Томатний суп гаспачо

Як приготувати класичний томатний суп гаспачо?
Сучасна італійська і іспанська кухня розвинулася з меню бідняків, тому не варто дивуватися наявності хлібного м'якушки в супі, він додає не тільки ситність, але і текстуру, густоту, готовому страві.
Інгредієнти:
Приготування
З хліба зрізаємо шкірку, а м'якоть заливаємо водою на 1 хвилину, після чого віджимаємо.
Часник розтираємо в пасту і змішуємо з хлібним м'якушем, оцтом, цукром, кумином і половиною очищених від шкірки томатів в блендері. Як тільки суміш стане однорідною, додаємо до неї інші томати і знову збиваємо, домагаючись максимальної однорідності. Для більшої однорідності суп можна протерти через сито. Подаємо охолодженим, додавши ще трохи оцту і солі перед подачею.
Суп гаспачо з томатним соком
Експрес-варіант гаспачо використовує у своїй основі томатний сік і соус, рецепти якого нам доводилося обговорювати раніше. Автентичним такий рецепт вже не назвеш, але і в смакових якостях він не поступаємося оригіналу.
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо сковороду на повільному вогні і наливаємо в неї масло. Обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. В останні 40-60 секунд готування додаємо в сковороду подрібнений чилі і часник. Перекладаємо засмажку в каструлю, заливаємо соком і томатним соусом. Сіль і перець додаємо за смаком. Залишаємо каструлю в холодильнику до повного застигання супу.
Подаємо гаспачо зі сметаною, крутонами, подрібненою зеленню, а також найтоншими скибочками свіжого огірка і червоної цибулі.
Рецепт холодного томатного супу гаспачо
Додати гаспачо додатково смаку допоможуть морепродукти, які не менш традиційні для іспанців, ніж томати. Якщо є можливість, використовуйте для рецепту м'ясо краба, але якщо під рукою опиняться креветки або раки - страва теж вийде дуже смачним.
Інгредієнти:
Приготування

Подаємо суп з підсмаженим хлібом або тортільями, додавши м'ясо краба, подрібнену зелень і трохи твердого сиру.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати гаспачо?
Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно

Холодний томатний суп
У літні спекотні дні хочеться чогось легкого і приємного. Якщо вам вже набридли традиційні окрошки і свекольники, пропонуємо зварити холодний

Томатний суп з квасолею
Томатні супи дуже популярні в Європі. Один з найвідоміших - це гаспачо. Але варіантів їх створення досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами

Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці
Гаспачо - це іспанське блюдо, яке готується, насамперед, з перетертих томатів. Але сьогодні ми поговоримо про іншому варіанті цього супчика - зелений

Суп гаспачо - рецепт
Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і

Сангрія з шампанським - рецепт
Сангрія - смачний алкогольний напій іспанської кухні, який за традицією роблять на основі червоного вина. Але сьогодні ми трохи відійде від класики,