Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томатний суп гаспачо

Томатний суп гаспачо

4-01-2015, 18:46
1 019
Томатний суп гаспачо
Гаспачо - іспанський суп, який, в своєму класичному виконанні, подається холодним. Справжній гаспачо - солодкуватий, дуже свіжий і ароматний. Перед подачею не забудьте супроводити блюдо порцією хлібних тостів з часником і песто.

Як приготувати класичний томатний суп гаспачо?


Сучасна італійська і іспанська кухня розвинулася з меню бідняків, тому не варто дивуватися наявності хлібного м'якушки в супі, він додає не тільки ситність, але і текстуру, густоту, готовому страві.
Інгредієнти:

  • часник - 2 зубчики;

  • хліб - 2 скибочки;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • винний оцет - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • томати - 12 кг;

  • оливкова олія - 1/2 ст.


  • Приготування
    З хліба зрізаємо шкірку, а м'якоть заливаємо водою на 1 хвилину, після чого віджимаємо.
    Часник розтираємо в пасту і змішуємо з хлібним м'якушем, оцтом, цукром, кумином і половиною очищених від шкірки томатів в блендері. Як тільки суміш стане однорідною, додаємо до неї інші томати і знову збиваємо, домагаючись максимальної однорідності. Для більшої однорідності суп можна протерти через сито. Подаємо охолодженим, додавши ще трохи оцту і солі перед подачею.

    Суп гаспачо з томатним соком


    Експрес-варіант гаспачо використовує у своїй основі томатний сік і соус, рецепти якого нам доводилося обговорювати раніше. Автентичним такий рецепт вже не назвеш, але і в смакових якостях він не поступаємося оригіналу.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • томатний сік - 5 ст.;

  • томатний соус - 2 1/2 ст.;

  • листя коріандру - 1/2 ст.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • сметана - 1/4 ст.;

  • крутони.


  • Приготування
    Розігріваємо сковороду на повільному вогні і наливаємо в неї масло. Обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. В останні 40-60 секунд готування додаємо в сковороду подрібнений чилі і часник. Перекладаємо засмажку в каструлю, заливаємо соком і томатним соусом. Сіль і перець додаємо за смаком. Залишаємо каструлю в холодильнику до повного застигання супу.
    Подаємо гаспачо зі сметаною, крутонами, подрібненою зеленню, а також найтоншими скибочками свіжого огірка і червоної цибулі.

    Рецепт холодного томатного супу гаспачо


    Додати гаспачо додатково смаку допоможуть морепродукти, які не менш традиційні для іспанців, ніж томати. Якщо є можливість, використовуйте для рецепту м'ясо краба, але якщо під рукою опиняться креветки або раки - страва теж вийде дуже смачним.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ч. ложки;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • томати - 800 г;

  • сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • кумин - 1/2 ч. ложки;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • овочевий бульйон - 500 мл;

  • червоний винний оцет - 1 ч. ложка;

  • м'ясо краба - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень коріандру, тертий сир - для подачі.


  • Приготування
    Томатний суп гаспачо
    У сотейнику розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю з часником і гострим перцем протягом 1-2 хвилин, до м'якості. Додаємо в сковороду помідори (попередньо очищені від шкірки), трави та спеції, а також цукор, бульйон і оцет. Доводимо вміст сотейника до кипіння і зменшуємо вогонь до середнього. Тушкуємо все разом протягом 10 хвилин, приправляємо сіллю і перцем, а після охолодити до теплого і збиваємо блендером. Так як томатний суп гаспачо ніколи не подають гарячим, ставимо його в холодильник до повного охолодження.
    Подаємо суп з підсмаженим хлібом або тортільями, додавши м'ясо краба, подрібнену зелень і трохи твердого сиру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати гаспачо?
    Як приготувати гаспачо?
    Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно
    Холодний томатний суп
    Холодний томатний суп
    У літні спекотні дні хочеться чогось легкого і приємного. Якщо вам вже набридли традиційні окрошки і свекольники, пропонуємо зварити холодний
    Томатний суп з квасолею
    Томатний суп з квасолею
    Томатні супи дуже популярні в Європі. Один з найвідоміших - це гаспачо. Але варіантів їх створення досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами
    Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці
    Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці
    Гаспачо - це іспанське блюдо, яке готується, насамперед, з перетертих томатів. Але сьогодні ми поговоримо про іншому варіанті цього супчика - зелений
    Суп гаспачо - рецепт
    Суп гаспачо - рецепт
    Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і
    Сангрія з шампанським - рецепт
    Сангрія з шампанським - рецепт
    Сангрія - смачний алкогольний напій іспанської кухні, який за традицією роблять на основі червоного вина. Але сьогодні ми трохи відійде від класики,