Плов в казані

Плов в казані
Яким би автентичним не вважався рецепт плову, отримати таке почесне звання він може лише в тому випадку, якщо був приготований в спеціалізованій посуді – казані. Саме товстостінний казан може забезпечити не тільки рівномірне приготування страви, завдяки збереженню і поширенню тепла, але і збереження всіх його ароматів.

Рецепт приготування плову в казані


Інгредієнти:

  • яловичина (вирізка) - 750 г;

  • рослинне масло - 80 мл;

  • білий цибулю - 210 г;

  • морква - 210 г;

  • паприка - 6 г;

  • кумин - 5 г;

  • коріандр - 3 г;

  • листя лавра - 2-3 шт.;

  • рис (довгі зерна) - 290 г;

  • головка часнику.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати плов в казані, яловичу вирізку або будь-який інший якісний шматок яловичої туші очищаємо від плівок і жив, якщо такі присутні. Після, м'ясо обсушуємо і нарізаємо великими кубиками.
    Розігріваємо казан і вливаємо в нього велику кількість рослинного масла. У розігріте масло кладемо шматочки яловичини і смажимо їх 6-7 хвилин, поки не зарум'яняться. Тепер можна зменшити вогонь і покласти овочі: нарізану цибулю і моркву. Через пару хвилин посипте вміст казана паприкою, коріандром і кумином, покладіть листя лавра і залийте всі 400 мл води. Через 40-45 хвилин м'ясо повинно протушкувати і стати м'яким, а значить можна додавати і рис.
    Перед додаванням, рисові зерна слід промити до чистої води, потім висипати поверх м'яса і залити ще літром води. Посоливши рис, не перемішуйте його, а покладіть в центр цілу головку часнику і дочекайтеся моменту, коли майже вся волога вбереться (близько 10 хвилин). Зробіть на поверхні 7-10 отворів для виходу пари, накрийте блюдо кришкою і зменшіть вогонь. Тепер приготування плову в казані займе ще 15-20 хвилин. Після закінчення часу зніміть ємність з вогню, дайте рису постояти ще хвилин 15 і перемішайте.

    Плов з свинини в казані


    Інгредієнти:

  • свинина - 12 кг;

  • рис (довгі зерна) - 420 г;

  • рослинне масло - 90 мл;

  • морква - 130 г;

  • білий цибулю - 210 г;

  • часникові зубчики - 4-5 шт.;

  • гострий перець чилі;

  • кумин - 4 р.


  • Приготування
    Не важливо, готуєте ви плов в казані на вогнищі або на звичайній плиті, влийте в посуд масло і додайте на вогні. Поки масло нагрівається, м'ясо очистите від надлишків жиру, всіх жил і плівок, а потім наріжте великими кубиками і покладіть в розпечене масло. Поки свинина буде підрум'янюватися, у вас є достатньо часу для того, щоб нарізати цибулю і брусочки моркви. Додайте овочі до м'яса, перемішайте все ще раз, а потім покладіть чилі (за смаком) і кумін. Залийте м'ясо водою так, щоб покрити, і залиште хвилин 40-45 потушиться і розм'якнути. Після, засипте в казан, промитий до чистої води рис і приправте його. Перемішувати крупу не потрібно, просто залийте її водою, покриваючи сантиметра на два, і залиште, щоб волога вбралася. У центрі розмістіть часникові зубчики, зробіть кілька отворів для виходу пари і залиште плов дійти до готовності під кришкою.

    Плов з качки в казані


    Плов з качки – не традиційна варіація цієї страви, проте від того не менш смачна. Якщо ви не любите качку, то цілком можете повторити цей рецепт плову в казані з куркою.
    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 60 мл;

  • білий цибулю - 190 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • качка - 15 кг;

  • кумин - 5 г;

  • морква - 430 г;
  • Плов в казані

  • рис - 550 г;

  • зелену цибулю і гранат для подачі.


  • Приготування
    Крупно нарізаємо моркву і цибулю, а потім пасеруємо їх у великій кількості розігрітої олії прямо в казані. Через 4-5 хвилин, додаємо до овочів часник, кумін і великі шматки качки, попередньо звільнені від шкіри. Коли качка схопиться, залийте її водою так, щоб покрити, а потім залиште нудитися 40-45 хвилин до м'якості. Всипте промитий рис, залийте водою на 2 см і посоліть. Залиште плов доходити до готовності під кришкою.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:37
    Переглядів: 312