Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солянка з копченої курки

Солянка з копченої курки

26-03-2015, 17:38
1 018
Солянка з копченої курки
Солянка (або селянка) - популярна страва, смачний і ситний суп-юшка збірного типу на міцному бульйоні (буває м'ясна, рибна та грибна). Звичайно м'ясну солянку готують з різних м'ясних продуктів, м'яса різних тварин і птахів і м'ясних копченостей.
Розповімо, як приготувати солянку з копченої курки. Уважно вибираємо копчену курку (або її окремі частини). В даний час багато несумлінні виробники не коптять курку, як належить за нормальної технології: димом від фруктових тирси і стружок, а проварюють у так званому рідкому димі. Такий продукт, якщо потерти його, пачкаем жовтим і має більш світлий неприродний відтінок. Правильно копчена курка швидше коричнево-золотистого відтінку. Так що краще вибирати продукцію перевірених виробників.

Рецепт збірної солянки з копченою куркою і ковбасою


Інгредієнти:

  • копчена курятина (стегенця, спинки) - близько 400 м;

  • все для бульйону (1 цибулина, лаврове листя, гвоздичка, перець горошком);

  • ковбаса (наприклад, «Краківська» або «Брауншвейгська») - близько 300 м;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • оливки без кісточок - 20 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • гриби мариновані або солоні будь - близько 200 г;

  • зелень свіжа різна (цибуля, петрушка, кріп, кінза та ін);

  • сметана;

  • гострий червоний перець;

  • лимон.


  • Приготування
    Окремо відваримо картопля в «мундирі» і яйця круто. Остудимо і очистимо. Разрежем кожну картоплину і кожне яйце на 8 частин.
    Зрізаємо м'ясо копченої курки з кісточок, не намагаючись сильно. Наріжемо його дрібними шматочками. Зваримо невелике кількості бульйону з кісток із залишками м'яса (в бульйон додамо все необхідне, див. список інгредієнтів). Злегка присолим, остудимо і процідимо в чисту каструлю.
    Ковбасу наріжемо шматочками довільно, як вам більше подобається. Оливки теж краще нарізати кружечками, втім, як хочете, можна класти і цілком.
    Тепер ставимо глибокі тарілки і розкладаємо в кожну скибочки картоплі і вареного яйця, гриби (їх теж можна нарізати),
    Солянка з копченої курки
    маслини, шматочки м'яса і ковбаси. Додаємо рубаної зелені і по часточці лимона. Заливаємо киплячим бульйоном. Чекаємо хвилин 5-8 і додаємо по 1-2 столовій ложки сметани, приправленою червоним гострим перцем і продавлений часником. Подаємо в якості аперитиву гірку міцну або ягідну настоянку або, може бути, келих столового хересу.
    Можна приготувати солянку з копченої курки в мультиварці. Час приготування, звичайно, буде відрізнятися (дивіться інструкцію до конкретного приладу). Варіть все окремо і збирайте в тарілках - так буде смачніше.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибна солянка - рецепт
    Рибна солянка - рецепт
    Рибна солянка - менш популярний, але не менш класичний рецепт приготування цієї страви, якщо його м'ясної аналог. Готують рибну солянку з осетрових і
    Як приготувати збірну солянку?
    Як приготувати збірну солянку?
    Збірна солянка - це смачний наваристий суп, який чудово підійде для ситного обіду або вечері. Давайте розберемося, як її правильно приготувати і
    Солянка з фрикадельками
    Солянка з фрикадельками
    Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як
    Солянка зі свининою
    Солянка зі свининою
    Солянка - це густий гострий суп, зварений на крутому, рибному, грибному або м'ясному бульйоні з додаванням солоних огірків, квашеної капусти, маслин.
    Солянка з перловкою
    Солянка з перловкою
    Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам