Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Деруни з грибами

Деруни з грибами

21-03-2015, 18:23
2 350
Деруни з грибами
Деруни (інші назви дранки, деруни) - традиційне білоруське блюдо, популярний також в російській східноєвропейської та єврейської кухнях, являють собою картопляні оладки . Подібні страви відомі також у Польщі, Німеччині, Швеції та інших балтійських країнах. Деруни готують з тертої сирої картоплі з додаванням яєць, борошна, іноді інших продуктів.
Страву готують на сковороді: смажать на олії або випікають на свинячому салі (так значно корисніше, ніж смажити). Подають деруни у гарячому вигляді, зі сметаною або уздором(топлене свиняче сало зі шкварками), з мачанкою, можна, і просто так. Втім, вони смачні і остиглі.
Розповімо, як приготувати смачні і корисні деруни з грибами. Гриби краще використовувати вирощені в штучних умовах або зібрані в місцях з нормальною екологією.

Картопляні деруни з грибами


Інгредієнти:

  • картопля - 5-8 шт.;

  • борошно пшеничне - 3-8 ст. ложок;

  • яйце куряче - 2-3 шт.;

  • гриби свіжі (печериці, білі або гливи);

  • цибуля ріпчаста;

  • кріп зелений;

  • сало свиняче перетопленное,шкварки;

  • окремо шматочок свинячого сала для змазування сковороди.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо гриби з цибулею. Дрібно нарізану цибулю спассеруем на салі в окремій сковороді, додамо дрібно нарізані гриби, злегка обсмажимо всі разом і протушкуйте протягом 15-20 хвилин (гливи можна не протушивать). У дієтичному варіанті відваріть гриби, а цибулину пропустити через м'ясорубку або дрібно наріжте.
    Очищену картоплю натираємо на тертці, причому половину на середньо-великою, а іншу - на середньо-дрібної, таким чином, ми зробимо текстуру цікавіше.
    Додаємо в миску з натертим картоплею борошно, яйця і мелкорубленний кріп. Можна додати трохи молока і тертої моркви. З'єднуємо картопляну суміш з цибульно-грибний і перемішуємо (можна міксером). Тісто не повинно бути занадто густим, якщо що, підкоригуйте додаванням ще одного яйця або молока (води).
    Розігріваємо чисту велику сковороду і, насадивши шматочок сала на вилку, змащуємо її. За допомогою великої ложки переміщуємо порції тесту на сковороду, притискаємо лопаткою і обсмажуємо, спочатку з одного боку, потім з іншою. Готуємо на середньому вогні. Можна для впевненості в готовності потримати деруни ще 5 хвилин під кришкою, зменшивши вогонь.
    Готові деруни знімаємо лопаткою і викладаємо на блюдо. Перед обсмажуванням наступної партії знову сковороду змащуємо салом. Якщо вирішите не піч, а смажити деруни на олії, краще використовувати не соняшникову, а топлене вершкове або ріпакова, або інші рослинні олії, які не підгорають. Подаємо деруни зі сметаною.
    Щоб зробити деруни більш пряними, можна додати до складу тесту сухі мелені спеції (кмин, коріандр, кріп, чорний перець, червоний перець).
    Можна приготувати більш ситні і смачні деруни з м'ясом, грибами і сиром. М'ясо включаємо до складу тесту (див. вище) у вигляді фаршу. Для приготування фаршу можна використовувати свинину, яловичину, курятину або скласти фарш з м'яса різних тварин.
    З сиром можна зробити двома способами: або додати тертий сир в тісто відразу, або присипати кожен
    Деруни з грибами
    гарячий драник, викладений на блюдо тертим сиром. Останній варіант найбільш естетично, виходить смачніше і корисніше, тому що сир не переплавляється. Якщо відразу покласти тертий сир в тісто, то остиглі деруни будуть кепські (схожі за смаком на гуму). Щоб зберегти деруни гарячими довше, помістіть їх в керамічний горщик з кришкою.
    До речі, ще один варіант: приготувати прості картопляні деруни і подати їх з грибами, цибулею в сметані, тушкованими в горщику - так теж дуже смачно. Під деруни можна подати зубрівку, гіркі або ягідні настоянки, або ягідне вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні деруни
    Картопляні деруни
    Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
    Деруни з м'ясом, рецепт
    Деруни з м'ясом, рецепт
    Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
    Деруни в горщику
    Деруни в горщику
    Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
    Деруни з кабачків
    Деруни з кабачків
    Усіма відоме і улюблене блюдо деруни можна готувати не тільки з картоплі, але і з кабачків. Вони виходять дуже ніжними, соковитими і смачними, і
    Деруни з сиром
    Деруни з сиром
    Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з