Драчена - рецепт
Драчена - це популярний борошняне блюдо білоруської кухні. Подають готовий пиріг зазвичай зі сметаною, вершками або медом, залежно від тесту. Давайте і ми з вами дізнаємося, як приготувати драчени і порадувати рідних цим незвичайним і дуже смачним блюдом.
Інгредієнти:
житнє борошно - 1 ст.;
пшеничне борошно - 1 ст.;
молоко - 2 ст.;
вершкове масло - 50 г;
яйце - 3 шт.;
цукрова пудра - 3 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Ретельно розтираємо окремо в різному посуді спочатку вершкове масло, потім жовтки з цукровою пудрою і все змішуємо. Солимо, перчимо масу за смаком, поступово підсипаємо просіяне борошно і підливаємо молока. Гарненько перемішуємо до отримання рідкого і еластичного тіста.
Тепер накаливаем глибоку сковороду, розпускаємо на ній масло, вливаємо тісто і відправляємо пиріг драчени приблизно на 30 хвилин в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку.
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
борошно - 1 ст. ложка;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сало - 30 г;
вершкове масло - 10 г;
сода - щіпка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Для приготування драч, картоплю чистимо, миємо й натираємо на дрібній тертці. Далі злегка віджимаємо зайву рідину і перекладаємо масу в миску. Сало нарізаємо невеликими кубиками, цибулю очищаємо і дрібно кришимо, а потім обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Викладаємо обжарку до картоплі, солимо, перчимо до смаку, додаємо борошно, кладемо трохи соди і ретельно все перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо салом, рівномірним шаром викладаємо картопляну масу, розрівнюємо, змащуємо зверху шматочками вершкового масла і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35 хвилин. Готовий пиріг подаємо на стіл гарячими, зі сметаною.
Покуштувавши драчени, вам неодмінно захочеться ближче познайомиться з білоруської кухні і тоді на виручку прийдуть класичні рецепти драніков і картопляної бабки . Приємного вам апетиту!
Рецепт сільської драч
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно розтираємо окремо в різному посуді спочатку вершкове масло, потім жовтки з цукровою пудрою і все змішуємо. Солимо, перчимо масу за смаком, поступово підсипаємо просіяне борошно і підливаємо молока. Гарненько перемішуємо до отримання рідкого і еластичного тіста.
Тепер накаливаем глибоку сковороду, розпускаємо на ній масло, вливаємо тісто і відправляємо пиріг драчени приблизно на 30 хвилин в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку.
Картопляна драчена
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування драч, картоплю чистимо, миємо й натираємо на дрібній тертці. Далі злегка віджимаємо зайву рідину і перекладаємо масу в миску. Сало нарізаємо невеликими кубиками, цибулю очищаємо і дрібно кришимо, а потім обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Викладаємо обжарку до картоплі, солимо, перчимо до смаку, додаємо борошно, кладемо трохи соди і ретельно все перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо салом, рівномірним шаром викладаємо картопляну масу, розрівнюємо, змащуємо зверху шматочками вершкового масла і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35 хвилин. Готовий пиріг подаємо на стіл гарячими, зі сметаною.
Покуштувавши драчени, вам неодмінно захочеться ближче познайомиться з білоруської кухні і тоді на виручку прийдуть класичні рецепти драніков і картопляної бабки . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні деруни
Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
Пиріг з грибами - рецепт
Листковий пиріг з грибами - ще один швидкий і смачний спосіб нагодувати всю сім'ю. Якщо для рецепта купити готове листкове тісто і мариновані гриби,
Пиріг з курагою - рецепт
Пиріг з курагою підійде і для невеликого свята, і для звичайного сімейного чаювання. Цей десерт здатний зібрати біля столу всіх домочадців, тому його
Коврижка з варенням на кефірі
Коврижка з варенням - це дивовижно смачний невеликий пиріг, і приготувати його досить просто. Давайте розглянемо кілька рецептів її створення на
Бабка картопляна - рецепт
Який продукт є одним з найдоступніших в нашій країні? Звичайно ж, картопля. Але їсти одну картоплю, як то не дуже. З неї потрібно щось робити. Бабка
Деруни з сиром
Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього