
    Далі викладаємо картопляну масу за допомогою столової ложки і формуємо невеликі коржі. Обсмажуємо деруни з двох боків до утворення скоринки і подаємо з вершковим маслом або охолодженої сметанкою.

    Рецепт картопляних драніков з грибами


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 200 г;

  • картопля - 500 г;

  • борошно - 150 г;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • молоко - 10 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Печериці промиваємо, обробляємо і подрібнюємо. Після цього кидаємо їх на розпечену сковорідку і обсмажуємо на вершковому маслечко. Картоплю миємо під холодною водою, очистити від шкірки і натираємо на середній терочке, після чого перекладаємо на друшляк і залишаємо на деякий час, щоб злилася вся зайва рідина.
    Потім перемішуємо натертий картоплю з остиглими грибочками, яйцем, вливаємо молоко, всипаємо борошно і солимо за смаком. Далі викладаємо картопляну масу невеликими порціями на гарячу сковороду, намазаний маслом і обсмажуємо деруни з обох сторін до готовності.

    Картопляні деруни без борошна


    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • кефір - 05 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • манка - 05 ст.;

  • сметана - 05 склянки;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Картоплю очищаємо і натираємо на середній терочке або подрібнюємо за допомогою блендера. Тепер залишаємо масу на 15 хвилин постояти, обережно зливаємо сік, що виділився, і солимо за смаком. Далі розбиваємо куряче яйце і вливаємо домашній кефір . Гарненько перемішуємо і додаємо невеликими порціями манку. Беремо велику сковороду, наливаємо в неї масла і ставимо на сильний вогонь розігріватися. Обсмажуємо деруни до золотисто-коричневого кольору на середньому вогні з обох сторін, не забуваючи додавати постійно трохи масла перед кожною новою партією.

    Картопляні деруни з фаршем


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • спеції;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Картопля промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній терочке. Через кілька хвилин зливаємо акуратно весь сік, що утворився,
    Картопляні деруни - рецепт
    додаємо сіль, перчик за смаком і всипаємо борошно. Потім вбиваємо яйця і ретельно перемішуємо. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і додаємо в м'ясний фарш, подсаливая його за смаком.
    Розігріваємо Сковороду з маслом, викладаємо ложкою трохи картопляної маси, зверху кладемо фарш і знову заливаємо картоплею. Обсмажуємо котлетки на середньому вогні з двох боків до рум'яного кольору. Потім перекладаємо картопляні деруни з м'ясом в чавунець, закриваємо кришкою, ставимо в духовку і доводимо на повільному вогні до готовності. Подаємо блюдо гарячим з охолодженої сметанкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні деруни
    Картопляні деруни
    Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
    Картопляні млинці
    Картопляні млинці
    Млинці на основі картоплі виходять трохи більш ніжними, ніж усім відомі деруни, а готуються аналогічно - з тертої картоплі, або пюре: швидко і дуже
    Деруни з м'ясом, рецепт
    Деруни з м'ясом, рецепт
    Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
    Деруни в горщику
    Деруни в горщику
    Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
    Деруни з сиром
    Деруни з сиром
    Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
    Деруни з фаршем
    Деруни з фаршем
    Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати