Вернуться назад Распечатать

Солянка з копченої курки

Солянка з копченої курки
Солянка (або селянка) - популярна страва, смачний і ситний суп-юшка збірного типу на міцному бульйоні (буває м'ясна, рибна та грибна). Звичайно м'ясну солянку готують з різних м'ясних продуктів, м'яса різних тварин і птахів і м'ясних копченостей.
Розповімо, як приготувати солянку з копченої курки. Уважно вибираємо копчену курку (або її окремі частини). В даний час багато несумлінні виробники не коптять курку, як належить за нормальної технології: димом від фруктових тирси і стружок, а проварюють у так званому рідкому димі. Такий продукт, якщо потерти його, пачкаем жовтим і має більш світлий неприродний відтінок. Правильно копчена курка швидше коричнево-золотистого відтінку. Так що краще вибирати продукцію перевірених виробників.

Рецепт збірної солянки з копченою куркою і ковбасою


Інгредієнти:

  • копчена курятина (стегенця, спинки) - близько 400 м;

  • все для бульйону (1 цибулина, лаврове листя, гвоздичка, перець горошком);

  • ковбаса (наприклад, «Краківська» або «Брауншвейгська») - близько 300 м;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • оливки без кісточок - 20 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • гриби мариновані або солоні будь - близько 200 г;

  • зелень свіжа різна (цибуля, петрушка, кріп, кінза та ін);

  • сметана;

  • гострий червоний перець;

  • лимон.


  • Приготування
    Окремо відваримо картопля в «мундирі» і яйця круто. Остудимо і очистимо. Разрежем кожну картоплину і кожне яйце на 8 частин.
    Зрізаємо м'ясо копченої курки з кісточок, не намагаючись сильно. Наріжемо його дрібними шматочками. Зваримо невелике кількості бульйону з кісток із залишками м'яса (в бульйон додамо все необхідне, див. список інгредієнтів). Злегка присолим, остудимо і процідимо в чисту каструлю.
    Ковбасу наріжемо шматочками довільно, як вам більше подобається. Оливки теж краще нарізати кружечками, втім, як хочете, можна класти і цілком.
    Тепер ставимо глибокі тарілки і розкладаємо в кожну скибочки картоплі і вареного яйця, гриби (їх теж можна нарізати),
    Солянка з копченої курки
    маслини, шматочки м'яса і ковбаси. Додаємо рубаної зелені і по часточці лимона. Заливаємо киплячим бульйоном. Чекаємо хвилин 5-8 і додаємо по 1-2 столовій ложки сметани, приправленою червоним гострим перцем і продавлений часником. Подаємо в якості аперитиву гірку міцну або ягідну настоянку або, може бути, келих столового хересу.
    Можна приготувати солянку з копченої курки в мультиварці. Час приготування, звичайно, буде відрізнятися (дивіться інструкцію до конкретного приладу). Варіть все окремо і збирайте в тарілках - так буде смачніше.