Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рибна солянка - рецепт

Рибна солянка - рецепт

26-03-2015, 18:22
854
Рибна солянка - рецепт
Солянка - популярний традиційне блюдо російської кухні - являє собою густий гострий суп заправного типу, приготований на крутому бульйоні з додаванням різноманітних компонентів, зазвичай це риба, м'ясо та м'ясні продукти, солоні або мариновані гриби, солоні огірки, каперси, оливки, лимон, і ін приготування солянок також використовують сухі гострі приправи, цибуля, морква, часник, ароматні коріння і зелень (кріп, петрушку, та ін).
Відомі рецепти солянки трьох видів: м'ясні солянки (або солянки з ковбасою ), грибні та рибні.
В рибні солянки збірні кладуть сиру, копчену і/або солону, в'ялену рибу різних сортів.
Особливо смачні рибні солянки виходять з сьомги та інших лососевих видів риб. Зрозуміло, по можливості, краще використовувати дику рибу, а не вирощені в ставках промисловим способом.

Рецепт рибної солянки з сьомги (або горбуші) - рецепт приготування


Інгредієнти:

  • сьомга (або горбуша) - близько 1200 м;

  • оливки без кісточок темні - 15 шт.;

  • оливки без кісточок світлі - 15 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • перець солодкий червоний - 1-2 шт.;

  • перець гострий червоний - 05-1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • помідори червоні стиглі - 4 шт.;

  • часник - 2-4 зубчики;

  • олія рослинна (або натуральне вершкове масло) - 4 ст. ложки;

  • лавровий лист - 4-5 шт.;

  • насіння перцю різних видів - 5-8 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • зелень кінзи, кропу і петрушки;

  • сіль.


  • Приготування
    Очистимо рибу від луски, выпотрошим, видалити зябра і разделаем на філе. Усе ретельно промиємо. Голову, шкіру, хребет з кістками і плавники складемо в супову каструлю. Заллємо рибу холодною водою (близько 3 л) і доведемо до кипіння. Акуратно знімемо піну і зменшимо вогонь. Додамо в каструлю очищену цибулину, моркву, нарізану великими брусочками, коріння петрушки, горошини перцю і лавровий лист. Варимо протягом 30-40 хвилин, продовжуючи знімати піну. Бульйон проціджуємо, решта викидаємо.
    Другу цибулину нарізаємо тонкими півкільцями і пасеруємо в окремій сковороді на олії до зміни кольору. Додаємо солодкий перець, нарізаний короткою соломкою, гострий перець, нашатковану як можна дрібніше, і оливки, нарізані колечками. Обсмажуємо, помішуючи, протягом 5 хвилин. Додаємо помідори, нарізані скибочками, і тушкуємо ще 5 хвилин на слабкому вогні.
    Рибне філе ріжемо невеликими шматочками, закладаємо їх у суп разом з пассеровкой і варимо протягом 5-8 хвилин. Присаливаем за смаком. Розливаємо готову солянку в супові тарілки або чашки, приправляємо подрібненим часником і зеленню. У кожну порцію кладемо по часточці лимона. Можна додати і по ложці натуральної сметани.
    До такого супу добре подавати охолоджену горілку, джин або світлі столові вина.

    Рибна солянка з осетрини світла


    Інгредієнти:

  • будь-яка риба осетрової, або лососевої породи - близько 1200 м;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • оливки без кісточок темні - 15 шт.;

  • оливки без кісточок світлі - 15 шт.;

  • рис чистий довгозерний - 2-3 ст. ложки;

  • молода картопля світлий довгастий - 3-4 шт. невеликого розміру;

  • каперси консервовані - 2-4 ст. ложки;

  • коріння петрушки - 1-2 шт.;

  • лавровий лист - 4-5 шт.;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • перець горошком - 5-8 шт.;

  • перець чорний мелений;

  • часник - 2-4 зубчики;

  • лимон - 1 шт.;

  • зелень (петрушка, кінза, базилік і розмарин);

  • сіль.


  • Приготування
    Промиємо картоплю, але не чистимо.
    Разделаем рибу. Голову, хвіст і плавники помістимо в каструлю, заллємо холодною водою і зваримо (40 хвилин) з додаванням цибулі (цілком), коріння петрушки, перцю-горошку і лаврового листа. Бульйон процідимо, решта викинемо.
    У сковороді обсмажимо цибулю, порізану тонкими півкільцями, на рослинному маслі до зміни кольору. Додамо оливки, нарізані кружальцями, і каперси. Пасеруємо, помішуючи, протягом 5-8 хвилин на слабкому вогні.
    Кожну картоплину розрізаємо на 4 частини вздовж хрест-навхрест) і закладаємо в бульйон разом з рисом. Варимо протягом 5 хвилин після закипання, потім додаємо вміст сковороди і рибу, нарізану шматочками, зручними для їжі. Готуємо ще 5-8
    Рибна солянка - рецепт
    хвилин.
    Готову солянку розливаємо по тарілках, або суповым чашках, і приправляємо чорним меленим перцем, подрібненою зеленню і часником. У кожну тарілку додаємо 1-2 часточки лимона.
    Під таке вишукане блюдо можна подати горілку, джин, гірку настойку або світле столове вино.
    Можна приготувати на швидку руку смачну солянку з рибних консервів. У цьому варіанті набір всіх компонентів крім риби та маніпуляції з ними виглядають приблизно також, лише риба консервована в маслі, закладається в суп за 3 хвилини до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт солянки з копченостями
    Рецепт солянки з копченостями
    Солянка - це наваристий, гострий і ситний суп. Це поживну страву можна вживати як влітку, так і в холодну пору року. Давайте познайомимося з
    Солянка зі свининою
    Солянка зі свининою
    Солянка - це густий гострий суп, зварений на крутому, рибному, грибному або м'ясному бульйоні з додаванням солоних огірків, квашеної капусти, маслин.
    Солянка з копченої курки
    Солянка з копченої курки
    Солянка - ситний суп-юшка на міцному бульйоні: м'ясному, рибному, грибному. Давайте розберемося, як приготувати чудову солянку з копченої курки. Таке
    Донська солянка
    Донська солянка
    Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як
    Томатний рибний суп
    Томатний рибний суп
    Якщо ви любите рибні страви, а особливо вуха, то вам доведеться по смаку рибний суп з томатами. Поєднання томатів з рибою дуже вдало, тому такий суп
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам