Як приготувати солянку з капусти?

Як краще приготувати солянку зі свіжої або квашеної капусти питання відкрите, адже в тому і в іншому варіанті добре, різні лише відтінки смаку.
Солянка з капусти з м'ясом, грибами і маслинами
Інгредієнти:
Приготування
Кожне куряче сердечко розрізаємо навпіл, зачищаємо і промиваємо. Варимо з лаврушкой і перцем горошком.
Зрізаємо з грудинки або бекону жирну частина, нарізаємо дрібними кубиками як на шкварки і на повільному вогні вытапливаем в сковороді жир. Обсмажуємо поросяти, ягняти цибулю і решту бекону (теж нарізати). Додаємо гриби, нарізані щодо крупно, вливаємо мадеру і протушиваем протягом 20 хвилин, прикривши кришкою.
Капусту або шаткуємо або промиваємо водою і відкидаємо на друшляк, якщо квашена.
У каструлю з сердечками і бульйоном закладаємо капусту, нарізані солоні огірки, маслини (кружечками) і цибульно-м'ясну-грибну суміш з сковороди. Готуємо на слабкому вогні ще протягом 20 хвилин, потім додаємо томат-пасту, вимикаємо вогонь, закладаємо рубану зелень.
Розливаємо солянку в порційний посуд, кладемо по часточці лимона, приправляємо часником і червоним перцем, окремо подаємо сметану. До солянці можна подати міцне несолодке вино, гіркі або ягідні настоянки.
Відомий і інший підхід до приготування солянки.
Умілі і дбайливі консервують, заготовляють на зиму овочеву суміш з капусти і помідорів, з якої зручно швидко зробити солянку.
Солянка з капусти і помідорів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Гриби вимочуємо в холодній воді, потім промиваємо в холодній підсоленій воді і відкидаємо на друшляк.
Шаткуємо капусту, додаємо сіль і активно мнемо руками в окремій робочій ємності, щоб пустила сік.
Помідори, а також очищений солодкий і гострий перець пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою комбайна.
Очищену моркву дрібно нарізаємо, таким же чином і цибулю.

У великому сотейнику розігріваємо масло (його має бути багато, не шкодуємо) пасеруємо цибулю і моркву, потім закладаємо гриби. Тушкуємо протягом 15 хвилин щонайменше. Додаємо капусту, якщо треба ще масла, томатно-перцеву суміш. Солимо за смаком. Періодично перемішуємо, щоб довести до повної готовності (хвилин 20).
Розкладаємо готову суміш по стерилізованим банкам, додаємо в кожну оцет – по 1 ст. ложці. Закатуємо, перевертаємо і вкриваємо ковдрою до охолодження.
У холодний період року такі вітамінні заготівки різноманітять ваш стіл. Можна заправити суп-солянку або використовувати як готове холодне овочеве блюдо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Солянка з капусти в мультиварці
Безсумнівна гідність солянки з капусти полягає в тому, що подавати її цілком доречно і в холодному, і в гарячому вигляді. Крім того, солянку люблять

Солянка по-грузинськи – класичний рецепт
Солянка по-грузинськи відрізняється від звичного нам страви більш пряним смаком і гостротою. Густий м'ясний суп з насиченим смаком і незрівнянним

Солянка зі свининою
Солянка - це густий гострий суп, зварений на крутому, рибному, грибному або м'ясному бульйоні з додаванням солоних огірків, квашеної капусти, маслин.

Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів

Солянка з капусти на зиму
Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних

Солянка овочева на зиму
Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.