Зрази з картоплі – один з тих класичних страв, які кожному з нас доводилося пробувати ще в дитинстві. Якщо подорослішавши ви так і не втратили інтерес до картопляним котлеткам з різними начинками, то зверніть увагу на наступні рецепти.
Картопляні зрази з куркою – рецепт
Інгредієнти: картопля - 900 г; яйця - 2 шт.; борошно - 40 г; хлібна крихта; курятина - 380 г; морква - 100 г; селера - 60 г; цибулю білий - 100 г; часник - 3 зубчики; рослинна олія - 15 мл Приготування Вимиті картопляні бульби відварюємо в мундирах, злегка остуджуємо і чистимо. Розтираємо картоплю з яйцем і борошном, додавши дрібку солі, підсумкова консистенція маси повинна бути досить щільною, щоб під час ліплення картопля не прилипала до долонь.
Курятину пропускаємо через м'ясорубку. Пасеруємо подрібнену моркву, селеру і цибулю разом хвилин 6-7 кладемо до них часник, а через півхвилини і саму куру. Коли м'ясо буде готове, викласти його на невелику коржик з картоплі і з'єднайте її краї так, щоб вся начинка виявилася покрита картоплею. Занурте зрази в яйце і посипте паніровкою, після чого обсмажте з обох боків до рум'янцю. При бажанні, начинку можна урізноманітнити практично будь-якими добавками, приготувавши картопляні зрази з куркою і сиром, наприклад.
Картопляні зрази з куркою і грибами
Інгредієнти: картопля - 750 г; гриби - 225 г; курячий фарш - 225 г; яйце - 1 шт.; паприка - 3 г; часник - 2 зубчики; хлібна крихта. Приготування Відваривши картоплю в шкірці, перетворите її в пюре і остудіть його до теплого стану.
Подрібнюємо гриби і смажимо з часником і паприкою. Додаємо до грибний засмажки курку і чекаємо, поки м'ясо приготується. Викладаємо куру на коржик з картопляного пюре, защипуємо краю, занурюємо зрази в яйце і посипаємо паніровкою. Розігріваємо духовку до 180 градусів і готуємо картопляні зрази з куркою в духовці 25 хвилин.