Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Капустяний суп

Капустяний суп

26-03-2015, 18:42
779
Капустяний суп
Всі овочеві супи - незамінні страви вегетаріанської або пісної кухні. Дуже часто їх варять з крупами, макаронами, додають сухарики або галушки. В якості заправки добре йдуть вершки або оливкове масло, тертий сир, рубані яйця, дрібно покрошенная зелень. Для приготування капустяного супу ви можете використовувати будь-які сорти капусти - брокколі білокачанну, брюссельську, пекінську, кольорову та ін. Суп виходить не тільки смачним, але і корисним, адже в капусті міститься багато рослинного білка, вітамінів, мінералів. Вона легко засвоюється організмом і виводить шлаки. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві рецепти приготування капустяного супу.
Суп з цвітної капусти
Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 500 г;

  • борошно - 15 ст. ложки;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 25 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • вершки - 50 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • сир - за смаком;

  • мускатний горіх, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати капустяний суп? Беремо качан цвітної капусти, добре промиваємо під холодною водою і висушуємо рушником. Поділяємо на дрібні суцвіття і варимо в злегка підсоленій воді протягом 5 хвилин.
    Цим часом розтоплюємо на сковороді вершкове масло і додаємо до нього трохи борошна. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо. Додаємо його в каструлю з курячим бульйоном і виливаємо борошно з маслом. Доводимо все до кипіння і проварюємо на слабкому вогні приблизно 25 хвилин.
    Потім бульйон охолоджуємо і додаємо порізану цвітну капусту. Суп гарненько перемішуємо. Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з збитими з яєчними жовтками вершками. Розбавляємо суміш бульйоном, після чого акуратно вливаємо її в каструлю з супом. За кілька хвилин до готовності додаємо сіль, перець за смаком, зелена цибуля і мускатний горіх.

    Капустяний суп з морепродуктів


    Інгредієнти:

  • кальмари - 50 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цвітна капуста - 50 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Як готувати капустяний суп з дарами моря? Філе кальмарів і креветок відварюємо в підсоленій воді. Кальмари нарізаємо соломкою, а креветки очищаємо, розбираємо на волокна. Всі овочі дрібно шаткуємо, пасеруємо на сковороді, додаємо в киплячий бульйон, а хвилин через 10 кладемо суцвіття капусти. Накриваємо кришкою і варимо до повної готовності. У самому кінці додаємо морепродукти, солимо, перчимо і наполягаємо протягом 20 хвилин. Безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо суп зеленню і заправляємо сметаною.
    Для такого капустяного супу чудово підійде і квашена капуста. Вона чудово поєднується з овочами, яловичиною і зеленню.

    Капустяний суп з грибами


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сушені гриби - 2 ст. ложки;

  • петрушка, селера - за бажанням.


  • Приготування
    Як швидко зварити смачний капустяний суп? У підсоленій воді відварюємо дрібно порізану моркву, селеру і петрушку. Сушені гриби подрібнюємо в ступці в порошок. Додаємо в каструлю нарізані капусту, картоплю, подрібнені гриби. Варимо все на повільному вогні при закритій кришці протягом 20 хвилин. В самому кінці солимо за смаком і заправляємо сметаною.

    Капустяний суп-пюре


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • гарбуз - 100 г;

  • вода - 2 л;
  • Капустяний суп

  • рослинна олія;

  • сіль, перець, спеції - за смаком;

  • гриби - 50 г;

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    У киплячу воду кидаємо крупно порізані овочі. Поки вони варяться, обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом дрібно нарізані гриби, цвітну капусту. Через 15 хвилин подрібнюємо блендером весь вміст каструльки. Додаємо спеції, сіль і обсмажені овочі. Накриваємо кришкою і проварюємо суп протягом 10 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Капустяний пиріг на швидку руку
    Капустяний пиріг на швидку руку
    Іноді наше бажання спекти пиріг зникає при думці,що доведеться довго возитися з приготуванням. З нашими рецептами приготувати капустяний пиріг на
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
    Пюре з цвітної капусти
    Пюре з цвітної капусти
    Пюре з цвітної капусти - це дуже корисна і поживна їжа, завдяки низькій калорійності і ніжному смаку. Давайте розберемо кілька простих рецептів
    Цвітна капуста для дитини
    Цвітна капуста для дитини
    Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей
    Маринована капуста
    Маринована капуста
    Маринована капуста чудово підійде для будь-якого столу, навіть самого шикарного. Це блюдо можна подати як окрему соління, а можна і в складі смачного
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний