Цибуля – продукт досить специфічний, далеко не всі його люблять. Та що там говорити, деякі взагалі його не люблять! Але при правильній обробці з нього виходять дуже смачні страви. Зараз ми вам розповімо, як приготувати цибулевий пиріг з сиром. Як правило, він подобається навіть самим затятим супротивникам даного продукту.
Рецепт цибульного пирога з плавленим сиром
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 170 г; сметана – 60 г; розпушувач – 5 г; борошно – 320 р. Для начинки:
цибуля ріпчаста – 550 г; сир плавлений – 220 г; Для заливки:
сметана – 60 г; сирі курячі яйця – 2 шт.; майонез – 40 г; борошно – 50 р; перець чорний мелений; сіль; рослинне масло. Приготування Починаємо з приготування тіста для простого цибульного пирога з сиром. Вершкове масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо. Додаємо в нього половину сметани і перемішуємо. Просіяне борошно з'єднуємо з сіллю, розпушувачем, всипаємо суху суміш до решти інгредієнтів і замішуємо тісто. Поки будемо зайняті приготуванням начинки, тісто потрібно відправити в холодильник.
Отже, цибулю чистимо і дрібненько кришимо. Обсмажуємо його, солимо, перчимо і остуджуємо. Плавлений сир подрібнюємо за допомогою великої терки.
Тепер робимо заливку: змішуємо яйця з залишилася сметаною, додаємо майонез і перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно, сіль і добре розмішуємо. Тепер охолоджене тісто розкачуємо за розміром трохи більше форми для випічки. Змащуємо її маслом і переносимо в неї тісто, викладаємо, формуючи бортики. Зверху розподіляємо обсмажену цибулю і тертий плавлений сир. Заливаємо все це підготовленим соусом. Випікаємо пиріг в помірно нагрітій духовці 35 хвилин.
Як приготувати цибульний пиріг з плавленим сиром і куркою?
Інгредієнти: Для тіста:
сметана – 160 г; масло вершкове – 120 г; яйце куряче – 1 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; борошно – 220 г; сіль – щіпка. Для начинки:
філе куряче – 370 г; цибуля – 550 г; вершкове масло – 45 г; сир плавлений – 150 г; масло рослинне – 1 ст. ложка; чебрець сухий – 1 щіпка; сіль; перець. Приготування Починаємо з приготування тіста: борошно просіваємо,
кладемо розпушувач, сіль, вбиваємо яйце і перемішуємо. Додаємо м'яке вершкове масло, сметану і замішуємо тісто, яке потім обертаємо плівкою і прибираємо десь на півгодини в холодильник.
А самі тим часом робимо начинку: філе відварюємо і ріжемо невеликими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями, обсмажуємо на суміші рослинного і вершкового масла, солимо, перчимо і додаємо чебрець. Тісто дістаємо, розкачуємо, щоб у формі можна було зробити бортики. На тісто викладаємо курку, обсмажену цибулю і зверху засипаємо тертим плавленим сиром. Цибульний пиріг з куркою і сиром відправляємо в духовку, температура якої досягає 180 градусів, на півгодинки.