Якщо ви жодного разу не пробували драніков, значить, ви багато втратили! Деруни, або картопляні оладки, готують у всьому світі, але рецепт прийшов до нас з Білорусі. Традиційно їх подають зі сметаною, вершковим маслом, мочанкой. Можна також трохи потомити готові деруни в горщику і тоді у вас вийде вишукану та фантастично смачне блюдо! Давайте саме це з вами сьогодні і зробимо!
Деруни в горщику з грибами і м'ясом
Інгредієнти: картопля - 9 шт.; яйце - 1 шт.; сіль - за смаком; борошно - 2 ст. ложки; куряча грудка - 600 г; печериці - 500 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; вода - 200 г; сметана - 200 мл; чорний мелений перець - 05 ч. ложки; зелень кропу, петрушки для прикраси. Приготування Отже, для приготування дерунів беремо картоплю, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо блендером до пюреобразного стану. Потім додаємо яйце і додаємо трохи борошна. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Далі на сковороду наливаємо олію, викладаємо ложкою картопляну суміш і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору. Цим часом відокремлюємо курячу грудку від кісток, трохи відбиваємо і нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Солимо, перчимо за смаком і злегка обсмажуємо на рослинному маслі. Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо півкільцями, потім додаємо пластини печериць і готуємо всі разом приблизно 15 хвилин. На дно горщиків викладаємо кілька драніков, поливаємо їх сметаною, потім кладемо шар грибів з цибулею і зверху куряче м'ясо.
Кожен шар рясно поливаємо сметаною, солимо за смаком, заливаємо водою, накриваємо горщики кришечками і тушкуємо в заздалегідь розігрітій духовці на повільному вогні приблизно 50 хвилин.
По закінченню часу ароматні і смачні деруни з м'ясом у горщиках готові! Безпосередньо перед подачею на стіл вміст гарненько перемішуємо і посипаємо рубаною зеленню петрушки і кропу.
Таким же чином можна приготувати в горщику і деруни з фаршем. Просто замініть курку будь-яким видом м'яса. Приємного апетиту!