Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати плов в казані?

Як приготувати плов в казані?

1-11-2015, 21:54
712
Як приготувати плов в казані?
Плов буває на нашому столі досить часто. Це блюдо, яке прийшло до нас з сходу, припало до смаку багатьом з нас. Є безліч різних варіантів його приготування. І дуже часто вони, звичайно, далекі від справжнього східного. А адже є деякі тонкощі, саме завдяки яким ця страва виходить таким смачним і ароматним. У цій статті ми розповімо, як правильно приготувати плов в казані, адже справжній плов готують виключно в такій посуді.

Як приготувати плов в казані на вогнищі?


Інгредієнти:

  • рис – 15 кг;

  • баранина – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста – 200 г;

  • морква – 150 г;

  • курдючний жир – 300 г;

  • головки часнику – 4 шт.;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 300 мл;

  • зіра – 1 ч. ложка;

  • родзинки – 40 г;

  • червоний пекучий перець – 1 шт.


  • Приготування
    Очищену моркву нарізаємо соломкою. Цибулю шаткуємо півкільцями. Баранину миємо, обсушуємо, натираємо сіллю. Встановлюємо над багаттям казан. Висипаємо в нього сіль і добре прожарюємо. Начищаем казан цієї сіллю. Вливаємо воду, коли вона закипить, виливаємо її. І ось коли казан знову стане абсолютно сухим, вливаємо олію і прогріваємо його протягом приблизно 7 хвилин. Кладемо в нього баранину, нарізану шматочками, і курдючний жир. Обсмажуємо хвилин 10 періодично перемішуючи. Додаємо нарізану цибулю, моркву і, помішуючи, смажимо ще 12 хвилин. після цього вливаємо близько 100 мл води і тушкуємо все ще 7 хвилин. кладемо цілі головки часнику, гострий перець і тушкуємо 5 хвилин. Промиваємо рис і висипаємо його в казан, розподіляючи рівним шаром по поверхні. Тепер додаємо промитий ізюм, зіру. Далі вливаємо воду, її рівень не повинен перевищувати рівень рису приблизно на 1 см На невеликому вогні тушкуємо до того моменту, поки не випарується вода. Після цього за допомогою ложки робимо поглиблення, вливаємо в них ще воду. Тепер казан прикриваємо кришкою і гасимо вогонь. Хвилин через 15 справжній узбецький плов буде повністю готовий.

    Як приготувати плов з свинини в казані?


    Інгредієнти:

  • свинина – 450 г;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • рис – 1 склянка;

  • окріп – 300 мл;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • ягоди сушеного барбарису – 8 шт.;

  • сіль;

  • чорний молоти перець.


  • Приготування
    М'ясо ріжемо шматочками, викладаємо в казанок і на сильному вогні обсмажуємо без додавання олії, постійно помішуючи. Коли весь сік випарується, вливаємо приблизно 1 столову ложку рослинного масла і смажимо м'ясо до золотисто скоринки. Тепер вливаємо окріп так, щоб він покрив м'ясо, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько півгодини. Очищену моркву нарізаємо брусочками або соломкою. Промиваємо рис кілька разів. При цьому важливо, який саме рис використовуємо. Якщо звичайний, то промити його потрібно 5-6 разів, а якщо пропарений, то і 2 раз буде цілком достатньо. Тільки завдяки виконанню цих рекомендацій плов вийде дійсно розсипчастим. Тепер, коли свинина протушилась, і вся вода
    Як приготувати плов в казані?
    випарувалася, вливаємо рослинне масло, морква, цибуля і на малому вогні пасеруємо хвилин, періодично помішуючи. Солимо, перчимо до смаку і викладаємо промитий рис. Заливаємо це все 600 мл підсоленої за смаком гарячої води. Після того, як рідина закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо наш плов під кришкою близько півгодини. Часник чистити не треба, просто зрізаємо в ньому нижню частину і цією стороною вставляємо його прямо в плов після закінчення зазначених 30 хвилин. Так само розміщуємо і барбарис. Тушкуємо ще хвилин 10 під кришкою, потім вимикаємо вогонь і даємо плову настоятися близько 20 хвилин. І тільки тепер добре перемішуємо його і подаємо до столу. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов в казані
    Плов в казані
    Давно відомо, що справжній плов повинен готуватися в казані і бажано на багатті. Але навіть на звичайній плиті плов, приготований в казані, вийде
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з нутом
    Плов з нутом
    Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант
    Шурпа в казані
    Шурпа в казані
    Шурпа - це густий наваристий суп, приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням овочів і спецій. Це ароматне блюдо азіатської кухні готують
    Як правильно приготувати плов?
    Як правильно приготувати плов?
    У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний