Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Суп з беконом

26-03-2015, 10:13
738
Суп з беконом
Бекон - м'ясний продукт (певна частина туші), що отримується в результаті застосування спеціальної методики та відгодівлі утримання свиней. Бекон являє собою частину боки молодої свині з нежирним соковитим м'ясом, пронизаним чергуються не товстими шарами сала.
Бекон використовують для приготування різних смачних і ситних страв, в тому числі, супів.
Розповімо, як готувати супи з беконом.

Швидкий балтійський сирний суп з беконом


Інгредієнти:

  • бекон варено-копчений - 200 г;

  • сир твердий - 150-200 г;

  • бульйон м'ясний або грибний - близько 400 мл;

  • житні сухарики домашні;

  • цибуля зелена і інша свіжа зелень (петрушка, кінза, базилік, кріп і ін);

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Бекон нарізаємо тонкими короткими смужками, брусочками або кубиками. Сир натираємо на крупній тертці.
    Закладаємо в супові чашки сухарики з беконом. Зверху засипаємо шар сиру, а далі - шар мелкорубленной зелені. Заливаємо все киплячим бульйоном, приправляємо спеціями і подаємо до столу. До цього супу добре подати сметану в окремій посудині і чарку кюммеля (кминна горілка).
    Якщо додати в цей суп по 1-й столовій ложці вершків на чашку, вийде сирний вершковий суп з беконом.
    Тепер розповімо, як приготувати сочевичний, або квасолевий суп гороховий з беконом.

    Суп з бобових з беконом


    Горох, квасоля і сочевиця відварюють до готовності за різну кількість часу (навіть різні сорти сочевиці варяться по-різному). Однак, принципи приготування бобових приблизно однакові. У будь-якому випадку, бобові краще спочатку замочити в холодній або ще краще - в гарячій воді, потім воду злити і промити, після чого залити свіжою холодною водою і відварити в невеликій кількості рідини до готовності.
    Інгредієнти:

  • горох,квасоля або сочевиця,відварені до готовності (з рідиною, в якій варилися)- близько 3 склянок;

  • бекон - 200-300 р;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.

  • зелень свіжа різна;

  • перець червоний гострий та інші спеції;

  • томат-паста (необов'язковий компонент).


  • Приготування
    Зріжемо з бекону шматочок сала і наріжемо шкварок. Покладемо їх у гріються сковороду і вытопим жир. Решті бекон нашинкуем дрібно і обсмажимо в цьому жирі з дрібно нарізаною цибулею до появи золотистого відтінку. Додамо спеції і продавлений часник, можна, і томат пасту (2 ст. ложки).
    З'єднаємо цибулю з беконом і відварену квасолю (або горох, сочевицю). Додамо рубану зелень - ось і готовий суп. У приготуванні таких супів замість рідини, в якій варилися боби, можна використовувати м'ясний або грибний бульйон. Слід зауважити, що додавання солодкого перцю зробить цей суп ще смачніше.
    Рецепти приготування картопляного супу з беконом або картопляно-томатного супу дуже схожі.

    Картопляно-томатний суп-пюре з беконом


    Інгредієнти:

  • бекон варено-копчений - близько 200-250 г;

  • картопля - 5-8 шт. середнього розміру;

  • томат-паста - 2 ст. ложки;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • оливкова олія;

  • зелена цибуля, петрушка, кінза, розмарин і базилік.


  • Приготування
    Очищений картопля відваримо до готовності в невеликій кількості води. Відвар зіллємо в окрему ємність. Пюрируем картоплю толкушкой, додаючи відвар, приготуємо рідкувате пюре. Додамо дрібно нарізаний бекон, томат-пасту (необов'язково), трохи оливкової олії і мелкорубленые зелень і часник. Всі перемішаємо,розливаємо в супові чашки і подаємо до столу з чаркою граппи або лимонної гіркої настоянки. Такі супи популярні в Середземномор'ї.

    Гарбузовий вершковий суп-пюре з беконом


    Інгредієнти:

  • бекон варено-копчений - близько 300 м;

  • гарбуз мускатний - близько 300 м;

  • вершки натуральні молочні - близько 100-150 мл;

  • зелень свіжа (петрушка, кінза);

  • тертий мускатний горіх;
  • Суп з беконом

  • гострий червоний перець;

  • часник - 1-2 зубчики.


  • Приготування
    Шматочок гарбуза потрібної ваги очищаємо від шкірки, ріжемо на великі шматки і відварюємо їх в невеликій кількості води протягом 20 хвилин, відвар зливаємо в чашку. Проварену м'якоть гарбуза пюрируем в блендері і розводимо пюре відваром до бажаної консистенції. Додаємо дрібно нарізаний бекон, вершки, спеції,рубані зелень і часник. Можна подати до цього супу тортилью з кукурудзяного борошна і чарку бурбона в якості аперитиву.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Томатний рибний суп
    Томатний рибний суп
    Якщо ви любите рибні страви, а особливо вуха, то вам доведеться по смаку рибний суп з томатами. Поєднання томатів з рибою дуже вдало, тому такий суп
    Салат з беконом
    Салат з беконом
    Серед усього розмаїття рецептів для приготування салатів, буває складно вибрати щось по-справжньому вартісне. Ми допоможемо вам у цьому! Пропонуємо
    Паста з беконом
    Паста з беконом
    Варіантів приготування італійської пасти існує дуже багато. І сьогодні ми розберемо прості рецепти створення пасти з беконом. Вийде просто,
    Бекон - рецепт
    Бекон - рецепт
    Бекон - один з універсальних продуктів, який можна використовувати і в закусках, і в основних блюдах. Популярними стають й салати з беконом, які
    Як варити сочевицю?
    Як варити сочевицю?
    Сочевиця - корисна бобова культура, в якій міститься велика кількість рослинного білка і клітковини. Її використовують у приготуванні каш, супів. І
    Лечо з кабачків
    Лечо з кабачків
    Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території