Зрази з гарбуза

Розповімо, як приготувати зрази з гарбуза. Слід розуміти, що можливі мінімум 2 варіанти: м'ясні зрази з начинкою з гарбуза або зрази з гарбузової маси з начинкою, наприклад, із м'ясного фаршу.
Гарбуза найбільш смачні - запашні мускатні, але підійдуть і інші сорти.
М'ясні зрази з начинкою з гарбуза
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо котлетну масу. Разломаем скибки хліба і помістимо в молоко, щоб розмокли. Коли це станеться, злегка отожмем хліб і пропустимо через м'ясорубку (або опрацюємо в блендері) разом з цибулиною. З'єднаємо хлібно-цибульну масу, м'ясний фарш і яйця. Додамо чорний мелений перець і трохи присолим. Ретельно вимесим і виб'ємо об стіл котлетну масу. Густоту регулюємо додаванням борошна.
Приготуємо начинку. Натремо гарбуз на середньо-дрібній тертці, також і сир. Натертий гарбуз злегка отожмем і з'єднаємо з сиром. Приправимо сухими меленими спеціями (якщо хочете, можете додати в суміш часник). Перемішати начинку.
Ліпимо зрази. Формуємо приблизно однакові плоскі овальні коржики з м'ясної котлетної маси. По центру кожної коржі, відступаючи від країв, викладаємо порцію гарбузово-сирної начинки. Звертаємо-формуємо зрази, прагнучи домогтися досконалості форми.
А в цей час жир на сковороді вже розігрівся. Паніруємо зрази (якщо це необхідно) в борошняної суміші і злегка обсмажуємо рівномірно з усіх боків. Далі можна зменшити вогонь і ще трохи протомитися зрази під кришкою або, перемістивши їх у вогнетривку форму, дозапечь в духовій шафі. До цієї страви добре підійде часниково-томатний гострий соус або сметанно-грибний. Оформіть блюдо зеленню, подайте бульйон, житній хліб, свіжі овочі або соління, а також пряної гіркого або ягідної настоянки або горілки.
Гарбузове зрази з начинкою з м'ясного фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз натираємо на середньо-дрібній тертці, додаємо 1-2 яйця і борошно в такій кількості, щоб вийшла досить густа маса, з якої будемо робити коржик-підкладку. Приправляємо тертим мускатним горіхом і червоним перцем, не солимо, перемішуємо. Нехай суміш постоїть, поки будемо возитися з начинкою, можливо, гарбуз ще пустить сік і доведеться додати якусь кількість борошна.

Формуємо підкладку з гарбузової маси, загортаємо в неї порцію начинки, формуємо зразу.
Зрази паніруємо в борошні й обсмажуємо на сковороді рівномірно. Можна довести до готовності, прикривши кришкою на малому вогні або запекти в духовій шафі.
Під такі зрази більше підійдуть ніжні і вершкові соуси, оливки, спаржа і світле мускатне вино.
Рекомендуємо добрі рецепти

Зрази з сиром
Зрази - страва слов'янське. Саме тому воно поширене на території Росії і країн СНД. Звичайно, варіантів приготування цієї страви дуже багато, але ми

Зрази з грибами - рецепт
Апетитні зрази з грибами - це ситне і швидке блюдо на кожен день, встояти перед яким неможливо навіть під час дієт. Рецепт справжніх картопляних зраз

Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати

Зрази з печінкою
Зрази - традиційне блюдо в польської, литовської, білоруської і української кулінарних традиціях Являє собою котлету або м'ясний рулетик з начинкою.

Картопляні деруни - рецепт
Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з

М'ясні зрази з яйцем
Зрази - це популярне блюдо російської, білоруської, української кухні. Являє собою просту котлету з начинкою. І зараз ми вам розповімо, як смачно і