Картопляні деруни - рецепт
Картопляні деруни - традиційне блюдо білоруської кухні, яке отримало широке поширення і популярність у багатьох країнах СНД. Це незвичайна страва було винайдене в середині XIX століття під впливом німецької кухні. Подають їх гарячими, зі сметаною, вершковим маслом або соусом. Давайте розглянемо з вами, як приготувати картопляні деруни.
Інгредієнти:
картопля - 8 шт.;
яйце - 1 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
сир - 100 г;
приправи - за смаком;
сметана для подачі.
Приготування
Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на дрібній терочке. Далі беремо будь-який твердий сир, на свій смак і теж подрібнюємо на тертці. У мисці з'єднуємо картоплю, сир, додаємо куряче яйце, солимо і перчимо за смаком. Потім всипаємо борошно і ретельно все перемішуємо до однорідності. Після цього ставимо сковороду на плиту газову і розігріваємо в ній рослинне масло.
Далі викладаємо картопляну масу за допомогою столової ложки і формуємо невеликі коржі. Обсмажуємо деруни з двох боків до утворення скоринки і подаємо з вершковим маслом або охолодженої сметанкою.
Інгредієнти:
свіжі печериці - 200 г;
картопля - 500 г;
борошно - 150 г;
масло рослинне - 50 мл;
молоко - 10 мл;
яйце - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Печериці промиваємо, обробляємо і подрібнюємо. Після цього кидаємо їх на розпечену сковорідку і обсмажуємо на вершковому маслечко. Картоплю миємо під холодною водою, очистити від шкірки і натираємо на середній терочке, після чого перекладаємо на друшляк і залишаємо на деякий час, щоб злилася вся зайва рідина.
Потім перемішуємо натертий картоплю з остиглими грибочками, яйцем, вливаємо молоко, всипаємо борошно і солимо за смаком. Далі викладаємо картопляну масу невеликими порціями на гарячу сковороду, намазаний маслом і обсмажуємо деруни з обох сторін до готовності.
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
кефір - 05 ст.;
яйце - 1 шт.;
манка - 05 ст.;
сметана - 05 склянки;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Картоплю очищаємо і натираємо на середній терочке або подрібнюємо за допомогою блендера. Тепер залишаємо масу на 15 хвилин постояти, обережно зливаємо сік, що виділився, і солимо за смаком. Далі розбиваємо куряче яйце і вливаємо домашній кефір . Гарненько перемішуємо і додаємо невеликими порціями манку. Беремо велику сковороду, наливаємо в неї масла і ставимо на сильний вогонь розігріватися. Обсмажуємо деруни до золотисто-коричневого кольору на середньому вогні з обох сторін, не забуваючи додавати постійно трохи масла перед кожною новою партією.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
м'ясний фарш - 500 г;
цибулина - 2 шт.;
яйце - 2 шт.;
масло рослинне - 50 мл;
спеції;
борошно - 2 ст. ложки.
Приготування
Картопля промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній терочке. Через кілька хвилин зливаємо акуратно весь сік, що утворився, додаємо сіль, перчик за смаком і всипаємо борошно. Потім вбиваємо яйця і ретельно перемішуємо. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і додаємо в м'ясний фарш, подсаливая його за смаком.
Розігріваємо Сковороду з маслом, викладаємо ложкою трохи картопляної маси, зверху кладемо фарш і знову заливаємо картоплею. Обсмажуємо котлетки на середньому вогні з двох боків до рум'яного кольору. Потім перекладаємо картопляні деруни з м'ясом в чавунець, закриваємо кришкою, ставимо в духовку і доводимо на повільному вогні до готовності. Подаємо блюдо гарячим з охолодженої сметанкою.
Картопляні деруни з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на дрібній терочке. Далі беремо будь-який твердий сир, на свій смак і теж подрібнюємо на тертці. У мисці з'єднуємо картоплю, сир, додаємо куряче яйце, солимо і перчимо за смаком. Потім всипаємо борошно і ретельно все перемішуємо до однорідності. Після цього ставимо сковороду на плиту газову і розігріваємо в ній рослинне масло.
Далі викладаємо картопляну масу за допомогою столової ложки і формуємо невеликі коржі. Обсмажуємо деруни з двох боків до утворення скоринки і подаємо з вершковим маслом або охолодженої сметанкою.
Рецепт картопляних драніков з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Печериці промиваємо, обробляємо і подрібнюємо. Після цього кидаємо їх на розпечену сковорідку і обсмажуємо на вершковому маслечко. Картоплю миємо під холодною водою, очистити від шкірки і натираємо на середній терочке, після чого перекладаємо на друшляк і залишаємо на деякий час, щоб злилася вся зайва рідина.
Потім перемішуємо натертий картоплю з остиглими грибочками, яйцем, вливаємо молоко, всипаємо борошно і солимо за смаком. Далі викладаємо картопляну масу невеликими порціями на гарячу сковороду, намазаний маслом і обсмажуємо деруни з обох сторін до готовності.
Картопляні деруни без борошна
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю очищаємо і натираємо на середній терочке або подрібнюємо за допомогою блендера. Тепер залишаємо масу на 15 хвилин постояти, обережно зливаємо сік, що виділився, і солимо за смаком. Далі розбиваємо куряче яйце і вливаємо домашній кефір . Гарненько перемішуємо і додаємо невеликими порціями манку. Беремо велику сковороду, наливаємо в неї масла і ставимо на сильний вогонь розігріватися. Обсмажуємо деруни до золотисто-коричневого кольору на середньому вогні з обох сторін, не забуваючи додавати постійно трохи масла перед кожною новою партією.
Картопляні деруни з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Картопля промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній терочке. Через кілька хвилин зливаємо акуратно весь сік, що утворився, додаємо сіль, перчик за смаком і всипаємо борошно. Потім вбиваємо яйця і ретельно перемішуємо. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і додаємо в м'ясний фарш, подсаливая його за смаком.
Розігріваємо Сковороду з маслом, викладаємо ложкою трохи картопляної маси, зверху кладемо фарш і знову заливаємо картоплею. Обсмажуємо котлетки на середньому вогні з двох боків до рум'яного кольору. Потім перекладаємо картопляні деруни з м'ясом в чавунець, закриваємо кришкою, ставимо в духовку і доводимо на повільному вогні до готовності. Подаємо блюдо гарячим з охолодженої сметанкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні деруни
Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
Картопляні млинці
Млинці на основі картоплі виходять трохи більш ніжними, ніж усім відомі деруни, а готуються аналогічно - з тертої картоплі, або пюре: швидко і дуже
Деруни з м'ясом, рецепт
Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
Деруни в горщику
Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
Деруни з сиром
Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати