Драчена - це популярний борошняне блюдо білоруської кухні. Подають готовий пиріг зазвичай зі сметаною, вершками або медом, залежно від тесту. Давайте і ми з вами дізнаємося, як приготувати драчени і порадувати рідних цим незвичайним і дуже смачним блюдом.
Рецепт сільської драч
Інгредієнти: житнє борошно - 1 ст.; пшеничне борошно - 1 ст.; молоко - 2 ст.; вершкове масло - 50 г; яйце - 3 шт.; цукрова пудра - 3 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Ретельно розтираємо окремо в різному посуді спочатку вершкове масло, потім жовтки з цукровою пудрою і все змішуємо. Солимо, перчимо масу за смаком, поступово підсипаємо просіяне борошно і підливаємо молока. Гарненько перемішуємо до отримання рідкого і еластичного тіста.
Тепер накаливаем глибоку сковороду, розпускаємо на ній масло, вливаємо тісто і відправляємо пиріг драчени приблизно на 30 хвилин в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку.
Картопляна драчена
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; борошно - 1 ст. ложка; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сало - 30 г; вершкове масло - 10 г; сода - щіпка; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування драч, картоплю чистимо, миємо й натираємо на дрібній тертці. Далі злегка віджимаємо зайву рідину і перекладаємо масу в миску. Сало нарізаємо невеликими кубиками, цибулю очищаємо і дрібно кришимо, а потім обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Викладаємо обжарку до картоплі, солимо, перчимо до смаку, додаємо борошно, кладемо трохи соди і ретельно все перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо салом, рівномірним шаром викладаємо картопляну масу, розрівнюємо, змащуємо зверху шматочками вершкового масла і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35 хвилин. Готовий пиріг подаємо на стіл гарячими, зі сметаною.
Покуштувавши драчени, вам неодмінно захочеться ближче познайомиться з білоруської кухні і тоді на виручку прийдуть класичні рецепти драніков і картопляної бабки . Приємного вам апетиту!