Картопляні деруни
Картопляні деруни або по-іншому деруни - це традиційне національне блюдо української, білоруської та російської кухні.
Головною відмітною особливістю їх приготування, є натертий на дрібній тертці картоплю, який разом з іншими інгредієнтами формується у формі котлет або оладок. Деруни подають тільки в гарячому вигляді, не тільки зі сметаною, але і з хріном. Як же приготувати картопляні деруни?
Картопляні деруни - рецепт
Інгредієнти:
картопля - 10 шт.;
сало свиняче - 7 ст. ложок;
борошно - 2 ст. ложки;
сметана - 1 ст.;
сіль, цукор - за смаком.
Приготування
Як правильно приготувати деруни? Беремо картоплю миємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Потім додаємо пшеничне борошно і сіль за смаком, після чого все ретельно перемішуємо. На заздалегідь розігріту сковороду, змащену свинячим салом, викладаємо ложкою картопляне тісто у вигляді маленьких коржів і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін.
Теплі деруни з картоплі подаємо до столу разом з охолодженої сметаною або моченой брусницею.
Деруни з грибами
Інгредієнти:
картопля - 300 г;
борошно - 50 р;
сода - 3 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
печериці - 300 г;
масло рослинне - 100 мл;
сіль, куркума, перець - за смаком;
кріп - за бажанням.
Приготування
Спочатку очищаємо картоплю. Одну половину натираємо на дрібній тертці, а другу - на грубій і змішуємо між собою. Додаємо до картопляної маси соду, борошно, сіль по смаку, перемішуємо і відразу ж смажимо на розігрітій рослинній олії. Гарненько промиваємо гриби, очищаємо і дрібно ріжемо. Цибулю шаткуємо кубиками. Обсмажуємо гриби на сковороді до золотистого кольору, а потім додаємо цибулю. Солимо, перчимо, накриваємо кришкою і протушиваем приблизно 5 хвилин. При подачі на стіл на кожен дерун викладаємо по чайній ложці грибів і прикрашаємо дрібно рубаним кропом.
Деруни з солоними грибами
Інгредієнти:
картопля - 400 г;
яйце - 2 шт.;
борошно - 150 г;
солоні гриби - 400 р;
цибуля - 100 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Картоплю і ріпчасту цибулю чистимо і натираємо на крупній тертці. Ретельно віджимаємо надлишки соку, додаємо дрібно порізані пластинами солоні гриби, просіяне борошно і яйця. Все солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо. З отриманого овочевого фаршу формуємо невеликі котлетки, викладаємо на змащене маслом деко і випікаємо деруни в заздалегідь розігрітій духовці приблизно 25 хвилин при температурі 160°С. Подаємо готові деруни ще гарячими разом з охолодженої сметаною або закускою з хрону.
Деруни з сиром
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
майонез - 100 г;
яєчні білки - 3 шт.;
сир - 200 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Картоплю очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо майонез, збиті окремо яєчні білки, перекручений сир і сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і викладаємо картопляну масу у вигляді коржів на розпечену сковороду. Обсмажуємо деруни з обох боків до золотистого кольору. Викладаємо на красиве плоске блюдо і подаємо з охолодженою густою сметаною.
Деруни з сиром
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
пшеничне борошно - 2 ч. ложки;
зелень - за бажанням;
яйце - 1 шт.;
сир твердих сортів - 100 р.
Приготування
Картоплю миємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо просіяне борошно, одне сире яйце і тертий на крупній тертці сир. Картопляну масу солимо, перчимо до смаку, заправляємо спеціями і кладемо дрібно порізану зелень. Все ретельно перемішуємо і обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії з двох сторін, як звичайні оладки. Ось і все, шалено смачні і соковиті деруни з сиром готові!
Головною відмітною особливістю їх приготування, є натертий на дрібній тертці картоплю, який разом з іншими інгредієнтами формується у формі котлет або оладок. Деруни подають тільки в гарячому вигляді, не тільки зі сметаною, але і з хріном. Як же приготувати картопляні деруни?
Картопляні деруни - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як правильно приготувати деруни? Беремо картоплю миємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Потім додаємо пшеничне борошно і сіль за смаком, після чого все ретельно перемішуємо. На заздалегідь розігріту сковороду, змащену свинячим салом, викладаємо ложкою картопляне тісто у вигляді маленьких коржів і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін.
Теплі деруни з картоплі подаємо до столу разом з охолодженої сметаною або моченой брусницею.
Деруни з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку очищаємо картоплю. Одну половину натираємо на дрібній тертці, а другу - на грубій і змішуємо між собою. Додаємо до картопляної маси соду, борошно, сіль по смаку, перемішуємо і відразу ж смажимо на розігрітій рослинній олії. Гарненько промиваємо гриби, очищаємо і дрібно ріжемо. Цибулю шаткуємо кубиками. Обсмажуємо гриби на сковороді до золотистого кольору, а потім додаємо цибулю. Солимо, перчимо, накриваємо кришкою і протушиваем приблизно 5 хвилин. При подачі на стіл на кожен дерун викладаємо по чайній ложці грибів і прикрашаємо дрібно рубаним кропом.
Деруни з солоними грибами
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і ріпчасту цибулю чистимо і натираємо на крупній тертці. Ретельно віджимаємо надлишки соку, додаємо дрібно порізані пластинами солоні гриби, просіяне борошно і яйця. Все солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо. З отриманого овочевого фаршу формуємо невеликі котлетки, викладаємо на змащене маслом деко і випікаємо деруни в заздалегідь розігрітій духовці приблизно 25 хвилин при температурі 160°С. Подаємо готові деруни ще гарячими разом з охолодженої сметаною або закускою з хрону.
Деруни з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо майонез, збиті окремо яєчні білки, перекручений сир і сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і викладаємо картопляну масу у вигляді коржів на розпечену сковороду. Обсмажуємо деруни з обох боків до золотистого кольору. Викладаємо на красиве плоске блюдо і подаємо з охолодженою густою сметаною.
Деруни з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо просіяне борошно, одне сире яйце і тертий на крупній тертці сир. Картопляну масу солимо, перчимо до смаку, заправляємо спеціями і кладемо дрібно порізану зелень. Все ретельно перемішуємо і обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії з двох сторін, як звичайні оладки. Ось і все, шалено смачні і соковиті деруни з сиром готові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Деруни з м'ясом, рецепт
Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
Деруни в горщику
Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
Драчена - рецепт
Драчена - це білоруський пиріг, який готується з солодкого здобного, або солоного тіста на основі картоплі. Готову страву подають з маслом, сметаною
Деруни з сиром
Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати
Картопляні деруни - рецепт
Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з