Цибульний пиріг – рецепт з плавленим сиром
Цибуля – продукт досить специфічний, далеко не всі його люблять. Та що там говорити, деякі взагалі його не люблять! Але при правильній обробці з нього виходять дуже смачні страви. Зараз ми вам розповімо, як приготувати цибулевий пиріг з сиром. Як правило, він подобається навіть самим затятим супротивникам даного продукту.
Інгредієнти:
Для тіста:
масло вершкове – 170 г;
сметана – 60 г;
розпушувач – 5 г;
борошно – 320 р.
Для начинки:
цибуля ріпчаста – 550 г;
сир плавлений – 220 г;
Для заливки:
сметана – 60 г;
сирі курячі яйця – 2 шт.;
майонез – 40 г;
борошно – 50 р;
перець чорний мелений;
сіль;
рослинне масло.
Приготування
Починаємо з приготування тіста для простого цибульного пирога з сиром. Вершкове масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо. Додаємо в нього половину сметани і перемішуємо. Просіяне борошно з'єднуємо з сіллю, розпушувачем, всипаємо суху суміш до решти інгредієнтів і замішуємо тісто. Поки будемо зайняті приготуванням начинки, тісто потрібно відправити в холодильник.
Отже, цибулю чистимо і дрібненько кришимо. Обсмажуємо його, солимо, перчимо і остуджуємо. Плавлений сир подрібнюємо за допомогою великої терки.
Тепер робимо заливку: змішуємо яйця з залишилася сметаною, додаємо майонез і перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно, сіль і добре розмішуємо. Тепер охолоджене тісто розкачуємо за розміром трохи більше форми для випічки. Змащуємо її маслом і переносимо в неї тісто, викладаємо, формуючи бортики. Зверху розподіляємо обсмажену цибулю і тертий плавлений сир. Заливаємо все це підготовленим соусом. Випікаємо пиріг в помірно нагрітій духовці 35 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
сметана – 160 г;
масло вершкове – 120 г;
яйце куряче – 1 шт.;
розпушувач – 1 ч. ложка;
борошно – 220 г;
сіль – щіпка.
Для начинки:
філе куряче – 370 г;
цибуля – 550 г;
вершкове масло – 45 г;
сир плавлений – 150 г;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
чебрець сухий – 1 щіпка;
сіль;
перець.
Приготування
Починаємо з приготування тіста: борошно просіваємо, кладемо розпушувач, сіль, вбиваємо яйце і перемішуємо. Додаємо м'яке вершкове масло, сметану і замішуємо тісто, яке потім обертаємо плівкою і прибираємо десь на півгодини в холодильник.
А самі тим часом робимо начинку: філе відварюємо і ріжемо невеликими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями, обсмажуємо на суміші рослинного і вершкового масла, солимо, перчимо і додаємо чебрець. Тісто дістаємо, розкачуємо, щоб у формі можна було зробити бортики. На тісто викладаємо курку, обсмажену цибулю і зверху засипаємо тертим плавленим сиром. Цибульний пиріг з куркою і сиром відправляємо в духовку, температура якої досягає 180 градусів, на півгодинки.
Рецепт цибульного пирога з плавленим сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для заливки:
Приготування
Починаємо з приготування тіста для простого цибульного пирога з сиром. Вершкове масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо. Додаємо в нього половину сметани і перемішуємо. Просіяне борошно з'єднуємо з сіллю, розпушувачем, всипаємо суху суміш до решти інгредієнтів і замішуємо тісто. Поки будемо зайняті приготуванням начинки, тісто потрібно відправити в холодильник.
Отже, цибулю чистимо і дрібненько кришимо. Обсмажуємо його, солимо, перчимо і остуджуємо. Плавлений сир подрібнюємо за допомогою великої терки.
Тепер робимо заливку: змішуємо яйця з залишилася сметаною, додаємо майонез і перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно, сіль і добре розмішуємо. Тепер охолоджене тісто розкачуємо за розміром трохи більше форми для випічки. Змащуємо її маслом і переносимо в неї тісто, викладаємо, формуючи бортики. Зверху розподіляємо обсмажену цибулю і тертий плавлений сир. Заливаємо все це підготовленим соусом. Випікаємо пиріг в помірно нагрітій духовці 35 хвилин.
Як приготувати цибульний пиріг з плавленим сиром і куркою?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Починаємо з приготування тіста: борошно просіваємо, кладемо розпушувач, сіль, вбиваємо яйце і перемішуємо. Додаємо м'яке вершкове масло, сметану і замішуємо тісто, яке потім обертаємо плівкою і прибираємо десь на півгодини в холодильник.
А самі тим часом робимо начинку: філе відварюємо і ріжемо невеликими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями, обсмажуємо на суміші рослинного і вершкового масла, солимо, перчимо і додаємо чебрець. Тісто дістаємо, розкачуємо, щоб у формі можна було зробити бортики. На тісто викладаємо курку, обсмажену цибулю і зверху засипаємо тертим плавленим сиром. Цибульний пиріг з куркою і сиром відправляємо в духовку, температура якої досягає 180 градусів, на півгодинки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з сиром і цибулею
Сирний пиріг — одне із самих смачних і апетитних страв. Приготуйте по цьому рецепту пиріг з цибульно-сирною начинкою, подайте його з зеленню і
Цибульний пиріг з листкового тіста
Це знахідка для тих, хто не дуже любить солодкі пироги. Все гранично просто, без особливих клопотів і витрат можна приготувати смачну і ситну
Пиріг з брокколі
Брокколі - рекордсмен за наявність корисних речовин. З неї готують смачні супи, запіканки. А ми сьогодні розповімо, як зробити дивовижний пиріг з
Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам
Кіш з куркою
Кіш - відкритий французький пиріг. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І сьогодні ми розберемося, як його смачно приготувати з куркою.