Солянка зі свининою

М'ясну солянку готують, використовуючи різні види м'яса (а іноді - і готові ковбасні вироби). Також додають і смакота: солоні огірки, квашену капусту, каперси, оливки, лимон, солоні або мариновані гриби, огірковий розсіл. Звичайно ж, додають спеції, зелень, часник, перець і сметану. Все це надає солянці особливі властивості (в тому числі, сильні антипохмельные) і характерний гостро-кисло-солоний смак.
Розповімо, як приготувати смачну солянку зі свинини з капустою, рецепт нескладний, цей суп, безумовно, вам сподобається.
Солянка зі свининою і капустою
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку зваримо міцний жирний бульйон, використовуючи спинки курки та/або качки. Зрозуміло, замість бульйону, звареного на основі пташиного м'яса, можна використовувати міцний яловичий або баранячий бульйон. М'ясо на кістках заллємо холодною водою в каструлі і поставимо її на середній вогонь.
В процесі закипання акуратно знімаємо зайвий жир і шум. Після закипання будемо варити на слабкому вогні з корінцем селери, цибулею, перцем-горошком, лавровим листом і гвоздичкой. Витягаємо спинки шумівкою, бульйон трохи охолоджуємо і проціджуємо.
Свиняче сире нежирне м'ясо наріжемо невеликими тонкими смужками або брусочками, точно так само (поперек шарів) наріжемо і бекон. Закладаємо в каструлю, заливаємо бульйоном, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо протягом 20 хвилин, після чого закладаємо очищений і нарізаний не дуже дрібно картоплю. Варимо ще 10 хвилин.
Тепер додаємо промиту квашену або нашатковану свіжу капусту, гриби, нарізані кружечками солоні огірки і оливки. Варимо солянку до готовності картоплі (тобто, ще хвилин 5-10). Додаємо зрізане з пташиних спинок м'ясо і шматочок вершкового масла - так смак буде цікавіше. Сіль можна не використовувати, якщо солянка вийшла недостатньо солоної - використовуйте розсіл від солоних огірків чи капусти - вони ароматні. Трохи охолоджуємо солянку протягом 10-15 хвилин, вона ще й краще настоїться.
Розливаємо по глибоких тарілках або суповым чашках, додаємо

Зрозуміло, в солянку можна також додавати різні ковбаси (що особливо зручно на дачі), рис (у невеликих кількостях), а також цибульно-морквяну зажарку і томат-пасту.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рибна солянка - рецепт
Рибна солянка - менш популярний, але не менш класичний рецепт приготування цієї страви, якщо його м'ясної аналог. Готують рибну солянку з осетрових і

Солянка з фрикадельками
Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як

Солянка з копченої курки
Солянка - ситний суп-юшка на міцному бульйоні: м'ясному, рибному, грибному. Давайте розберемося, як приготувати чудову солянку з копченої курки. Таке

Донська солянка
Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як

Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в

Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів