Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
Чудова закуска жульєн стає частим гостем на наших святкових столах, але він подається, як правило, у кокотницях або керамічних формах, як гаряче блюдо. Ми ж пропонуємо вам перетворити гриби у вершковому соусі на закуску, яку зручно розкладати по тарталеткам і сервірувати на фуршеті.
Почнемо з класичного поєднання для жульєна – грибів в компанії курки. У якості грибної основи прийнято брати печериці, але якщо у вашому розпорядженні є лісові гриби, то закуска вийде навіть ароматніше.
Інгредієнти:
куряче філе - 440 г;
печериці - 310 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
вершкове масло - 25 г;
оливкова олія - 25 мл;
жирні вершки - 415 мл;
борошно - 5 р;
тертий сир - 85 м;
тарталетки з пісочного тіста .
Приготування
Перед тим, як приготувати жульєн в тарталетках, самі гриби слід очистити, а якщо використовуєте лісові види, то і попередньо проварити. Підготовлені гриби наріжте і спасеруйте на суміші масел до тих пір, поки з них не вийде зайва волога. На цьому етапі до грибів слід додати максимально подрібнену цибулю і дочекатися моменту, коли він змінить свій колір на золотистий. Філе розділіть на невеликі скибочки і також дайте їм схопитися разом із засмажкою, але не прожарюйте повністю. Перекладіть курку та гриби на блюдо, а на їх місце всипте борошно і влийте вершки. Коли вершковий соус почне вирувати, з'єднайте його з курою і грибами, розкладіть все по тарталеткам і покрийте шаром сиру. Розмістіть тарталетки під грилем і залиште до тих пір, поки сирна скоринка не підрум'яниться. Жульєн з куркою в тарталетках слід обов'язково подавати гарячим, поки сирна скоринка не встигла схопитися.
Якщо хочете приготувати вегетаріанську версію страви, то видаліть з рецепту птицю і залиште одні лише гриби. Знову ж таки, згодяться і прості печериці, але грибне асорті буде куди цікавіше на смак.
Інгредієнти:
листкові тарталетки;
печериці - 360 г;
куряче філе - 410 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
зубки часнику - 3 шт.;
гілочки чебрецю - 2 шт.;
тертий сир - 75 г;
борошно - 15 г;
вершкове масло - 15 г;
вершки - 410 мл
Приготування
Поставте на вогонь відразу дві сковороди: одну використовуйте для пасерування нарізаних пластинами грибів з подрібненою цибулею, а на другий готуйте соус. До грибів додати порізане філе невеликими скибочками і дайте їм схопитися разом із засмажкою, але не прожарюйте повністю. Далі додайте листочки чебрецю, приправити морською сіллю і приберіть з вогню, як тільки випарується зайва волога. Окремо обсмажте борошно до кремового кольору і залийте її вершками. Коли соус стане густим і почне вирувати, всипте 2/3 сиру, дайте йому розійтися і з'єднайте всі з грибами. Розкладіть жульєн по тарталеткам, посипати залишками сиру і підрум'яньте під грилем.
Жульєн з куркою і грибами в тарталетках – рецепт
Почнемо з класичного поєднання для жульєна – грибів в компанії курки. У якості грибної основи прийнято брати печериці, але якщо у вашому розпорядженні є лісові гриби, то закуска вийде навіть ароматніше.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати жульєн в тарталетках, самі гриби слід очистити, а якщо використовуєте лісові види, то і попередньо проварити. Підготовлені гриби наріжте і спасеруйте на суміші масел до тих пір, поки з них не вийде зайва волога. На цьому етапі до грибів слід додати максимально подрібнену цибулю і дочекатися моменту, коли він змінить свій колір на золотистий. Філе розділіть на невеликі скибочки і також дайте їм схопитися разом із засмажкою, але не прожарюйте повністю. Перекладіть курку та гриби на блюдо, а на їх місце всипте борошно і влийте вершки. Коли вершковий соус почне вирувати, з'єднайте його з курою і грибами, розкладіть все по тарталеткам і покрийте шаром сиру. Розмістіть тарталетки під грилем і залиште до тих пір, поки сирна скоринка не підрум'яниться. Жульєн з куркою в тарталетках слід обов'язково подавати гарячим, поки сирна скоринка не встигла схопитися.
Жульєн з грибами і куркою в тарталетках з листкового тіста
Якщо хочете приготувати вегетаріанську версію страви, то видаліть з рецепту птицю і залиште одні лише гриби. Знову ж таки, згодяться і прості печериці, але грибне асорті буде куди цікавіше на смак.
Інгредієнти:
Приготування
Поставте на вогонь відразу дві сковороди: одну використовуйте для пасерування нарізаних пластинами грибів з подрібненою цибулею, а на другий готуйте соус. До грибів додати порізане філе невеликими скибочками і дайте їм схопитися разом із засмажкою, але не прожарюйте повністю. Далі додайте листочки чебрецю, приправити морською сіллю і приберіть з вогню, як тільки випарується зайва волога. Окремо обсмажте борошно до кремового кольору і залийте її вершками. Коли соус стане густим і почне вирувати, всипте 2/3 сиру, дайте йому розійтися і з'єднайте всі з грибами. Розкладіть жульєн по тарталеткам, посипати залишками сиру і підрум'яньте під грилем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тарталетки з грибами
Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі
Закуски в тарталетках
Хороша закуска поєднує в собі відмінний смак, простоту і зручність вживання. Всім цим трьом критеріям відмінно відповідають закуски в тарталетках,
Жульєн в тарталетках
Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
Жульєн з креветками
Жульєн з креветками - відмінний варіант закуски для святкового або фуршетного столу, яку можна приготувати як у кокотницях, так і в тарталетках.
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене