Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Листковий салат з куркою і грибами

Листковий салат з куркою і грибами

2-11-2015, 19:22
829
Листковий салат з куркою і грибами
Кожен із запропонованих нижче варіантів листкового салату з куркою і грибами по-своєму оригінальний і неповторний і своїм чудовим смаком гідно доповнить будь-який святковий стіл.

Листковий салат з копченою куркою і грибами - рецепт


Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка – 250 г;

  • печериці – 320 г;

  • помідори свіжі – 280 м;

  • твердий сир – 170 г

  • майонез – 110 г;

  • рослинна рафінована олія;

  • мелений чорний перець;

  • гілочки свіжої зелені;

  • сіль.


  • Приготування
    Копчену грудку нарізаємо пластинами, соломкою або кубиками на свій розсуд. Печериці гарненько промиваємо, обсушуємо, шаткуємо пластинами і припускаємо на сковорідці або сотейнику до готовності на рослинному масло без запаху. В кінці смаження приправляємо грибну масу за смаком сіллю і меленим чорним перцем.
    Вимиті помідори нарізаємо невеликими кубиками, а твердий, пікантний сир пропускаємо через середню терку.
    Тепер укладаємо на дно салатника копчену курку, промазуємо майонезом. Потім розподіляємо зверху шар смажених грибів, а на них викладаємо підготовлені помідори. Знову присмачую салат майонезом і притрушиваем зверху шаром сирної стружки. Даємо дві години на просочення і можемо подавати.

    Листковий салат з куркою, грибами і ананасом


    Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) – 350 г;

  • печериці – 420 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • твердий сир – 190 г

  • ананаси консервовані – 320 г;

  • майонез;

  • рослинна олія;

  • мелений чорний перець;

  • свіжа зелень на свій смак;

  • сіль.


  • Приготування
    Промиваємо свіжу курячу грудку, занурюємо її в підсолену воду і відварюємо до повної готовності. При бажанні воду можна ароматизувати лавровим листком і додаванням декількох горошку запашного перцю. Також відварюємо яйця і заливаємо їх холодною водою на пару хвилин.
    Гарненько промиваємо печериці, дрібно рубаємо їх гострим ножем і пасеруємо разом з попередньо очищеним і подрібненою цибулею до готовності. Не забуваємо грибну масу посолити і приправити меленим чорним перцем.
    По готовності нарізаємо дрібними кубиками курячу грудку, яйця очищаємо і пропускаємо через тертку. Також натираємо сир. Ананаси дістаємо з сиропу і шаткуємо дрібними кубиками.
    Тепер всі підготовлені компоненти - можемо приступати до оформлення листкового салату.
    На дно салатника викладаємо смажені грибочки з цибулею, потім шар курки, зверху ананаси, далі сир і яйця. Кожен шар неодмінно промазуємо майонезом і при бажанні приправляємо сіллю.
    Через кілька годин салатик настоїться, просочиться і буде повністю готовий до вживання.

    Листковий салат з куркою, грибами, чорносливом і сиром


    Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) – 520 г;

  • гриби – 520 г;

  • цибуля ріпчаста – 110 г;

  • чорнослив – 220 г;

  • твердий сир – 220 г

  • волоські горіхи – 180 г;

  • майонез – 180-200 г;

  • рослинна олія;

  • мелений чорний перець;

  • свіжа зелень на свій смак;

  • сіль.


  • Приготування
    Спочатку відваримо до готовності курячу грудку в підсоленій за смаком водичці, охладим, наріжемо кубиками невеликого розміру, приправимо майонезом і перемішати.
    Потім вимиті грибочки спассеруем в рослинній олії без запаху до готовності разом з попередньо
    Листковий салат з куркою і грибами
    очищеним і подрібненим ріпчастою цибулею. В кінці смаження обов'язково приправляємо грибну масу сіллю і меленим чорним перцем.
    Чорнослив запарим протягом декількох хвилин в окропі, а потім наріжемо соломкою. Горіхи роздробити будь-яким зручним способом, а сир пропустимо через середню терку.
    Тепер приступаємо до складання салату. На дно салатника викладаємо смажені з цибулею гриби, зверху розподіляємо курячу грудку і покриваємо її чорносливом. Тепер промазуємо шаром майонезу і викладаємо сир. Знову присмачую салат майонезом і покриваємо горіховою масою. Визначаємо листковий салат в холодильник приблизно на дві години для просочування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Листковий салат з куркою і ананасами
    Листковий салат з куркою і ананасами
    Давно відомо, що поєднання курячого м'яса з соковитим ананасом завжди виграшно. Пропонуємо кілька варіантів листкового салату, в основі яких і буде
    Салат з копченою куркою і ананасами
    Салат з копченою куркою і ананасами
    Поєднання курячого м'яса і ананаса давно стало класикою і використовується у всіляких варіаціях різноманітних страв. Не стало винятком і приготування
    Класичний салат «Курка з ананасом» - рецепт
    Класичний салат «Курка з ананасом» - рецепт
    Поєднання солодкого і соковитого ананаса з трохи сухуватим і нейтральним курячим м'ясом давно можна вважати класичним. А розмаїтість холодних закусок
    Салат з куркою і волоськими горіхами
    Салат з куркою і волоськими горіхами
    Любителі кулінарних шедеврів знають, що існують певні поєднання інгредієнтів, які здатні надати особливий смак самим простим у приготуванні страв.
    Салат з куркою та горіхами
    Салат з куркою та горіхами
    Варіантів створення салатів з куркою дуже багато. І сьогодні ми поговоримо докладно з вами про закуски з горішками і курятиною. Таке просте і ситне
    Салат з ананасів і печериць
    Салат з ананасів і печериць
    Салати є прикрасою будь-якого святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну салаті з ананаса і печериць. Незважаючи на дивне поєднання