Холодний томатний суп
Жарким літом так не хочеться їсти на обід щось гаряче. Ми розповімо вам, як приготувати холодний томатний суп і зарядитися енергією.
Інгредієнти:
стиглі помідори - 1 кг;
томатний сік - 400 мл;
зелений перець - 2 шт.;
перець чилі - 1 шт.;
кабачок - 1 шт.;
огірок - 2 шт.;
винний червоний оцет - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
спеції.
Приготування
Всі овочі добре промиваємо, очищаємо від шкірки і плодоніжок. Потім нарізаємо їх кубиками і перекладаємо в чашу блендера. Гарненько збиваємо до однорідності, приправляємо спеціями, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Після цього додаємо до овочів томатний сік, охолоджуємо гаспачо в холодильнику і розливаємо по тарілках, поклавши в кожну кубики льоду і посипавши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
часник - 2 зубчики;
червона цибулина - 05 шт.;
огірок - 1 шт.;
помідори - 5 шт.;
цукіні - 1 шт.;
селера - 2 шт.;
спеції;
томатний сік - 500 мл;
олія оливкова - 50 мл;
оцет винний - 30 мл;
цукор - 2 ст. ложки;
авокадо - 1 шт.;
креветки - 8 шт.;
соус табаско - 8 крапель.
Приготування
Часник чистимо і дрібно рубаємо. Цибулю шаткуємо півкільцями, а огірки нарізаємо соломкою. Точно також подрібнюємо помідори і селеру. Потім половину овочів покласти в кухонний комбайн, заливаємо склянкою томатного соку, додаємо оливкова масло і трохи винного оцту. Потім додаємо цукровий пісок, кладемо соус табаско, приправляємо спеціями за смаком і гарненько збиваємо до майже однорідної маси.
Готове овочеве пюре перелити в миску і додаємо решту томатний сік . Після цього викладаємо другу половину овочів, перемішуємо і ставимо миску в холодильник. Авокадо чистимо, виймаємо кісточки і нарізаємо м'якоть кубиками. Обсмажуємо на маслечко кілька шматочків хліба, а потім очищені креветки. Розливаємо суп по тарілках, додаємо морепродукти і посипаємо свіжою зеленню. Подаємо холодний суп з смаженою шматочком хліба.
Інгредієнти:
мигдаль - 30 г;
помідори - 700 г;
хліб білий - 2 скибочки;
часник - 2 зубчики;
олія оливкова - 30 мл;
винний оцет - 05 ч. ложки;
яйце - 1 шт.;
шинка - 2 скибочки;
спеції.
Приготування
Помідори промиваємо, витираємо рушником, розрізаємо на половинки і акуратно витягаємо насіння з соком. Насіння з рідиною гарненько перетираємо через сито. Виділився чистий сік зберігаємо і використовуємо надалі приготуванні, а насіння відразу викидаємо. Нарізаємо томати довільними шматочками.
Нарубаний мигдаль злегка підсушує на сухій сковороді 3 хвилинки, а хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці. Тепер складаємо помідори в чашу блендера, вливаємо помідорний сік, кладемо часник, мигдаль і хліб. Подрібнюємо все до однорідності на повільній швидкості і поступово тонкою цівкою вливаємо оливкове масло.
Отриманий суп протираємо кілька разів через дрібне сито або друшляк, додаємо за смаком сіль і оцет, перемішуємо і ставимо на пару годин в холодильник. Яйце відварюємо круто, чистимо, дрібно рубаємо разом з шинкою, розкладаємо по тарілках і розливаємо суп.
Інгредієнти:
м'ясний бульйон - 1 л;
помідор - 1 кг;
свіжий огірок - 1 шт.;
сметана - 1 ст.;
рис - 2 ст. ложки.
Приготування
Помідори промиваємо, розрізаємо на четвертинки, кладемо в каструлю, вливаємо трохи води і відварюємо, після чого протираємо через сито. Потім вливаємо до томатного пюре бульйон, промитий рис і проварюємо його до м'якості. Огірок очищаємо, шаткуємо тонкими кружечками і викладаємо в супницю. Томатний суп заправляємо сметаною, перемішуємо, прибираємо з вогню, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Холодний томатний суп гаспачо
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі добре промиваємо, очищаємо від шкірки і плодоніжок. Потім нарізаємо їх кубиками і перекладаємо в чашу блендера. Гарненько збиваємо до однорідності, приправляємо спеціями, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Після цього додаємо до овочів томатний сік, охолоджуємо гаспачо в холодильнику і розливаємо по тарілках, поклавши в кожну кубики льоду і посипавши свіжою зеленню.
Холодний суп на томатному соку
Інгредієнти:
Приготування
Часник чистимо і дрібно рубаємо. Цибулю шаткуємо півкільцями, а огірки нарізаємо соломкою. Точно також подрібнюємо помідори і селеру. Потім половину овочів покласти в кухонний комбайн, заливаємо склянкою томатного соку, додаємо оливкова масло і трохи винного оцту. Потім додаємо цукровий пісок, кладемо соус табаско, приправляємо спеціями за смаком і гарненько збиваємо до майже однорідної маси.
Готове овочеве пюре перелити в миску і додаємо решту томатний сік . Після цього викладаємо другу половину овочів, перемішуємо і ставимо миску в холодильник. Авокадо чистимо, виймаємо кісточки і нарізаємо м'якоть кубиками. Обсмажуємо на маслечко кілька шматочків хліба, а потім очищені креветки. Розливаємо суп по тарілках, додаємо морепродукти і посипаємо свіжою зеленню. Подаємо холодний суп з смаженою шматочком хліба.
Холодний томатний суп іспанської кухні
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо, витираємо рушником, розрізаємо на половинки і акуратно витягаємо насіння з соком. Насіння з рідиною гарненько перетираємо через сито. Виділився чистий сік зберігаємо і використовуємо надалі приготуванні, а насіння відразу викидаємо. Нарізаємо томати довільними шматочками.
Нарубаний мигдаль злегка підсушує на сухій сковороді 3 хвилинки, а хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці. Тепер складаємо помідори в чашу блендера, вливаємо помідорний сік, кладемо часник, мигдаль і хліб. Подрібнюємо все до однорідності на повільній швидкості і поступово тонкою цівкою вливаємо оливкове масло.
Отриманий суп протираємо кілька разів через дрібне сито або друшляк, додаємо за смаком сіль і оцет, перемішуємо і ставимо на пару годин в холодильник. Яйце відварюємо круто, чистимо, дрібно рубаємо разом з шинкою, розкладаємо по тарілках і розливаємо суп.
Рецепт холодного томатного супу
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо, розрізаємо на четвертинки, кладемо в каструлю, вливаємо трохи води і відварюємо, після чого протираємо через сито. Потім вливаємо до томатного пюре бульйон, промитий рис і проварюємо його до м'якості. Огірок очищаємо, шаткуємо тонкими кружечками і викладаємо в супницю. Томатний суп заправляємо сметаною, перемішуємо, прибираємо з вогню, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гаспачо?
Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно
Томатний суп з морепродуктів
Якщо ви хочете приготувати незвичайне і воістину дивовижне перше блюдо, щоб убити всіх наповал, то варто звернути увагу на рецепти томатного супу з
Томатний суп-пюре
Томатний суп-пюре - це прекрасний варіант легкого обіду або вечері. Він виходить легким, але в теж час смачним і оригінальним. Не вірите? Тоді
Томатний сік - рецепт
Томатний сік можна не тільки пити, але і використовувати для приготування соусів і холодних супів. Забудьте про магазинних соках з морем загусників і
Суп гаспачо - рецепт
Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і
Томатний суп гаспачо
Гаспачо - традиційний суп іспанської кухні, який подається холодним. Він виходить ароматним і ситним і подається з хлібними тостами з часником.