Суп з маша
Бобова рослина маш (його ще називають мунг або золотиста квасоля) широко застосовується в національних кухнях країн Середньої і Південно-Східної Азії. У кулінарії використовуються як цільні, так і подрібнені боби. Крохмаль, отриманий з маша, є компонентом однієї з різновидів локшини.
Маш схожий на дрібний горошок темно-зеленого кольору зі злегка блискучою поверхнею.
Дуже смачні супи з махаємо, які нагадують супи з сочевиці . Кулінари радять перед приготуванням супу з маша боби замочувати на 15 - 2 години.
Інгредієнти:
боби маш - 2/3 склянки;
картопля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
капуста (кольорова або білокачанна) - 100 г;
зелень (петрушка і кріп) - кілька гілочок;
спеції (чорний мелений перець, зіра, лавровий лист);
рослинне масло.
Приготування
Кип'ятимо 1 л води, висипаємо маш, кидаємо пару лаврових листків. Нарізаємо кубиками картоплю, капусту. Якщо використовується кольорова капуста, то розбираємо на суцвіття. Коли маш досить розвариться, додаємо овочі в каструлю. Натираємо на тертці моркву. На розпеченому рослинному маслі обсмажуємо зіре і кладемо в сковороду моркву, яку смажимо до м'якості. У бульйон з відварними овочами викладаємо вміст сковороди, солимо і даємо покипіти ще кілька хвилин. Додаємо перець і зелень. Суп готовий!
Якщо ви не дотримуєтеся суворої вегетаріанської дієти, можете покласти в суп сметану.
Пропонуємо також рецепт супу з маша з овочами на м'ясному бульйоні.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 300 г;
боби маш - 1 склянка;
борошно - 3 ст. ложки;
масло вершкове - 50 г;
морква - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
зелень (петрушка і кріп) - кілька гілочок;
спеції (чорний мелений перець, куркума, коріандр);
рослинне масло.
Приготування
Ставимо кип'ятити каструльку з двома літрами води. Обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю, терту моркву і фарш в розігрітому рослинному маслі. Викладаємо у киплячу воду піджарку і замочений заздалегідь маш. Коли боби гарненько розваряться, додаємо сіль і спеції.
Важливо: сіль в суп кладемо тільки тоді, коли маш буде готовий, в іншому випадку боби вийдуть твердими, «задубевшими».
Вершкове масло розтоплюємо на сковороді пасеруємо борошно до золотистого кольору. Заправляємо суп гарячої пасерування і посипаємо зеленню.
До наваристого супу з крупи маш прийнято подавати нарізку з свіжих овочів (помідори, огірки, болгарський перець) і підсушені сухарики.
Любите супи з бобових? Тоді спробуйте приготувати густий квасолевий суп з м'ясом .
Маш схожий на дрібний горошок темно-зеленого кольору зі злегка блискучою поверхнею.
Дуже смачні супи з махаємо, які нагадують супи з сочевиці . Кулінари радять перед приготуванням супу з маша боби замочувати на 15 - 2 години.
Суп з маша вегетаріанський (дав)
Інгредієнти:
Приготування
Кип'ятимо 1 л води, висипаємо маш, кидаємо пару лаврових листків. Нарізаємо кубиками картоплю, капусту. Якщо використовується кольорова капуста, то розбираємо на суцвіття. Коли маш досить розвариться, додаємо овочі в каструлю. Натираємо на тертці моркву. На розпеченому рослинному маслі обсмажуємо зіре і кладемо в сковороду моркву, яку смажимо до м'якості. У бульйон з відварними овочами викладаємо вміст сковороди, солимо і даємо покипіти ще кілька хвилин. Додаємо перець і зелень. Суп готовий!
Якщо ви не дотримуєтеся суворої вегетаріанської дієти, можете покласти в суп сметану.
Пропонуємо також рецепт супу з маша з овочами на м'ясному бульйоні.
Суп з маша з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо кип'ятити каструльку з двома літрами води. Обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю, терту моркву і фарш в розігрітому рослинному маслі. Викладаємо у киплячу воду піджарку і замочений заздалегідь маш. Коли боби гарненько розваряться, додаємо сіль і спеції.
Важливо: сіль в суп кладемо тільки тоді, коли маш буде готовий, в іншому випадку боби вийдуть твердими, «задубевшими».
Вершкове масло розтоплюємо на сковороді пасеруємо борошно до золотистого кольору. Заправляємо суп гарячої пасерування і посипаємо зеленню.
До наваристого супу з крупи маш прийнято подавати нарізку з свіжих овочів (помідори, огірки, болгарський перець) і підсушені сухарики.
Любите супи з бобових? Тоді спробуйте приготувати густий квасолевий суп з м'ясом .
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з квасолею - рецепт
Ситні супи із квасолею - це джерело білка та енергії на цілий день. Густе і наваристое перше блюдо з цих бобових відмінно поєднується з будь-яким
Суп на м'ясному бульйоні
Супи на м'ясному бульйоні виходять поживними, наваристими і ароматними. У нашій статті ми поділимося простими рецептами приготування грибного,
Тушкована капуста з кабачками
Капуста тушкована з кабачками - це дієтичне і ситне блюдо, яке до того ж приготувати досить просто. Варіацій її створення, існує багато. Ми ж з вами
Квасоля у власному соку
Звичною консервацією на зиму у нас зазвичай є помідори, огірки, кабачки, варення, компоти. Але, а якщо законсервувати квасоля, ви ніколи про це не
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Солодкий суп з бобів
Солодкий суп, приготований з бобів - це оригінальна і досить смачне блюдо, яке можна подавати навіть в якості десерту. Давайте ж дізнаємося з вами як