Всі овочеві супи - незамінні страви вегетаріанської або пісної кухні. Дуже часто їх варять з крупами, макаронами, додають сухарики або галушки. В якості заправки добре йдуть вершки або оливкове масло, тертий сир, рубані яйця, дрібно покрошенная зелень. Для приготування капустяного супу ви можете використовувати будь-які сорти капусти - брокколі білокачанну, брюссельську, пекінську, кольорову та ін. Суп виходить не тільки смачним, але і корисним, адже в капусті міститься багато рослинного білка, вітамінів, мінералів. Вона легко засвоюється організмом і виводить шлаки. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві рецепти приготування капустяного супу.
Суп з цвітної капусти Інгредієнти: цвітна капуста - 500 г; борошно - 15 ст. ложки; вершкове масло - 4 ст. ложки; курячий бульйон - 25 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершки - 50 мл; яйце - 2 шт.; сир - за смаком; мускатний горіх, сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати капустяний суп? Беремо качан цвітної капусти, добре промиваємо під холодною водою і висушуємо рушником. Поділяємо на дрібні суцвіття і варимо в злегка підсоленій воді протягом 5 хвилин.
Цим часом розтоплюємо на сковороді вершкове масло і додаємо до нього трохи борошна. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо. Додаємо його в каструлю з курячим бульйоном і виливаємо борошно з маслом. Доводимо все до кипіння і проварюємо на слабкому вогні приблизно 25 хвилин.
Потім бульйон охолоджуємо і додаємо порізану цвітну капусту. Суп гарненько перемішуємо. Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з збитими з яєчними жовтками вершками. Розбавляємо суміш бульйоном, після чого акуратно вливаємо її в каструлю з супом. За кілька хвилин до готовності додаємо сіль, перець за смаком, зелена цибуля і мускатний горіх.
Капустяний суп з морепродуктів
Інгредієнти: кальмари - 50 г; морква - 1 шт.; цвітна капуста - 50 г; вершкове масло - 30 г; сіль, перець - за смаком; зелень - за бажанням. Приготування Як готувати капустяний суп з дарами моря? Філе кальмарів і креветок відварюємо в підсоленій воді. Кальмари нарізаємо соломкою, а креветки очищаємо, розбираємо на волокна. Всі овочі дрібно шаткуємо, пасеруємо на сковороді, додаємо в киплячий бульйон, а хвилин через 10 кладемо суцвіття капусти. Накриваємо кришкою і варимо до повної готовності. У самому кінці додаємо морепродукти, солимо, перчимо і наполягаємо протягом 20 хвилин. Безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо суп зеленню і заправляємо сметаною.
Для такого капустяного супу чудово підійде і квашена капуста. Вона чудово поєднується з овочами, яловичиною і зеленню.
Капустяний суп з грибами
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; сушені гриби - 2 ст. ложки; петрушка, селера - за бажанням. Приготування Як швидко зварити смачний капустяний суп? У підсоленій воді відварюємо дрібно порізану моркву, селеру і петрушку. Сушені гриби подрібнюємо в ступці в порошок. Додаємо в каструлю нарізані капусту, картоплю, подрібнені гриби. Варимо все на повільному вогні при закритій кришці протягом 20 хвилин. В самому кінці солимо за смаком і заправляємо сметаною.
Капустяний суп-пюре
Інгредієнти: білокачанна капуста - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; гарбуз - 100 г; вода - 2 л; рослинна олія; сіль, перець, спеції - за смаком; гриби - 50 г; зелень - за бажанням. Приготування У киплячу воду кидаємо крупно порізані овочі. Поки вони варяться, обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом дрібно нарізані гриби, цвітну капусту. Через 15 хвилин подрібнюємо блендером весь вміст каструльки. Додаємо спеції, сіль і обсмажені овочі. Накриваємо кришкою і проварюємо суп протягом 10 хвилин.