Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Деруни з фаршем

4-01-2015, 17:14
5 304
Деруни з фаршем
Ті, хто любить картоплю, не залишаться байдужими до картопляним дерунам з фаршем, які виходять дуже поживними і поживними, і прекрасно підходять для сімейного обіду або вечері. У Білорусії це блюдо називають «чаклуни» і кожна господиня готує його по-своєму. Ми ж підібрали для вас найвдаліші рецепти дерунів з м'ясним фаршем, які не вимагають великих витрат часу і сил.

Рецепт дерунів з фаршем


Інгредієнти:

  • фарш (яловичина + свинина) - 300 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • картопля - 6-8 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • борошно - 1-2 ст. ложки;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль і чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю почистіть, натріть на дрібній тертці, додайте до неї яйця, борошно, сіль, перець і ретельно все перемішайте. З лука зніміть шкірку і дрібно наріжте його, після чого з'єднати з м'ясним фаршем, приправте сіллю і перцем.
    Рослинна олія розігрійте на сковороді, викладайте картопляну масу як на оладки (приблизно 15 ст. ложки), зверху покладіть невелику коржик з фаршу, поверх неї ще 1 ст. ложку картопляного тіста. Смажте деруни з одного боку до утворення рум'яної скоринки, після чого переверніть їх на іншу сторону, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і готуйте страву хвилин 5-6. Подавайте деруни в гарячому вигляді зі сметаною.

    Деруни з фаршем в духовці


    Для тих, хто не любить смажене, ми розповімо, як приготувати деруни з фаршем в духовці.
    Інгредієнти:

  • фарш - 200 г;

  • картопля - 800-900 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • твердий сир - 120 г;

  • спеції для фаршу і сіль - за смаком;

  • рослинна олія для змащування форми.


  • Приготування
    Зніміть шкірку з картоплі і натріть його на дрібній тертці. Відіжміть зайву рідину, додайте до картоплі сіль, яйце, спеції і, натертий на дрібній тертці сир. Змішайте всі гарненько. Візьміть форму для кексів, змастіть рослинною олією, викладіть спочатку шар картопляної маси, потім трохи фаршу, змішаного з сіллю і спеціями, і потім знову картопляний шар. Накрийте форму фольгою і поставте деруни в духовку, розігріту до 200 градусів на 30-40 хвилин. Після цього зменшіть температуру до 150 градусів, зніміть фольгу і готуйте страву ще хвилин 15-20 до появи рум'янцю. Акуратно дістаньте деруни з форми і їжте гарячими зі сметаною.

    Деруни з курячим фаршем


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 350 г;

  • картопля - 10 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибуля - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Цибулю і часник почистіть і дрібно поріжте. З картоплі зніміть шкірку, помийте його і натріть на дрібній тертці. З'єднайте з цибулею, часником і курячим фаршем, ретельно все перемішайте, посоліть і додайте до маси просіяне борошно. Знову все добре змішайте.
    Розігрійте на сковороді рослинне масло і, викладаючи столовою ложкою картопляно-м'ясну масу, смажте деруни з двох боків до рум'яності. Потім перекладіть їх на деко і відправте в духовку, нагріту до 180 градусів, приблизно на 20-25 хвилин.
    Подавайте блюдо з грибним або томатним соусом.

    Деруни з фаршем або ледачі цепеліни


    Якщо деруни вважаються стравою української і білоруської кухні, то ледачі цепеліни - це національне блюдо Литви, хоча готується воно практично також як деруни.
    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • Деруни з фаршем

  • фарш - 300 г;

  • сіль і спеції - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Картопля очистіть і натріть на дрібній тертці, додайте до нього крохмаль і сіль. Фарш змішайте з подрібненою цибулею і часником, приправити спеціями і сіллю. Рослинна олія розігрійте на сковорідці, ложкою викладайте картопляну масу, зверху покладіть трохи фаршу, а потім знову картопляну масу. Смажте ледачі цепеліни з двох сторін до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні деруни
    Картопляні деруни
    Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
    Деруни з м'ясом, рецепт
    Деруни з м'ясом, рецепт
    Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
    Деруни в горщику
    Деруни в горщику
    Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
    Бабка картопляна - рецепт
    Бабка картопляна - рецепт
    Який продукт є одним з найдоступніших в нашій країні? Звичайно ж, картопля. Але їсти одну картоплю, як то не дуже. З неї потрібно щось робити. Бабка
    Деруни з сиром
    Деруни з сиром
    Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з