Щі з кислої капусти

Рецепт щів з кислої капусти
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати щі з кислої капусти. У каструлю наливаємо приблизно 2 літри холодної кип'яченої води, кладемо оброблене м'ясо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Цим часом очищаємо корінь селери, 1 моркву і 1 цибулину. Зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо з бульйону піну, кладемо овочі і варимо приблизно 15 години.
Квашену капусту віджимаємо, при необхідності промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Тепер беремо сотейник, кладемо трохи масла, розігріваємо його, викладаємо капусту, додаємо трохи томатної пасти, кмину і тушкуємо 30 хвилин під кришкою. Залишилася цибулину і моркву очищаємо, подрібнюємо і пасеруємо на окремій сковороді в рослинному маслечко до рум'яного кольору. Потім приправляємо овочі чорним перцем, насінням кропу і обсмажуємо протягом 5 хвилин, безперервно помішуючи.
Далі викладаємо залишилася томатну пасту, перемішуємо, доводимо до закипання і обережно знімаємо з вогню. Картоплю очищаємо і шаткуємо кубиками. Зелень промиваємо і подрібнюємо, а часник видавлюємо через прес.
Тепер акуратно виймаємо м'ясо з бульйону і нарізаємо його невеликими шматочками. Бульйон проціджуємо в чисту каструлю і доводимо до кипіння. У сковороді розігріваємо вершкове масло й обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Далі викладаємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю з м'ясним бульйоном, солимо і варимо кислі щі з квашеної капусти ще 15 хвилин.
Пісні щі з кислої капусти
Інгредієнти:
Приготування
Квашену капусту подрібнюємо і викладаємо у вогнетривкий посуд. Потім вливаємо півсклянки кип'яченої води, трохи рослинного масла і ставимо чавунець в розігріту духовку, а потім зменшуємо температуру нагрівання до 120 градусів і готуємо капусту 25 години.
Не втрачаючи часу дарма, гарненько промиваємо сухі гриби, заливаємо їх окропом і залишаємо приблизно на півгодини набухати. Після цього ставимо їх на вогонь і проварюємо близько години. Як тільки гриби будуть готові, акуратно дістаємо їх шумівкою, даємо трохи охолонути й нарізаємо

Моркву з цибулею очищаємо, нарізаємо цибульку кубиками, а моркву шаткуємо соломкою і обсмажуємо овочі на сковороді до легкого зарум'янювання. Далі викладаємо гриби і смажимо ще хвилин 15. За півгодини до закінчення приготування капусти викладаємо в неї приготовану обжарку, вливаємо трохи грибного бульйону.
А тим часом ставимо бульйон, що залишився на плиту і гріємо до закипання. Картоплю чистимо і ріжемо довільно. Як тільки капуста в духовці приготувалася, дістаємо її і висипаємо в гарячий грибний бульйон разом з картоплею і варимо суп до повної готовності. При подачі смачні щі з кислої капусти посипаємо різаною зеленню, подрібненим часником і додаємо сметану.
Рекомендуємо добрі рецепти

Суп-пюре з солодким перцем
Давайте сьогодні на обід приготуємо з вами оригінальний і дуже запашний суп-пюре з солодким перцем. Таке блюдо нагадає нам про літо і неодмінно

Солянка з морської капусти
Солянка з морської капусти - незвичайне і поживне блюдо, яке можна подати до обіду або вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів цього

Солянка з квашеної капусти
Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як

Начинка з капусти для пиріжків
Ароматні домашні пиріжки люблять всі! Важливу роль в пиріжках грає начинка - м'ясна, овочева, сирна, а може фруктова? Але особливо смачними виходять

Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний

Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка