Вернуться назад Распечатать

Драчена - рецепт

Драчена - рецепт
Драчена - це популярний борошняне блюдо білоруської кухні. Подають готовий пиріг зазвичай зі сметаною, вершками або медом, залежно від тесту. Давайте і ми з вами дізнаємося, як приготувати драчени і порадувати рідних цим незвичайним і дуже смачним блюдом.

Рецепт сільської драч


Інгредієнти:

  • житнє борошно - 1 ст.;

  • пшеничне борошно - 1 ст.;

  • молоко - 2 ст.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукрова пудра - 3 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Ретельно розтираємо окремо в різному посуді спочатку вершкове масло, потім жовтки з цукровою пудрою і все змішуємо. Солимо, перчимо масу за смаком, поступово підсипаємо просіяне борошно і підливаємо молока. Гарненько перемішуємо до отримання рідкого і еластичного тіста.
    Тепер накаливаем глибоку сковороду, розпускаємо на ній масло, вливаємо тісто і відправляємо пиріг драчени приблизно на 30 хвилин в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку.

    Картопляна драчена


    Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сало - 30 г;

  • вершкове масло - 10 г;

  • сода - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Драчена - рецепт
    Приготування
    Для приготування драч, картоплю чистимо, миємо й натираємо на дрібній тертці. Далі злегка віджимаємо зайву рідину і перекладаємо масу в миску. Сало нарізаємо невеликими кубиками, цибулю очищаємо і дрібно кришимо, а потім обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Викладаємо обжарку до картоплі, солимо, перчимо до смаку, додаємо борошно, кладемо трохи соди і ретельно все перемішуємо.
    Форму для випічки змащуємо салом, рівномірним шаром викладаємо картопляну масу, розрівнюємо, змащуємо зверху шматочками вершкового масла і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35 хвилин. Готовий пиріг подаємо на стіл гарячими, зі сметаною.
    Покуштувавши драчени, вам неодмінно захочеться ближче познайомиться з білоруської кухні і тоді на виручку прийдуть класичні рецепти драніков і картопляної бабки . Приємного вам апетиту!