Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодний томатний суп

Холодний томатний суп

26-03-2015, 16:40
599
Холодний томатний суп
Жарким літом так не хочеться їсти на обід щось гаряче. Ми розповімо вам, як приготувати холодний томатний суп і зарядитися енергією.

Холодний томатний суп гаспачо


Інгредієнти:

  • стиглі помідори - 1 кг;

  • томатний сік - 400 мл;

  • зелений перець - 2 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • огірок - 2 шт.;

  • винний червоний оцет - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Всі овочі добре промиваємо, очищаємо від шкірки і плодоніжок. Потім нарізаємо їх кубиками і перекладаємо в чашу блендера. Гарненько збиваємо до однорідності, приправляємо спеціями, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Після цього додаємо до овочів томатний сік, охолоджуємо гаспачо в холодильнику і розливаємо по тарілках, поклавши в кожну кубики льоду і посипавши свіжою зеленню.

    Холодний суп на томатному соку


    Інгредієнти:

  • часник - 2 зубчики;

  • червона цибулина - 05 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • помідори - 5 шт.;

  • цукіні - 1 шт.;

  • селера - 2 шт.;

  • спеції;

  • томатний сік - 500 мл;

  • олія оливкова - 50 мл;

  • оцет винний - 30 мл;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • авокадо - 1 шт.;

  • креветки - 8 шт.;

  • соус табаско - 8 крапель.


  • Приготування
    Часник чистимо і дрібно рубаємо. Цибулю шаткуємо півкільцями, а огірки нарізаємо соломкою. Точно також подрібнюємо помідори і селеру. Потім половину овочів покласти в кухонний комбайн, заливаємо склянкою томатного соку, додаємо оливкова масло і трохи винного оцту. Потім додаємо цукровий пісок, кладемо соус табаско, приправляємо спеціями за смаком і гарненько збиваємо до майже однорідної маси.
    Готове овочеве пюре перелити в миску і додаємо решту томатний сік . Після цього викладаємо другу половину овочів, перемішуємо і ставимо миску в холодильник. Авокадо чистимо, виймаємо кісточки і нарізаємо м'якоть кубиками. Обсмажуємо на маслечко кілька шматочків хліба, а потім очищені креветки. Розливаємо суп по тарілках, додаємо морепродукти і посипаємо свіжою зеленню. Подаємо холодний суп з смаженою шматочком хліба.

    Холодний томатний суп іспанської кухні


    Інгредієнти:

  • мигдаль - 30 г;

  • помідори - 700 г;

  • хліб білий - 2 скибочки;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія оливкова - 30 мл;

  • винний оцет - 05 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • шинка - 2 скибочки;

  • спеції.


  • Приготування
    Помідори промиваємо, витираємо рушником, розрізаємо на половинки і акуратно витягаємо насіння з соком. Насіння з рідиною гарненько перетираємо через сито. Виділився чистий сік зберігаємо і використовуємо надалі приготуванні, а насіння відразу викидаємо. Нарізаємо томати довільними шматочками.
    Нарубаний мигдаль злегка підсушує на сухій сковороді 3 хвилинки, а хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці. Тепер складаємо помідори в чашу блендера, вливаємо помідорний сік, кладемо часник, мигдаль і хліб. Подрібнюємо все до однорідності на повільній швидкості і поступово тонкою цівкою вливаємо оливкове масло.
    Отриманий суп протираємо кілька разів через дрібне сито або друшляк, додаємо за смаком сіль і оцет, перемішуємо і ставимо на пару годин в холодильник. Яйце відварюємо круто, чистимо, дрібно рубаємо разом з шинкою, розкладаємо по тарілках і розливаємо суп.

    Рецепт холодного томатного супу


    Інгредієнти:

  • м'ясний бульйон - 1 л;

  • помідор - 1 кг;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • Холодний томатний суп

  • сметана - 1 ст.;

  • рис - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Помідори промиваємо, розрізаємо на четвертинки, кладемо в каструлю, вливаємо трохи води і відварюємо, після чого протираємо через сито. Потім вливаємо до томатного пюре бульйон, промитий рис і проварюємо його до м'якості. Огірок очищаємо, шаткуємо тонкими кружечками і викладаємо в супницю. Томатний суп заправляємо сметаною, перемішуємо, прибираємо з вогню, охолоджуємо і подаємо на стіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати гаспачо?
    Як приготувати гаспачо?
    Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно
    Томатний суп з морепродуктів
    Томатний суп з морепродуктів
    Якщо ви хочете приготувати незвичайне і воістину дивовижне перше блюдо, щоб убити всіх наповал, то варто звернути увагу на рецепти томатного супу з
    Томатний суп-пюре
    Томатний суп-пюре
    Томатний суп-пюре - це прекрасний варіант легкого обіду або вечері. Він виходить легким, але в теж час смачним і оригінальним. Не вірите? Тоді
    Томатний сік - рецепт
    Томатний сік - рецепт
    Томатний сік можна не тільки пити, але і використовувати для приготування соусів і холодних супів. Забудьте про магазинних соках з морем загусників і
    Суп гаспачо - рецепт
    Суп гаспачо - рецепт
    Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і
    Томатний суп гаспачо
    Томатний суп гаспачо
    Гаспачо - традиційний суп іспанської кухні, який подається холодним. Він виходить ароматним і ситним і подається з хлібними тостами з часником.