Деруни з м'ясом, рецепт
Картопляні деруни з м'ясом - страва білоруської кухні. Іноді його називають дерунами. Воно являє собою картопляні оладки з начинкою з м'ясного (найчастіше свинячого) фаршу. Блюдо це дуже смачне і ситне, а тому популярно не тільки в Білорусі, але і на Україні, в Росії, Молдові та інших східноєвропейських країнах. У єврейській кухні деруни з фаршем - теж одна з улюблених страв (природно, м'ясо використовується не свиняче, а, наприклад, телятина, курка або індичка).
Картоплю очищають від шкірки, натирають на середній тертці. Потім до отриманої маси додають курячі яйця (з розрахунку 1 яйце на 4-5 картоплин середнього розміру) і невелика кількість пшеничного борошна. Все ретельно перемішується і можна готувати (без м'ясного фаршу).
Як робити деруни? Розігріваємо в сковороді рослинне масло або свинячий жир (можна рясно промащувати гарячу сковороду шматочком свинячого сала). Формуємо деруни великою ложкою. Обсмажуємо з обох сторін. Звичайно ж, краще використовувати жир або сало - тоді картопляні котлетки будуть швидше дбати, ніж смажитися, так і такий спосіб термічної обробки продуктів краще.
Деруни з м'ясом
У нас, проте, йде розмова про деруни з м'ясом. В цьому випадку треба приготувати м'ясний фарш, можна з цибулею, сухими спеціями і продавлений часником. Краще підготувати його до маніпуляцій з картоплею, щоб останній не встиг потемніти. Подрібнену цибулю для фаршу можна попередньо спасерувати.
Схема дій така. Спочатку на розігріту, змащену салом сковороду ложкою викладають перший шар картопляно-яєчно-борошняної маси, втоптують його і в центр викладають грудочку м'ясного фаршу, який слід злегка розрівняти, але так, щоб не доходив до країв першого шару. Далі знову викладають шар картопляної маси і втоптують по краях. Обсмажують з обох сторін. Виходить плоский, круглий картопляний пиріг з м'ясною начинкою. Подають деруни з фаршем зазвичай зі сметаною.
Отже, представляємо вашій увазі рецепт дерунів із м'ясом у горщиках.
Інгредієнти:
Для дерунів:
4-8 картоплин (від розміру);
5 столових ложок пшеничного борошна;
2 курячих яйця.
Для начинки:
грам 200-250 м'ясного фаршу;
1 цибулина;
трохи подрібненої зелені кропу;
1-2 зубчики часнику;
сухі спеції;
сіль.
Приготування
Деруни можна подавати до столу відразу, знявши зі сковороди, а можна приготувати їх в горщиках (звичайно, для цього рецепта вони повинні бути невеликими). Наріжемо шматочок сала на шкварки. У сковороді витопим жир до половини і обсмажимо дрібно нарізану цибулю і гриби. Покладемо в кожен глиняний горщик потроху цієї суміші. Далі помістимо в нього 2-3 готових деруна, а зверху викладемо 1-2 столових ложки сметани. Ставимо горщики в духовку хвилин на 20 потім відразу подаємо, причому прямо в горщиках.
Як готувати деруни без м'яса?
Картоплю очищають від шкірки, натирають на середній тертці. Потім до отриманої маси додають курячі яйця (з розрахунку 1 яйце на 4-5 картоплин середнього розміру) і невелика кількість пшеничного борошна. Все ретельно перемішується і можна готувати (без м'ясного фаршу).
Як робити деруни? Розігріваємо в сковороді рослинне масло або свинячий жир (можна рясно промащувати гарячу сковороду шматочком свинячого сала). Формуємо деруни великою ложкою. Обсмажуємо з обох сторін. Звичайно ж, краще використовувати жир або сало - тоді картопляні котлетки будуть швидше дбати, ніж смажитися, так і такий спосіб термічної обробки продуктів краще.
Деруни з м'ясом
У нас, проте, йде розмова про деруни з м'ясом. В цьому випадку треба приготувати м'ясний фарш, можна з цибулею, сухими спеціями і продавлений часником. Краще підготувати його до маніпуляцій з картоплею, щоб останній не встиг потемніти. Подрібнену цибулю для фаршу можна попередньо спасерувати.
Схема дій така. Спочатку на розігріту, змащену салом сковороду ложкою викладають перший шар картопляно-яєчно-борошняної маси, втоптують його і в центр викладають грудочку м'ясного фаршу, який слід злегка розрівняти, але так, щоб не доходив до країв першого шару. Далі знову викладають шар картопляної маси і втоптують по краях. Обсмажують з обох сторін. Виходить плоский, круглий картопляний пиріг з м'ясною начинкою. Подають деруни з фаршем зазвичай зі сметаною.
Деруни з м'ясом у горщиках - рецепт
Отже, представляємо вашій увазі рецепт дерунів із м'ясом у горщиках.
Інгредієнти:
Для дерунів:
Для начинки:
Приготування
Деруни можна подавати до столу відразу, знявши зі сковороди, а можна приготувати їх в горщиках (звичайно, для цього рецепта вони повинні бути невеликими). Наріжемо шматочок сала на шкварки. У сковороді витопим жир до половини і обсмажимо дрібно нарізану цибулю і гриби. Покладемо в кожен глиняний горщик потроху цієї суміші. Далі помістимо в нього 2-3 готових деруна, а зверху викладемо 1-2 столових ложки сметани. Ставимо горщики в духовку хвилин на 20 потім відразу подаємо, причому прямо в горщиках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні деруни
Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
Деруни з грибами
Деруни являють собою картопляні оладки, це традиційна страва білоруської кухні. Крім картоплі в них також додають м'ясо, овочі, гриби. Ось про
Деруни в горщику
Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
Деруни з сиром
Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати
Картопляні деруни - рецепт
Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з