Кожен із запропонованих нижче варіантів листкового салату з куркою і грибами по-своєму оригінальний і неповторний і своїм чудовим смаком гідно доповнить будь-який святковий стіл.
Листковий салат з копченою куркою і грибами - рецепт
Інгредієнти: копчена куряча грудка – 250 г; печериці – 320 г; помідори свіжі – 280 м; твердий сир – 170 г майонез – 110 г; рослинна рафінована олія; мелений чорний перець; гілочки свіжої зелені; сіль. Приготування Копчену грудку нарізаємо пластинами, соломкою або кубиками на свій розсуд. Печериці гарненько промиваємо, обсушуємо, шаткуємо пластинами і припускаємо на сковорідці або сотейнику до готовності на рослинному масло без запаху. В кінці смаження приправляємо грибну масу за смаком сіллю і меленим чорним перцем.
Вимиті помідори нарізаємо невеликими кубиками, а твердий, пікантний сир пропускаємо через середню терку.
Тепер укладаємо на дно салатника копчену курку, промазуємо майонезом. Потім розподіляємо зверху шар смажених грибів, а на них викладаємо підготовлені помідори. Знову присмачую салат майонезом і притрушиваем зверху шаром сирної стружки. Даємо дві години на просочення і можемо подавати.
Листковий салат з куркою, грибами і ананасом
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 350 г; печериці – 420 г; цибуля ріпчаста – 120 г; яйця – 4 шт.; твердий сир – 190 г ананаси консервовані – 320 г; майонез; рослинна олія; мелений чорний перець; свіжа зелень на свій смак; сіль. Приготування Промиваємо свіжу курячу грудку, занурюємо її в підсолену воду і відварюємо до повної готовності. При бажанні воду можна ароматизувати лавровим листком і додаванням декількох горошку запашного перцю. Також відварюємо яйця і заливаємо їх холодною водою на пару хвилин.
Гарненько промиваємо печериці, дрібно рубаємо їх гострим ножем і пасеруємо разом з попередньо очищеним і подрібненою цибулею до готовності. Не забуваємо грибну масу посолити і приправити меленим чорним перцем.
По готовності нарізаємо дрібними кубиками курячу грудку, яйця очищаємо і пропускаємо через тертку. Також натираємо сир. Ананаси дістаємо з сиропу і шаткуємо дрібними кубиками.
Тепер всі підготовлені компоненти - можемо приступати до оформлення листкового салату.
На дно салатника викладаємо смажені грибочки з цибулею, потім шар курки, зверху ананаси, далі сир і яйця. Кожен шар неодмінно промазуємо майонезом і при бажанні приправляємо сіллю.
Через кілька годин салатик настоїться, просочиться і буде повністю готовий до вживання.
Листковий салат з куркою, грибами, чорносливом і сиром
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 520 г; гриби – 520 г; цибуля ріпчаста – 110 г; чорнослив – 220 г; твердий сир – 220 г волоські горіхи – 180 г; майонез – 180-200 г; рослинна олія; мелений чорний перець; свіжа зелень на свій смак; сіль. Приготування Спочатку відваримо до готовності курячу грудку в підсоленій за смаком водичці, охладим, наріжемо кубиками невеликого розміру, приправимо майонезом і перемішати.
Потім вимиті грибочки спассеруем в рослинній олії без запаху до готовності разом з попередньо
очищеним і подрібненим ріпчастою цибулею. В кінці смаження обов'язково приправляємо грибну масу сіллю і меленим чорним перцем.
Чорнослив запарим протягом декількох хвилин в окропі, а потім наріжемо соломкою. Горіхи роздробити будь-яким зручним способом, а сир пропустимо через середню терку.
Тепер приступаємо до складання салату. На дно салатника викладаємо смажені з цибулею гриби, зверху розподіляємо курячу грудку і покриваємо її чорносливом. Тепер промазуємо шаром майонезу і викладаємо сир. Знову присмачую салат майонезом і покриваємо горіховою масою. Визначаємо листковий салат в холодильник приблизно на дві години для просочування.