Деруни в горщику
Якщо ви жодного разу не пробували драніков, значить, ви багато втратили! Деруни, або картопляні оладки, готують у всьому світі, але рецепт прийшов до нас з Білорусі. Традиційно їх подають зі сметаною, вершковим маслом, мочанкой. Можна також трохи потомити готові деруни в горщику і тоді у вас вийде вишукану та фантастично смачне блюдо! Давайте саме це з вами сьогодні і зробимо!
Інгредієнти:
картопля - 9 шт.;
яйце - 1 шт.;
сіль - за смаком;
борошно - 2 ст. ложки;
куряча грудка - 600 г;
печериці - 500 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
вода - 200 г;
сметана - 200 мл;
чорний мелений перець - 05 ч. ложки;
зелень кропу, петрушки для прикраси.
Приготування
Отже, для приготування дерунів беремо картоплю, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо блендером до пюреобразного стану. Потім додаємо яйце і додаємо трохи борошна. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Далі на сковороду наливаємо олію, викладаємо ложкою картопляну суміш і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору. Цим часом відокремлюємо курячу грудку від кісток, трохи відбиваємо і нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Солимо, перчимо за смаком і злегка обсмажуємо на рослинному маслі. Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо півкільцями, потім додаємо пластини печериць і готуємо всі разом приблизно 15 хвилин. На дно горщиків викладаємо кілька драніков, поливаємо їх сметаною, потім кладемо шар грибів з цибулею і зверху куряче м'ясо. Кожен шар рясно поливаємо сметаною, солимо за смаком, заливаємо водою, накриваємо горщики кришечками і тушкуємо в заздалегідь розігрітій духовці на повільному вогні приблизно 50 хвилин.
По закінченню часу ароматні і смачні деруни з м'ясом у горщиках готові! Безпосередньо перед подачею на стіл вміст гарненько перемішуємо і посипаємо рубаною зеленню петрушки і кропу.
Таким же чином можна приготувати в горщику і деруни з фаршем. Просто замініть курку будь-яким видом м'яса. Приємного апетиту!
Деруни в горщику з грибами і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування дерунів беремо картоплю, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо блендером до пюреобразного стану. Потім додаємо яйце і додаємо трохи борошна. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Далі на сковороду наливаємо олію, викладаємо ложкою картопляну суміш і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору. Цим часом відокремлюємо курячу грудку від кісток, трохи відбиваємо і нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Солимо, перчимо за смаком і злегка обсмажуємо на рослинному маслі. Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо півкільцями, потім додаємо пластини печериць і готуємо всі разом приблизно 15 хвилин. На дно горщиків викладаємо кілька драніков, поливаємо їх сметаною, потім кладемо шар грибів з цибулею і зверху куряче м'ясо. Кожен шар рясно поливаємо сметаною, солимо за смаком, заливаємо водою, накриваємо горщики кришечками і тушкуємо в заздалегідь розігрітій духовці на повільному вогні приблизно 50 хвилин.
По закінченню часу ароматні і смачні деруни з м'ясом у горщиках готові! Безпосередньо перед подачею на стіл вміст гарненько перемішуємо і посипаємо рубаною зеленню петрушки і кропу.
Таким же чином можна приготувати в горщику і деруни з фаршем. Просто замініть курку будь-яким видом м'яса. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні деруни
Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
Деруни з грибами
Деруни являють собою картопляні оладки, це традиційна страва білоруської кухні. Крім картоплі в них також додають м'ясо, овочі, гриби. Ось про
Деруни з м'ясом, рецепт
Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
Деруни з кабачків
Усіма відоме і улюблене блюдо деруни можна готувати не тільки з картоплі, але і з кабачків. Вони виходять дуже ніжними, соковитими і смачними, і
Деруни з сиром
Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
Картопляні деруни - рецепт
Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з