Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Деруни з м'ясом, рецепт

Деруни з м'ясом, рецепт

4-01-2015, 17:16
3 668
Деруни з м'ясом, рецепт
Картопляні деруни з м'ясом - страва білоруської кухні. Іноді його називають дерунами. Воно являє собою картопляні оладки з начинкою з м'ясного (найчастіше свинячого) фаршу. Блюдо це дуже смачне і ситне, а тому популярно не тільки в Білорусі, але і на Україні, в Росії, Молдові та інших східноєвропейських країнах. У єврейській кухні деруни з фаршем - теж одна з улюблених страв (природно, м'ясо використовується не свиняче, а, наприклад, телятина, курка або індичка).

Як готувати деруни без м'яса?


Картоплю очищають від шкірки, натирають на середній тертці. Потім до отриманої маси додають курячі яйця (з розрахунку 1 яйце на 4-5 картоплин середнього розміру) і невелика кількість пшеничного борошна. Все ретельно перемішується і можна готувати (без м'ясного фаршу).
Як робити деруни? Розігріваємо в сковороді рослинне масло або свинячий жир (можна рясно промащувати гарячу сковороду шматочком свинячого сала). Формуємо деруни великою ложкою. Обсмажуємо з обох сторін. Звичайно ж, краще використовувати жир або сало - тоді картопляні котлетки будуть швидше дбати, ніж смажитися, так і такий спосіб термічної обробки продуктів краще.

Деруни з м'ясом
У нас, проте, йде розмова про деруни з м'ясом. В цьому випадку треба приготувати м'ясний фарш, можна з цибулею, сухими спеціями і продавлений часником. Краще підготувати його до маніпуляцій з картоплею, щоб останній не встиг потемніти. Подрібнену цибулю для фаршу можна попередньо спасерувати.
Схема дій така. Спочатку на розігріту, змащену салом сковороду ложкою викладають перший шар картопляно-яєчно-борошняної маси, втоптують його і в центр викладають грудочку м'ясного фаршу, який слід злегка розрівняти, але так, щоб не доходив до країв першого шару. Далі знову викладають шар картопляної маси і втоптують по краях. Обсмажують з обох сторін. Виходить плоский, круглий картопляний пиріг з м'ясною начинкою. Подають деруни з фаршем зазвичай зі сметаною.

Деруни з м'ясом у горщиках - рецепт


Отже, представляємо вашій увазі рецепт дерунів із м'ясом у горщиках.
Інгредієнти:
Для дерунів:

  • 4-8 картоплин (від розміру);

  • 5 столових ложок пшеничного борошна;

  • 2 курячих яйця.


  • Для начинки:

  • грам 200-250 м'ясного фаршу;

  • 1 цибулина;

  • трохи подрібненої зелені кропу;

  • 1-2 зубчики часнику;

  • сухі спеції;
  • Деруни з м'ясом, рецепт

  • сіль.


  • Приготування
    Деруни можна подавати до столу відразу, знявши зі сковороди, а можна приготувати їх в горщиках (звичайно, для цього рецепта вони повинні бути невеликими). Наріжемо шматочок сала на шкварки. У сковороді витопим жир до половини і обсмажимо дрібно нарізану цибулю і гриби. Покладемо в кожен глиняний горщик потроху цієї суміші. Далі помістимо в нього 2-3 готових деруна, а зверху викладемо 1-2 столових ложки сметани. Ставимо горщики в духовку хвилин на 20 потім відразу подаємо, причому прямо в горщиках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні деруни
    Картопляні деруни
    Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
    Деруни з грибами
    Деруни з грибами
    Деруни являють собою картопляні оладки, це традиційна страва білоруської кухні. Крім картоплі в них також додають м'ясо, овочі, гриби. Ось про
    Деруни в горщику
    Деруни в горщику
    Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
    Деруни з сиром
    Деруни з сиром
    Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
    Деруни з фаршем
    Деруни з фаршем
    Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з