Деруни з кабачків
Ми звикли думати, що деруни - оладки з тертої картоплі. Але це настільки універсальне блюдо, що їх можна готувати з чого завгодно. Давайте розглянемо з вами рецепти дерунів з кабачків. Вони виходять дуже легкими, смачними і ніжними. Крім того, кабачки містять набагато менше вуглеводів і більше корисної клітковини, ніж картопля. Отже, приступаємо до приготування!
Інгредієнти:
кабачки - 2 шт.;
куряче яйце - 2 шт.;
пшеничне борошно - 6 ст. ложок;
рослинна або оливкова олія - 3 ст. ложки;
свиняче сало - за бажанням;
сіль, перець, сухі спеції - за смаком.
Приготування
Отже, беремо кабачки, ретельно миємо їх, обсушуємо, натираємо на середній тертці і один - на крупній. До отриманої маси додаємо яйця, додаємо борошно і вливаємо трохи рослинного масла. Трохи додаємо сіль за смаком, додаємо спеції і перемішати все міксером. Ставимо Сковороду на середній вогонь, змащуємо рясно свинячим салом і викладаємо за допомогою столової ложки наші оладки. Обсмажуємо їх до утворення золотисто-коричневої апетитною скоринки відтінку, а потім лопаткою акуратно перевертаємо на інший бік. Кабачкові деруни можна подавати як гарячими, так і повністю остиглими зі сметаною, майонезом або сметанно - часниковим соусом.
Інгредієнти:
кабачки - 500 г;
картопля - 2 шт.;
куряче яйце - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
морква - 1 шт.;
тепла кип'ячена вода - 05 склянки;
манна крупа - 1 ст.;
рослинна олія або олія - для смаження;
пшеничне борошно - 2 ст. ложки;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Розглянемо простий спосіб, як приготувати деруни з кабачків. Манну крупу заливаємо холодною водою і залишаємо для набухання хвилин на 30. Цим часом кабачки миємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Очищений часник видавлюємо через прес і змішати з кабачковою масою. Отриману суміш злегка підсушує, щоб позбавиться від зайвої рідини, віджавши її через марлю. Тепер, в набряклу манку додаємо яйця, овочі і поступово всипаємо борошно для зв'язування. Все це солимо за смаком, перчимо і добре перемішуємо. Тісто повинне вийти трохи рідкуватим і різнорідним. У сковороду наливаємо олію і розігріваємо його. Викладаємо приготоване овочеве тісто на сковороду за допомогою столової ложки і підсмажуємо деруни з обох боків до появи рум'яної золотистої скоринки. Готові оладки спочатку перекладаємо на паперову серветку, щоб позбутися від жиру, а потім - на красиве блюдо. Подаємо деруни з кабачків до столу теплими зі сметаною і, обсипавши їх свіжою зеленню.
Інгредієнти:
кабачки - 300 г;
картопля - 2 шт.;
сода - щіпка;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Пропонуємо вам ще один варіант, як готувати деруни з кабачків. Цей рецепт практично не відрізняється від звичайного приготування дерунів, але містить невелику хитрість. Овочі ретельно миємо, обсушуємо рушником і очищаємо від шкірки. Отже, щоб кабачкові деруни без яєць були красивими і не розпадалися при смаженні, половину картоплі та кабачків ми натираємо на дрібній тертці, а другу половину - на крупній. Отриману суміш злегка віджимаємо через марлю, щоб позбутися від зайвої рідини. Додаємо трохи пшеничного борошна, дрібку соди і кладемо за смаком сіль і чорний перець. Всі швиденько перемішуємо і відразу ж обсмажуємо овочеві деруни на попередньо розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії. Подаємо готову страву гарячим зі сметаною або майонезом.
А якщо ви хочете здивувати своїх близьких споріднених оригінальним стравою, то скористайтеся нашим радою і приготуйте деруни в горщику .
Кабачкові деруни
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо кабачки, ретельно миємо їх, обсушуємо, натираємо на середній тертці і один - на крупній. До отриманої маси додаємо яйця, додаємо борошно і вливаємо трохи рослинного масла. Трохи додаємо сіль за смаком, додаємо спеції і перемішати все міксером. Ставимо Сковороду на середній вогонь, змащуємо рясно свинячим салом і викладаємо за допомогою столової ложки наші оладки. Обсмажуємо їх до утворення золотисто-коричневої апетитною скоринки відтінку, а потім лопаткою акуратно перевертаємо на інший бік. Кабачкові деруни можна подавати як гарячими, так і повністю остиглими зі сметаною, майонезом або сметанно - часниковим соусом.
Деруни з кабачків і картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо простий спосіб, як приготувати деруни з кабачків. Манну крупу заливаємо холодною водою і залишаємо для набухання хвилин на 30. Цим часом кабачки миємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Очищений часник видавлюємо через прес і змішати з кабачковою масою. Отриману суміш злегка підсушує, щоб позбавиться від зайвої рідини, віджавши її через марлю. Тепер, в набряклу манку додаємо яйця, овочі і поступово всипаємо борошно для зв'язування. Все це солимо за смаком, перчимо і добре перемішуємо. Тісто повинне вийти трохи рідкуватим і різнорідним. У сковороду наливаємо олію і розігріваємо його. Викладаємо приготоване овочеве тісто на сковороду за допомогою столової ложки і підсмажуємо деруни з обох боків до появи рум'яної золотистої скоринки. Готові оладки спочатку перекладаємо на паперову серветку, щоб позбутися від жиру, а потім - на красиве блюдо. Подаємо деруни з кабачків до столу теплими зі сметаною і, обсипавши їх свіжою зеленню.
Деруни з кабачків без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо вам ще один варіант, як готувати деруни з кабачків. Цей рецепт практично не відрізняється від звичайного приготування дерунів, але містить невелику хитрість. Овочі ретельно миємо, обсушуємо рушником і очищаємо від шкірки. Отже, щоб кабачкові деруни без яєць були красивими і не розпадалися при смаженні, половину картоплі та кабачків ми натираємо на дрібній тертці, а другу половину - на крупній. Отриману суміш злегка віджимаємо через марлю, щоб позбутися від зайвої рідини. Додаємо трохи пшеничного борошна, дрібку соди і кладемо за смаком сіль і чорний перець. Всі швиденько перемішуємо і відразу ж обсмажуємо овочеві деруни на попередньо розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії. Подаємо готову страву гарячим зі сметаною або майонезом.
А якщо ви хочете здивувати своїх близьких споріднених оригінальним стравою, то скористайтеся нашим радою і приготуйте деруни в горщику .
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні деруни
Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть
Деруни з м'ясом, рецепт
Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
Деруни в горщику
Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
Драчена - рецепт
Драчена - це білоруський пиріг, який готується з солодкого здобного, або солоного тіста на основі картоплі. Готову страву подають з маслом, сметаною
Деруни з сиром
Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього