Вернуться назад Распечатать

Цибульний пиріг – рецепт з плавленим сиром

Цибульний пиріг – рецепт з плавленим сиром
Цибуля – продукт досить специфічний, далеко не всі його люблять. Та що там говорити, деякі взагалі його не люблять! Але при правильній обробці з нього виходять дуже смачні страви. Зараз ми вам розповімо, як приготувати цибулевий пиріг з сиром. Як правило, він подобається навіть самим затятим супротивникам даного продукту.

Рецепт цибульного пирога з плавленим сиром


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове – 170 г;

  • сметана – 60 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • борошно – 320 р.


  • Для начинки:

  • цибуля ріпчаста – 550 г;

  • сир плавлений – 220 г;


  • Для заливки:

  • сметана – 60 г;

  • сирі курячі яйця – 2 шт.;

  • майонез – 40 г;

  • борошно – 50 р;

  • перець чорний мелений;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Починаємо з приготування тіста для простого цибульного пирога з сиром. Вершкове масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо. Додаємо в нього половину сметани і перемішуємо. Просіяне борошно з'єднуємо з сіллю, розпушувачем, всипаємо суху суміш до решти інгредієнтів і замішуємо тісто. Поки будемо зайняті приготуванням начинки, тісто потрібно відправити в холодильник.
    Отже, цибулю чистимо і дрібненько кришимо. Обсмажуємо його, солимо, перчимо і остуджуємо. Плавлений сир подрібнюємо за допомогою великої терки.
    Тепер робимо заливку: змішуємо яйця з залишилася сметаною, додаємо майонез і перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно, сіль і добре розмішуємо. Тепер охолоджене тісто розкачуємо за розміром трохи більше форми для випічки. Змащуємо її маслом і переносимо в неї тісто, викладаємо, формуючи бортики. Зверху розподіляємо обсмажену цибулю і тертий плавлений сир. Заливаємо все це підготовленим соусом. Випікаємо пиріг в помірно нагрітій духовці 35 хвилин.

    Як приготувати цибульний пиріг з плавленим сиром і куркою?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сметана – 160 г;

  • масло вершкове – 120 г;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • борошно – 220 г;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • філе куряче – 370 г;

  • цибуля – 550 г;

  • вершкове масло – 45 г;

  • сир плавлений – 150 г;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • чебрець сухий – 1 щіпка;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Починаємо з приготування тіста: борошно просіваємо,
    Цибульний пиріг – рецепт з плавленим сиром
    кладемо розпушувач, сіль, вбиваємо яйце і перемішуємо. Додаємо м'яке вершкове масло, сметану і замішуємо тісто, яке потім обертаємо плівкою і прибираємо десь на півгодини в холодильник.
    А самі тим часом робимо начинку: філе відварюємо і ріжемо невеликими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями, обсмажуємо на суміші рослинного і вершкового масла, солимо, перчимо і додаємо чебрець. Тісто дістаємо, розкачуємо, щоб у формі можна було зробити бортики. На тісто викладаємо курку, обсмажену цибулю і зверху засипаємо тертим плавленим сиром. Цибульний пиріг з куркою і сиром відправляємо в духовку, температура якої досягає 180 градусів, на півгодинки.