Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солянка зі свининою

Солянка зі свининою

26-03-2015, 17:38
874
Солянка зі свининою
Солянка (або селянка, початковий варіант назви) - популярна страва російської кухні, що представляє собою густий гострий суп типу збірної юшки на крутому м'ясному, рибному або грибному бульйоні (відповідно, буває м'ясна солянка грибна і рибна).
М'ясну солянку готують, використовуючи різні види м'яса (а іноді - і готові ковбасні вироби). Також додають і смакота: солоні огірки, квашену капусту, каперси, оливки, лимон, солоні або мариновані гриби, огірковий розсіл. Звичайно ж, додають спеції, зелень, часник, перець і сметану. Все це надає солянці особливі властивості (в тому числі, сильні антипохмельные) і характерний гостро-кисло-солоний смак.
Розповімо, як приготувати смачну солянку зі свинини з капустою, рецепт нескладний, цей суп, безумовно, вам сподобається.

Солянка зі свининою і капустою


Інгредієнти:

  • курячі та/або качині спинки (верхня частина з шийкою) - 1-2 шт.;

  • свинина нежирна сира без кісточок (лопатка, окіст, шия) - близько 200-300 р;

  • свинячий бекон копчений або грудинка - близько 200-300 р;

  • солоні огірки - 2-5 шт. (залежно від розміру);

  • свіжа або квашена капуста - близько 200-300 р;

  • гриби мариновані або солоні - близько 200-300 р;

  • оливки темні без кісточок - близько 20 шт.;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • зелень свіжа різна (в тому числі, і цибулька, а також петрушка, кріп, кінза та інші ароматні трави, виключаючи чебрець, м'яту і шавлія) - товстий пучок;

  • сухі спеції різні;

  • вершкове масло натуральне - близько 25 м;

  • лимон;

  • сметана натуральна.


  • Приготування
    Спочатку зваримо міцний жирний бульйон, використовуючи спинки курки та/або качки. Зрозуміло, замість бульйону, звареного на основі пташиного м'яса, можна використовувати міцний яловичий або баранячий бульйон. М'ясо на кістках заллємо холодною водою в каструлі і поставимо її на середній вогонь.
    В процесі закипання акуратно знімаємо зайвий жир і шум. Після закипання будемо варити на слабкому вогні з корінцем селери, цибулею, перцем-горошком, лавровим листом і гвоздичкой. Витягаємо спинки шумівкою, бульйон трохи охолоджуємо і проціджуємо.
    Свиняче сире нежирне м'ясо наріжемо невеликими тонкими смужками або брусочками, точно так само (поперек шарів) наріжемо і бекон. Закладаємо в каструлю, заливаємо бульйоном, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо протягом 20 хвилин, після чого закладаємо очищений і нарізаний не дуже дрібно картоплю. Варимо ще 10 хвилин.
    Тепер додаємо промиту квашену або нашатковану свіжу капусту, гриби, нарізані кружечками солоні огірки і оливки. Варимо солянку до готовності картоплі (тобто, ще хвилин 5-10). Додаємо зрізане з пташиних спинок м'ясо і шматочок вершкового масла - так смак буде цікавіше. Сіль можна не використовувати, якщо солянка вийшла недостатньо солоної - використовуйте розсіл від солоних огірків чи капусти - вони ароматні. Трохи охолоджуємо солянку протягом 10-15 хвилин, вона ще й краще настоїться.
    Розливаємо по глибоких тарілках або суповым чашках, додаємо
    Солянка зі свининою
    в кожну по часточці лимона, щедро присипаємо рубаними зеленню і часником. Приправляємо червоним і чорним перцем. Додаємо сметани. Подаємо з охолодженої горілкою, гіркими або ягідними настоянками, міцними солодкими винами. Також добре поставити на стіл глечик з холодним домашнім квасом. Такий супчик, якщо його подати у першій половині другого святкового дня, в суботу або в неділю, просто чудовий.
    Зрозуміло, в солянку можна також додавати різні ковбаси (що особливо зручно на дачі), рис (у невеликих кількостях), а також цибульно-морквяну зажарку і томат-пасту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибна солянка - рецепт
    Рибна солянка - рецепт
    Рибна солянка - менш популярний, але не менш класичний рецепт приготування цієї страви, якщо його м'ясної аналог. Готують рибну солянку з осетрових і
    Солянка з фрикадельками
    Солянка з фрикадельками
    Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як
    Солянка з копченої курки
    Солянка з копченої курки
    Солянка - ситний суп-юшка на міцному бульйоні: м'ясному, рибному, грибному. Давайте розберемося, як приготувати чудову солянку з копченої курки. Таке
    Донська солянка
    Донська солянка
    Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як
    Солянка з перловкою
    Солянка з перловкою
    Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
    Овочева солянка з грибами - рецепт
    Овочева солянка з грибами - рецепт
    Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів