Бекон - м'ясний продукт (певна частина туші), що отримується в результаті застосування спеціальної методики та відгодівлі утримання свиней. Бекон являє собою частину боки молодої свині з нежирним соковитим м'ясом, пронизаним чергуються не товстими шарами сала.
Бекон використовують для приготування різних смачних і ситних страв, в тому числі, супів.
Розповімо, як готувати супи з беконом.
Швидкий балтійський сирний суп з беконом
Інгредієнти: бекон варено-копчений - 200 г; сир твердий - 150-200 г; бульйон м'ясний або грибний - близько 400 мл; житні сухарики домашні; цибуля зелена і інша свіжа зелень (петрушка, кінза, базилік, кріп і ін); перець чорний мелений. Приготування Бекон нарізаємо тонкими короткими смужками, брусочками або кубиками. Сир натираємо на крупній тертці.
Закладаємо в супові чашки сухарики з беконом. Зверху засипаємо шар сиру, а далі - шар мелкорубленной зелені. Заливаємо все киплячим бульйоном, приправляємо спеціями і подаємо до столу. До цього супу добре подати сметану в окремій посудині і чарку кюммеля (кминна горілка).
Якщо додати в цей суп по 1-й столовій ложці вершків на чашку, вийде сирний вершковий суп з беконом.
Тепер розповімо, як приготувати сочевичний, або квасолевий суп гороховий з беконом.
Суп з бобових з беконом
Горох, квасоля і сочевиця відварюють до готовності за різну кількість часу (навіть різні сорти сочевиці варяться по-різному). Однак, принципи приготування бобових приблизно однакові. У будь-якому випадку, бобові краще спочатку замочити в холодній або ще краще - в гарячій воді, потім воду злити і промити, після чого залити свіжою холодною водою і відварити в невеликій кількості рідини до готовності.
Інгредієнти: горох,квасоля або сочевиця,відварені до готовності (з рідиною, в якій варилися)- близько 3 склянок; бекон - 200-300 р; цибуля ріпчаста - 1 шт. зелень свіжа різна; перець червоний гострий та інші спеції; томат-паста (необов'язковий компонент). Приготування Зріжемо з бекону шматочок сала і наріжемо шкварок. Покладемо їх у гріються сковороду і вытопим жир. Решті бекон нашинкуем дрібно і обсмажимо в цьому жирі з дрібно нарізаною цибулею до появи золотистого відтінку. Додамо спеції і продавлений часник, можна, і томат пасту (2 ст. ложки).
З'єднаємо цибулю з беконом і відварену квасолю (або горох, сочевицю). Додамо рубану зелень - ось і готовий суп. У приготуванні таких супів замість рідини, в якій варилися боби, можна використовувати м'ясний або грибний бульйон. Слід зауважити, що додавання солодкого перцю зробить цей суп ще смачніше.
Рецепти приготування картопляного супу з беконом або картопляно-томатного супу дуже схожі.
Картопляно-томатний суп-пюре з беконом
Інгредієнти: бекон варено-копчений - близько 200-250 г; картопля - 5-8 шт. середнього розміру; томат-паста - 2 ст. ложки; часник - 1-2 зубчики; оливкова олія; зелена цибуля, петрушка, кінза, розмарин і базилік. Приготування Очищений картопля відваримо до готовності в невеликій кількості води. Відвар зіллємо в окрему ємність. Пюрируем картоплю толкушкой, додаючи відвар, приготуємо рідкувате пюре. Додамо дрібно нарізаний бекон, томат-пасту (необов'язково), трохи оливкової олії і мелкорубленые зелень і часник. Всі перемішаємо,розливаємо в супові чашки і подаємо до столу з чаркою граппи або лимонної гіркої настоянки. Такі супи популярні в Середземномор'ї.
Гарбузовий вершковий суп-пюре з беконом
Інгредієнти: бекон варено-копчений - близько 300 м; гарбуз мускатний - близько 300 м; вершки натуральні молочні - близько 100-150 мл; зелень свіжа (петрушка, кінза); тертий мускатний горіх; гострий червоний перець; часник - 1-2 зубчики. Приготування Шматочок гарбуза потрібної ваги очищаємо від шкірки, ріжемо на великі шматки і відварюємо їх в невеликій кількості води протягом 20 хвилин, відвар зливаємо в чашку. Проварену м'якоть гарбуза пюрируем в блендері і розводимо пюре відваром до бажаної консистенції. Додаємо дрібно нарізаний бекон, вершки, спеції,рубані зелень і часник. Можна подати до цього супу тортилью з кукурудзяного борошна і чарку бурбона в якості аперитиву.