Ми звикли думати, що деруни - оладки з тертої картоплі. Але це настільки універсальне блюдо, що їх можна готувати з чого завгодно. Давайте розглянемо з вами рецепти дерунів з кабачків. Вони виходять дуже легкими, смачними і ніжними. Крім того, кабачки містять набагато менше вуглеводів і більше корисної клітковини, ніж картопля. Отже, приступаємо до приготування!
Кабачкові деруни
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; куряче яйце - 2 шт.; пшеничне борошно - 6 ст. ложок; рослинна або оливкова олія - 3 ст. ложки; свиняче сало - за бажанням; сіль, перець, сухі спеції - за смаком. Приготування Отже, беремо кабачки, ретельно миємо їх, обсушуємо, натираємо на середній тертці і один - на крупній. До отриманої маси додаємо яйця, додаємо борошно і вливаємо трохи рослинного масла. Трохи додаємо сіль за смаком, додаємо спеції і перемішати все міксером. Ставимо Сковороду на середній вогонь, змащуємо рясно свинячим салом і викладаємо за допомогою столової ложки наші оладки. Обсмажуємо їх до утворення золотисто-коричневої апетитною скоринки відтінку, а потім лопаткою акуратно перевертаємо на інший бік. Кабачкові деруни можна подавати як гарячими, так і повністю остиглими зі сметаною, майонезом або сметанно - часниковим соусом.
Деруни з кабачків і картоплі
Інгредієнти: кабачки - 500 г; картопля - 2 шт.; куряче яйце - 2 шт.; часник - 1 зубчик; морква - 1 шт.; тепла кип'ячена вода - 05 склянки; манна крупа - 1 ст.; рослинна олія або олія - для смаження; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати деруни з кабачків. Манну крупу заливаємо холодною водою і залишаємо для набухання хвилин на 30. Цим часом кабачки миємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Очищений часник видавлюємо через прес і змішати з кабачковою масою. Отриману суміш злегка підсушує, щоб позбавиться від зайвої рідини, віджавши її через марлю. Тепер, в набряклу манку додаємо яйця, овочі і поступово всипаємо борошно для зв'язування. Все це солимо за смаком, перчимо і добре перемішуємо. Тісто повинне вийти трохи рідкуватим і різнорідним. У сковороду наливаємо олію і розігріваємо його. Викладаємо приготоване овочеве тісто на сковороду за допомогою столової ложки і підсмажуємо деруни з обох боків до появи рум'яної золотистої скоринки. Готові оладки спочатку перекладаємо на паперову серветку, щоб позбутися від жиру, а потім - на красиве блюдо. Подаємо деруни з кабачків до столу теплими зі сметаною і, обсипавши їх свіжою зеленню.
Деруни з кабачків без яєць
Інгредієнти: кабачки - 300 г; картопля - 2 шт.; сода - щіпка; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Пропонуємо вам ще один варіант, як готувати деруни з кабачків. Цей рецепт практично не відрізняється від звичайного приготування дерунів, але містить невелику хитрість.
Овочі ретельно миємо, обсушуємо рушником і очищаємо від шкірки. Отже, щоб кабачкові деруни без яєць були красивими і не розпадалися при смаженні, половину картоплі та кабачків ми натираємо на дрібній тертці, а другу половину - на крупній. Отриману суміш злегка віджимаємо через марлю, щоб позбутися від зайвої рідини. Додаємо трохи пшеничного борошна, дрібку соди і кладемо за смаком сіль і чорний перець. Всі швиденько перемішуємо і відразу ж обсмажуємо овочеві деруни на попередньо розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії. Подаємо готову страву гарячим зі сметаною або майонезом.
А якщо ви хочете здивувати своїх близьких споріднених оригінальним стравою, то скористайтеся нашим радою і приготуйте деруни в горщику .