Чудова закуска жульєн стає частим гостем на наших святкових столах, але він подається, як правило, у кокотницях або керамічних формах, як гаряче блюдо. Ми ж пропонуємо вам перетворити гриби у вершковому соусі на закуску, яку зручно розкладати по тарталеткам і сервірувати на фуршеті.
Жульєн з куркою і грибами в тарталетках – рецепт
Почнемо з класичного поєднання для жульєна – грибів в компанії курки. У якості грибної основи прийнято брати печериці, але якщо у вашому розпорядженні є лісові гриби, то закуска вийде навіть ароматніше.
Інгредієнти: куряче філе - 440 г; печериці - 310 г; ріпчаста цибуля - 115 г; вершкове масло - 25 г; оливкова олія - 25 мл; жирні вершки - 415 мл; борошно - 5 р; тертий сир - 85 м; тарталетки з пісочного тіста . Приготування Перед тим, як приготувати жульєн в тарталетках, самі гриби слід очистити, а якщо використовуєте лісові види, то і попередньо проварити. Підготовлені гриби наріжте і спасеруйте на суміші масел до тих пір, поки з них не вийде зайва волога. На цьому етапі до грибів слід додати максимально подрібнену цибулю і дочекатися моменту, коли він змінить свій колір на золотистий. Філе розділіть на невеликі скибочки і також дайте їм схопитися разом із засмажкою, але не прожарюйте повністю. Перекладіть курку та гриби на блюдо, а на їх місце всипте борошно і влийте вершки. Коли вершковий соус почне вирувати, з'єднайте його з курою і грибами, розкладіть все по тарталеткам і покрийте шаром сиру. Розмістіть тарталетки під грилем і залиште до тих пір, поки сирна скоринка не підрум'яниться. Жульєн з куркою в тарталетках слід обов'язково подавати гарячим, поки сирна скоринка не встигла схопитися.
Жульєн з грибами і куркою в тарталетках з листкового тіста
Якщо хочете приготувати вегетаріанську версію страви, то видаліть з рецепту птицю і залиште одні лише гриби. Знову ж таки, згодяться і прості печериці, але грибне асорті буде куди цікавіше на смак.
Інгредієнти: листкові тарталетки; печериці - 360 г; куряче філе - 410 г; ріпчаста цибуля - 115 г; зубки часнику - 3 шт.; гілочки чебрецю - 2 шт.; тертий сир - 75 г; борошно - 15 г; вершкове масло - 15 г; вершки - 410 мл Приготування Поставте на вогонь відразу дві сковороди: одну використовуйте для пасерування нарізаних пластинами грибів з подрібненою цибулею, а на другий готуйте соус. До грибів додати порізане філе невеликими скибочками і дайте їм схопитися разом із засмажкою, але не прожарюйте повністю. Далі додайте листочки чебрецю, приправити морською сіллю і приберіть з вогню, як тільки випарується зайва волога. Окремо обсмажте борошно до кремового кольору і залийте її вершками. Коли соус стане густим і почне вирувати, всипте 2/3 сиру, дайте йому розійтися і з'єднайте всі з грибами. Розкладіть жульєн по тарталеткам, посипати залишками сиру і підрум'яньте під грилем.