Томатний рибний суп
Супи, в яких поєднуються такі вельми корисні продукти, як риба, і томати, особливо популярні в країнах з теплим кліматом. В даний час подібні страви стають все більш і більш популярними і в інших регіонах за безсумнівною корисності цього гастрономічного поєднання.
Наводимо рецепти томатних рибних супів, їх можна готувати як з морської, так і з прісноводної їстівної рибою будь-яких видів, бажано все ж, щоб риба була свіжою (ну, або свіжомороженої).
Інгредієнти:
судак свіжий - 1-2 шт. загальною вагою близько 400-600 г;
томат-паста - 2 ст. ложки;
дрібний картопля - 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
рис - 2-3 ст. ложки;
корінці петрушки - 1-3 шт.;
зелень свіжа (петрушка, базилік, кінза);
сухі спеції (перець горошком, гвоздика, лавровий лист).
Приготування
Рибу, очищену від луски, выпотрошим, видалити зябра і ретельно промиємо. Відділимо від тушки голову, хвіст і разрежем на порційні шматки. Голову і хвіст відваримо в невеликому об'ємі води з коренем петрушки, сухими спеціями і цибулиною до повного розварювання. Бульйон процідимо в чисту каструльку. Закладаємо в рибний бульйон очищені і нарізані овочі: картоплю і моркву. Додамо промитий рис. Варимо протягом 12-14 хвилин після закипання, потім закладаємо шматки риби і томат-пасту (можна замінити бланшированными мелкорубленными помідорами), акуратно перемішуємо і довариваем протягом не більше 6-8 хвилин. Перед подачею присипаємо суп рубаними зеленню і часником.
Інгредієнти:
філе лосося (можна черевця, шматочки) - близько 300-400 г;
м'ясо кальмара - близько 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт. і кілька пір'їн зеленого;
картопля - 2 шт.;
рис - 2 ст. ложки;
оливки молоді без кісточок - 8 шт.;
солодкий перець червоний - 1-2 шт.;
часник;
томат-паста - 1-2 ст. ложки;
лайма (або лимона)
перець червоний гострий;
зелень свіжа різна;
спеції сухі мелені (коріандр, імбир, шафран).
Приготування
Відварюємо в невеликій кількості води очищений і нарізаний картопля, а також промитий рис протягом 12-14 хвилин після закипання. Потім закладаємо шматочки риби і нарізаний солодкий перець,томат-пасту, варимо ще хвилин 5-8 з додаванням сухих мелених спецій.
В іншій невеликій каструльці відварюємо кальмара протягом 3-х хвилин, зливаємо воду і нарізаємо, після чого додаємо в каструлю з супом. Також додаємо нарізані кружечками маслини. Розливаємо суп в супові чашки, приправляємо гострим червоним перцем, в кожну чашку додаємо шматочок лайма, зелень і часник.
Наводимо рецепти томатних рибних супів, їх можна готувати як з морської, так і з прісноводної їстівної рибою будь-яких видів, бажано все ж, щоб риба була свіжою (ну, або свіжомороженої).
Дієтичний рибний суп з судака з томатною пастою
Інгредієнти:
Приготування
Рибу, очищену від луски, выпотрошим, видалити зябра і ретельно промиємо. Відділимо від тушки голову, хвіст і разрежем на порційні шматки. Голову і хвіст відваримо в невеликому об'ємі води з коренем петрушки, сухими спеціями і цибулиною до повного розварювання. Бульйон процідимо в чисту каструльку. Закладаємо в рибний бульйон очищені і нарізані овочі: картоплю і моркву. Додамо промитий рис. Варимо протягом 12-14 хвилин після закипання, потім закладаємо шматки риби і томат-пасту (можна замінити бланшированными мелкорубленными помідорами), акуратно перемішуємо і довариваем протягом не більше 6-8 хвилин. Перед подачею присипаємо суп рубаними зеленню і часником.
Гострий томатний рибний суп з морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо в невеликій кількості води очищений і нарізаний картопля, а також промитий рис протягом 12-14 хвилин після закипання. Потім закладаємо шматочки риби і нарізаний солодкий перець,томат-пасту, варимо ще хвилин 5-8 з додаванням сухих мелених спецій.
В іншій невеликій каструльці відварюємо кальмара протягом 3-х хвилин, зливаємо воду і нарізаємо, після чого додаємо в каструлю з супом. Також додаємо нарізані кружечками маслини. Розливаємо суп в супові чашки, приправляємо гострим червоним перцем, в кожну чашку додаємо шматочок лайма, зелень і часник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з беконом
Бекон додають в багато страви, щоб зробити їх ще смачнішими і надати особливий тонкий аромат. Сьогодні ми вам розповімо про супи з додаванням бекону.
Юшка з лосося
Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
Рис з лососем
Рис чудово поєднується з багатьма продуктами, в тому числі і з рибою. І сьогодні ми розповімо, які страви можна приготувати з рису з лососем.
Юшка з горбуші
Горбуша - делікатесна і корисна рибка. Її використовують у приготуванні найрізноманітніших страв. І сьогодні мова піде про дивовижною вусі з неї.
Язь - рецепти приготування
Язь - смачна рибка сімейства Коропових. Її смажать, варять, солять, маринують, смажать. Давайте сьогодні приготуємо балик і юшку з язя. Такі прості і
Мексиканський томатний суп
Різні види томатних супів можна зустріти в кухнях різних країн світу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати мексиканський овочевий і м'ясний