Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Деруни з сиром

4-01-2015, 17:14
2 449
Деруни з сиром
Деруни - це невід'ємний атрибут білоруської та української кухонь, має безліч варіантів приготування. В картопля можете додавати часник, цибулю, сир , м'ясо, гриби, іншими словами, все те, що ваша душа забажає. Готуються вони дуже швидко і зазвичай подаються в гарячому вигляді з майонезом, сметаною і соусами. Давайте розглянемо з вами рецепти картопляних драніков з сиром.

Картопляні деруни з сиром


Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сир твердих сортів - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • пшеничне борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, приправа до картоплі - за смаком;

  • сметана.


  • Приготування
    Розглянемо простий варіант, як приготувати деруни з сиром. Отже, картоплю чистимо від шкірки, добре промиваємо і натираємо разом з сиром на дрібній тертці. В отриману масу додаємо яйце, кладемо сіль, перець і спеції. Потім всипаємо борошно і все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Ставимо Сковороду на плиту, розігріваємо в ній рослинне масло, викладаємо за допомогою столової ложки у вигляді невеликих коржиків нашу масу і обсмажуємо з обох боків до утворення апетитною рум'яною кірочки. Подаємо деруни з сиром гарячими зі сметаною, вершковим маслом або соусом.

    Деруни з шинкою і сиром


    Інгредієнти:

  • картопля - 10 шт.;

  • пшеничне борошно - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • шинка - 200 г;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цибуля зелена, кріп;

  • олія - для смаження.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Отриману масу добре віджимаємо руками, щоб стекла вся зайва рідина. Цибулю чистимо і нарізаємо разом з сиром і шинкою маленькими кубиками. Тепер змішуємо в глибокій мисці цибулю, сир, картоплю, шинку, всипаємо борошно, зелень і кладемо яйця. Всі приправляємо сіллю, перцем за смаком і добре перемішуємо, щоб маса стала практично однорідною. Ставимо Сковороду на середній вогонь, наливаємо олію і розігріваємо його. Після цього викладаємо тісто ложкою, формуючи овальні коржики. Обсмажуємо деруни з обох боків до золотистого кольору, а потім перекладаємо на блюдо і подаємо до столу зі сметаною або майонезом. Замість шинки можна додати в тісто дрібно нарізану копчену ковбасу, тоді у вас вийдуть дивовижні деруни з ковбасою та сиром з пікантним присмаком.

    Деруни з грибами та сиром


    Інгредієнти:

  • картопля - 700 г;

  • гриби - 300 г;

  • пшеничне борошно - 2 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста - 150 г;

  • яйце - 1шт.;

  • сир твердих сортів - 100 г;

  • сіль, чорний мелений перець, спеції - за смаком;

  • олія рослинна або оливкова олія - для смаження.


  • Приготування
    Гриби ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на досить дрібні шматочки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо кубиками і обсмажуємо разом з грибами протягом 10 хвилин на заздалегідь розігрітій сковорідці з додаванням рослинної олії. Цим часом беремо картоплю, очищаємо від шкірки,
    Деруни з сиром
    гарненько промиваємо, а потім натираємо на середній тертці. Додаємо до картопляної маси яйце, сіль, перець за смаком і ретельно перемішуємо. Потім викладаємо в «тісто» луково - грибну обжарку і знову гарненько розмішуємо масу. Ставимо Сковороду на плиту, наливаємо трохи олії, розігріваємо його і викладаємо невеликі картопляні оладки з допомогою столової ложки. Обсмажуємо на невеликому вогні з двох боків до утворення золотистої скоринки. Готові деруни з картоплі з сиром і грибами спочатку перекладаємо на паперову серветку і тільки потім подаємо до столу разом зі сметаною і свіжою дрібно нарізаною зеленню!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні деруни
    Картопляні деруни
    Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
    Деруни з грибами
    Деруни з грибами
    Деруни являють собою картопляні оладки, це традиційна страва білоруської кухні. Крім картоплі в них також додають м'ясо, овочі, гриби. Ось про
    Деруни в горщику
    Деруни в горщику
    Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
    Деруни з кабачків
    Деруни з кабачків
    Усіма відоме і улюблене блюдо деруни можна готувати не тільки з картоплі, але і з кабачків. Вони виходять дуже ніжними, соковитими і смачними, і
    Деруни з фаршем
    Деруни з фаршем
    Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з